By in
Известување за полагање на усмениот дел од испитот “АНАТОМИЈА И ФИЗИОЛОГИЈА НА ЏВАКАЛЕН СИСТЕМ“ СЗТ

Распоред за полагање на усмениот дел од испитот  “АНАТОМИЈА И ФИЗИОЛОГИЈА НА ЏВАКАЛЕН СИСТЕМ“ за студентите од студиската група СТРУЧНИ ЗАБНИ ТЕХНИЧАРИ во септемврискиот испитен рок ПОНЕДЕЛНИК (13 . 09…

By in
Известување за испит по предметот Технологија на заботехнички материјали 1 - сзт

РАСПОРЕД ЗА ПОЛАГАЊЕ ИСПИТ НА ДЕН 14.09.2021г Предмет: Технологија на заботехнички материјали 1 – СЗТ 1. група10,00 – 11,00 часот   ЏенетаРушити643тЕгзонаИбиши666тНадеж КристелаНсингоулоу Николоска650тАјлаБајрамовска668тАлејнаСадики653тСилвиеРашитовиќ661тИванаЧавдарова654тЈесирМемедовски662тМартинаДимоска638тИвонаТасевска675тМухамедАзири631тРенатаМијалкова630т   2. група11,00 – 12,00 часотАзизАзизи669тАнгелаБогданова637тГилтенеСинани671тХанаХачковиќ663тВикторијаТрифуновска667тЛенардАсани656тЗанаЏеладини641тРезартаЗекири639тФАТЛУМЕМУРАТИ644тЕлмираЈахија649тБесаЛимани655тБлеринаСулејмани590тМајаСтеваноска658т Задолжително да се донесат…

By in
Известување по предметот Пародонтологија за студиската програма СЗТ

Испитот по предметот Пародонтологија  (СЗТ)  ќе се одржи на ден 10.9.2021г., во училница бр.2 на Стоматолошкиот факултет, по следниот распоред: 8 – 845ч.  905 – 950ч.Алејна СадикиЈесир МемедовскиАна ГоргиеваЛенард АсаниЕсмихан…

By in
Конечна ранг листа и информации за упис

Согласно Конкурсот за запишување студенти на прв циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2021/2022 година во прилог се конечните ранг листи.…

By in
Одлуки по приговори - Конкурс за запишување студенти на прв циклус студии

Согласно Конкурсот за запишување студенти на прв циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2021/2022 година во прилог се Одлуките по приговорите…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СЕПТЕМВРСИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА 2021 - КАТЕДРА ЗА ОРАЛНА ХИРУРГИЈА

Предмет: Орална хирургија (VIII, IX и X-ти сем.) Завршен усен испит “on line” 1. Проф. Величковски: 7217, 7202 2. Проф. Пеева: 7190, 7201, 7248 3. Проф. Димитровски: 7128, 7230, 7246…

By in
Резултати од успехот од средно образование (прелиминарна ранг-листа)

Согласно Конкурсот за запишување студенти на прв циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во учебната 2021/2022 година, во прилог се резултатите од успехот…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДМЕТОТ МЕДИЦИНСКА ДОКУМЕНТАЦИЈА (ВТОР СЕМЕСТАР) ЗА ССС

Се известуваат студентите од програмата за стручни стоматолошки сестри – орални хигиенолози, дека испитот по изборниот предмет Медицинска документација  (втор семестар), се презакажува на 14-ти септември, во 10 часот. Полагањето…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДМЕТОТ БИОМЕХАНИКА НА ЏВАКАЛЕН СИСТЕМ ЗА СЗТ

Усмениот дел по предметот БИОМЕХАНИКА НА ЏВАКАЛЕН СИСТЕМ за оние СЗТ коишто го положиле писмениот дел ќе се одржи на ден 02.9 во 10 часот кај предметниот наставник.

ЕДУКАТИВНА РАБОТИЛНИЦА ВО ГРАДИНКИТЕ: Пинокио, Палешка и Пепелашка во рамки на градинката ЈУДГ Р. Ј. Корчагин
By in
ЕДУКАТИВНА РАБОТИЛНИЦА ВО ГРАДИНКИТЕ: Пинокио, Палешка и Пепелашка во рамки на градинката ЈУДГ Р. Ј. Корчагин

Претставници од Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, во соработка со Општина Центар, реализираа работилница…

КОНКУРС за доделување 40 стипендии од Фондацијата „Атанас Близнакоф“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје
By in
КОНКУРС за доделување 40 стипендии од Фондацијата „Атанас Близнакоф“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје

Фондацијата „Атанас Близнакоф“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје доделува 40 (четириесет) стипендии на студенти запишани на прв циклус студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и…

Помош за пополнување на електронска пријава за упис на Стоматолошки факултет
By in
Помош за пополнување на електронска пријава за упис на Стоматолошки факултет

Почитувани идни колеги, Со цел да Ви помогнеме правилно да ја пополните електронската пријава од IKnow системот со која се пријавувате за запишување на прв циклус на студии на студиските…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАТОЛОГИЈА 2 (СТАРА ПРОГРАМА)

Се соопштува на студентите кои ќе го полагаат испитот од предметот Орална медицина и патологија 2 во есенскиот испитен рок дека нивното барање е одобрено.  Испитот наместо на 31 август…

By in
Известување за начинот на полагање на испитот од предметот Претклиничка орална хирургија

Претклиничка орална хирургија (нова програма) – “online” усен испит- дополнително ќе се објави список за тоа кој студент кај кој професор ќе полага- студентите треба да стапат во контакт со…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДМЕТОТ РЕКОНСТРУКТИВНИ ДЕНТАЛНИ ПРОЦЕДУРИ- СЗТ

Се известуваат сите  студентите кои ќе го полагаат предметот Реконструктивни дентални процедури кај проф. д-р Илијана Муратовска, испитот на 1.9. 2021 наместо со физичко присуство ќе се одржи online .…

Најава за курс: Теорија и пракса за решавање на проблемите при ендодонтската терапија
By in
Најава за курс: Теорија и пракса за решавање на проблемите при ендодонтската терапија

На 20.9.2021 со почеток од 13:00ч ќе се одржи курс со наслов: ,,Теорија и пракса за решавање на проблемите при ендодонтската терапија”. Раководител на курсот е проф. д-р Лидија Поповска…

Работилница: ITOP - индивидуален пристап во одржување на орална хигиена
By in
Работилница: ITOP - индивидуален пристап во одржување на орална хигиена

Во рамките на Втората летна школа за студенти по стоматологија/дентална медицина и млади доктори по дентална медицина, се одржа online работилница со наслов: ,,ITOP – индивидуален пристап во одржување на…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДМЕТОТ ПРЕТКЛИНИЧКА ФИКСНА ПРОТЕТИКА 2 –СТАРА ПРОГРАМА

ИСПИТОТ ПО  ПРЕДМЕТОТ ПРЕТКЛИНИЧКА ФИКСНА ПРОТЕТИКА 2 –СТАРА ПРОГРАМА ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 20. 09. 2021 ГОДИНА ОД 9:00 – 10:00 ЧАСОТ ВО АМФИТЕАТАР 1 ОД ОДГОВОРНИОТ НАСТАВНИК ПРОФ. Д-Р…

By in
Известување за испитот по Клиничка ендодонција

Се известуваат сите студенти кои ќе го полагаат испитот по Клиничка ендодонција на 26.08.2021, испитот ќе се одржи onlline со почеток во 9:00 часот на платформата Microsoft teams. ОДОДГОВОРНИОТ НАСТАВНИКПРОФ.…

By
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ПРЕДМЕТИТЕ КЛИНИЧКА ФИКСНА ПРОТЕТИКА - НОВА ПРОГРАМА ДДМ, КЛИНИЧКА ФИКСНА - СТАРА ПРОГРАМА - ДДМ, АНАТОМИЈА И ФИЗИОЛОГИЈА НА ЏВАКАЛЕН СИСТЕМ - СЗТ

Поради влошената епидемиолошка состојба во државата, начинот на полагање на предметите ќе биде следен: Предметот Клиничка фиксна протетика (нова програма), ДДМ, ќе се одржи утре, 24.8.2021 год., со почеток од…

Работилница: Принципи на екстракција со сепарација на повеќекорени заби (атипични екстракции)
By in
Работилница: Принципи на екстракција со сепарација на повеќекорени заби (атипични екстракции)

Во рамките на Втората летна школа за студенти по стоматологија/дентална медицина и млади доктори по дентална медицина, се одржа работилница со наслов: ,,Принципи на екстракција со сепарација на повеќекорени заби…

By in
Известување за предметот Клиничка пародонтологија 1 (стара програма ДДМ)

Испитот по предметот Клиничка пародонтологија 1 (стара програма ДДМ) ќе се одржи на ден 25.08.2021г., на платформата Microsoft Teams, по следниот распоред. ОДОДГОВОРНИОТ НАСТАВНИКПРОФ. Д-Р СНЕЖАНА ПЕШЕВСКА

By in
Известување за предметот Ортодонција 2, ДДМ(стара програма)

Се известуваат сите студенти кои ќе го полагаат предметот Ортодонција 2 – стара програма кој ќе се одржи на 23.09.2021 (четврток ). Предметот ќе се полага во компјутерскиот центар стар деканат…

Предавање на визитинг проф. д-р Асја Челебиќ
By in
Предавање на визитинг проф. д-р Асја Челебиќ

Проф. д-р Асја Челебиќ, визитинг професор од Стоматолошкиот факултет при Универзитетот во Загреб, во рамки на Втората летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина, преку…

Работилница: Базични принципи на современата ендодонтска терапија
By in
Работилница: Базични принципи на современата ендодонтска терапија

Во рамките на Втората летна школа за студенти по стоматологија/дентална медицина и млади доктори по дентална медицина, се одржа работилница со наслов: ,,Базични принципи на современата ендодонтска терапија”. Раководител на…

Работилница: Принципи на орално-хируршки сутури
By in
Работилница: Принципи на орално-хируршки сутури

Во рамките на Втората летна школа за студенти по стоматологија/дентална медицина и млади доктори по дентална медицина, се одржа работилница со наслов: ,,Принципи на орално-хируршки сутури. Базични техники”. Раководител на…

Работилница: Хистолошка техника за изработка на антериорни реставрации
By in
Работилница: Хистолошка техника за изработка на антериорни реставрации

Во рамките на Втората летна школа за студенти по стоматологија/дентална медицина и млади доктори по дентална медицина, проф. д-р Елизабета Ѓоргиевска од Катедрата за детска и превентивна стоматологија, одржа работилница…

Свечено отворање на Втора летна школа
By in
Свечено отворање на Втора летна школа

Свечено отворање на Втора летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална Во организација на Стоматолошкиот факултет – Скопје, а под покровителство на Ректоратот на Универзитет „Св.…

By in
ЕСЕНСКА ИСПИТНА СЕСИЈА - ССС

1- ва година Предмет ДатаРезултатОрална биох. ифизиол.25.8.2021Анатомија содентал.морфологија27.8.2021Медицинскапсих. со мед.етика30.8.2021Ергономија1.9.2021Орал.микроб. иимунологија3.9.2021Исхрана иорал.здравје6.9.2021Медицинскадокументација9.9.2021Основи наорал.хигиена13.9.2021Професионализам итимско раб.15.9.2021Орал.хистол. иембриол19.9.2021Мед.информатика20.9.2021 2-ра година ПредметДатаРезултатКл. оралнахигиена24.8.2021Стом.фармакологија26.8.2021Превентивнастомат.30.8.2021Контрола напреносл.болести1.9.2021Стоматол.материјали3.9.2021Интерна медицина сонега наболен7.9.2021Оралнапатологија имед.10.9.2021преземиПародонтологија13.9.2021Пациенти сопосебнипотреби15.9.2021преземи Менаџмент17.9.2021 3-та година Предмет…

By in
Есенски испитен рок 2020/21 - СЗТ

1-ва година Предмет ДатаРезултатАнатом.и физиол.на џвакал. систем24.8.2021Заб. апарати и инструменти27.8.2021Технологија нафиксни протези(коронки)30.8.2021преземиРеконст. денталнипроцедури1.9.2021Морфологијана заби 13.9.2021преземиТехнологијана заботехнички материјали 114.9.2021преземиМед. етика и псих.7.9.2021Пародонтологија10.9.2021преземиАнглиски Јазик13.9.2021Морфологија на заби 215.9.2021преземиЕргономија20.9.2021Превентива на орални заболувања21.9.2021преземиОрална физологија22.9.2021 2-ра…

By in
Есенски испитен рок 2020/21 - ИНТЕГРИРАНИ СТУДИИ

1- ва година ПредметДатаРезултат Мед.етика ипсихологија24.8.2021Биологија25.8.2021Хистологија27.8.2021Англиски јазик30.8.2021Мед. хемија31.8.2021Изборен предмет1.9.2021Биохемија3.9.2021Анатомија 16.9.2021Дентални материјали7.9.2021Физиологија 110.9.2021Анат. и морф. на вилици и заби14.9.2021преземиАнатомија 217.9.2021Биофизика21.9.2021 2- ра година Предмет ДатаРезултатЕргономија24.8.2021преземиЕкологија/ Соц медицина25.8.2021Претклиничка моб. протетика26.8.2021Микробиологија31.8.2021Орална хигиена1.9.2021Општа патологија3.9.2021Епидемилогија6.9.2021О.…

By in
Есенски испитен рок 2020/21

2-ра година Предмет Дата РезултатПМП (ТП)30.8.20211ПМП (ПП)2.9.2021ПМП (ТП)18.9.2021 3-та година ПредметДата РезултатПрткл. фиксна 113.9.2021Прткл. фиксна 220.9.2021преземи 4-та година ПредметДатаРезултатОрална мед.и пато 125.8.2021Кл.моб.прот. (Т.П)27.8.2021 преземиОрална мед.и пато 213.09.2021преземиОралнахирург. 12.9.2021преземиКл.кариолог.16.9.2021Анестезија и седација9.9.2021преземи…

By in
Известување за предметот Технологија на заботехнички материјали 1 за СЗТ

Известување до сите студенти од СЗТ кои ќе го полагаат предметотТехнологија на заботехнички материјали 1 ќе се одржи на ден 14.09.2021 (вторник)во училница 2 од 10 – 12 часот. ОДОДГОВОРНИОТ…

By in
Дополнителни известувања за СЗТ - есенска сесија

Известување за испитот по  предметот Технологија на заботехнички материјали 1 Известување за полагање на предметите клиничка фиксна протетика – нова програма ДДМ, клиничка фиксна стара програма – ДДМ, Анатомија и физиологија…

By
Известување за промена на испити од Катедрата за орална хирургија за предметите Орална хирургија I – стара програма и Орална хирургија – нова програма.

Промени на  распоред за испити од Катедрата за орална хирургија за предметите  Орална хирургија I, ДДМ / стара програма  ќе се одржи на 02.09.2021 год. (четврток) / Компјутерски тест /…

By in
Дополнителни известувања – есенска сесија

Известување за промена на испити од Катедрата за орална хирургија за предметите Орална хирургија I – стара програма и Орална хирургија – нова програма. Известување за предметот Клиничка пародонтологија 1…

By in
Известување за Клиничка пародонтологија 1 (стара програма)

Студентите кои ќе го полагаат испитот Клиничка пародонтологија 1 (стара студиска програма за доктори по дентална медицина) да се пријават пополнувајќи го формуларот во Assignmеnts во Mcrosoft Teams, во групата…

Едукативна работилница во градинките Парк и Кукушка во рамки на градинката ЈУДГ 13 ноември
By in
Едукативна работилница во градинките Парк и Кукушка во рамки на градинката ЈУДГ 13 ноември

Претставници од Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, во соработка со Општина Центар, реализираа работилница…

ВИРТУЕЛНА РАБОТИЛНИЦА: ХИРУРШКА ТЕРАПИЈА НА ГИНГИВАЛНИ РЕЦЕСИИ: ОД БАЗИЧНИ ДО НАПРЕДНАТИ ТЕХНИКИ
By in ,
ВИРТУЕЛНА РАБОТИЛНИЦА: ХИРУРШКА ТЕРАПИЈА НА ГИНГИВАЛНИ РЕЦЕСИИ: ОД БАЗИЧНИ ДО НАПРЕДНАТИ ТЕХНИКИ

На 2.9.2021 година, со почеток од 16 часот, во организација на Центарот за кариера на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје, проф.…

СОВРЕМЕНИ КОНЦЕПТИ НА ВОДЕНА ТКИВНА И КОСКЕНА РЕГЕНЕРАЦИЈА ВО ПАРОДОНТОЛОГИЈАТА.
By in ,
СОВРЕМЕНИ КОНЦЕПТИ НА ВОДЕНА ТКИВНА И КОСКЕНА РЕГЕНЕРАЦИЈА ВО ПАРОДОНТОЛОГИЈАТА.

На 26.8.2021 година, со почеток од 12 часот, во организација на Центарот за кариера на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје, проф.…

Едукативна работилница во градинката ЈУДГ Кочо Рацин - објект Н. Н. Борче
By in
Едукативна работилница во градинката ЈУДГ Кочо Рацин - објект Н. Н. Борче

Во соработка со Општина Центар, претставници од Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје реализираа работилница…

By in
Запишувањето на вториот семестар за студентите на втор циклус студии

Почитувани, Запишувањето на вториот семестар за студентите на втор циклус студии по сите студиски програми ќе трае до 03.09. 2021 година.  При запишувањето потребно е да  доставите пријавен лист за…

Отворен ден на УКИМ - 18 и 19 август 2021
By in
Отворен ден на УКИМ - 18 и 19 август 2021

Драги матуранти, наши идни студенти,Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, на 18 и 19 август организира ,,Отворен ден на УКИМ”. Презентацијата за Стоматолошкиот факултет – Скопје ќе се одржи online…

By in
Соопштение за студенти за користење на субвенциониран студентски оброк

ПОЧИТУВАНИ СТУДЕНТИ, „Субвенциониран студентски оброк“ е финансиска поддршка во износ од 120 денари што студентот ја добива од Министерството за образование и наука за купување приготвена храна. Согласно Законот за…

By in
ПОВИК ЗА ПРАКТИКАНТИ - Градење вештини за вработување, компетенции и можности за вмрежување за младите Проект „МладиХаб"

Овие повици се отворени преку проектот МладиХаб чија цел е да придонесе кон професионален развој и економска независност на младите преку одржлив систем за градење вештини и компетенции прилагодени на…

Втора летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина
By in
Втора летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина

Во период од 20.8.2021 до 24.8.2021 година, Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје ја организира Втората летна школа за студенти по стоматологија…

Д-р Филип Конески добитник на престижната награда Prof. Helene Matras
By in
Д-р Филип Конески добитник на престижната награда Prof. Helene Matras

Д-р Филип Конески од Универзитетската клиника за максилофацијална хирургија во Скопје, специјализант на Стоматолошкиот факултет во Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, е добитник на…

By in
Стручни студии по дентална медицина - Известувања

Распоред за настава 2021/2022 Дополнителни известувања Наставата ќе се одвива согласно распоредот даден во прилог.Наставата ќе се одвива on-line, преку платформата Microsoft Teams. На Вашите приватни адреси ќе добиете известување…

By in
Доктори по дентална медицина 5 годишни - Известување

Дополнителни известувања – есенска сесија Дополнителни известувања Доктори по дентална медицина (5-годишни) Распоред за практична настава ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИСПИТОТ ПО МАКСИЛОФАЦИЈАЛНА ХИРУРГИЈА 2 (СТАРА ПРОГРАМА) РАСПОРЕД ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТОТ…

By in
ДДМ - Известувања - втор циклус

Дополнителни известувања Се известуваат студентите запишани на втор циклус академски (магистерски) студии и студентите запишани на втор циклус стручни студии за ДДМ дека теоретската настава ќе започне во четврток, 11.3.2021…

By in
Магистерски академски студии - Известувања

Распоред за настава 2021/2022 Дополнителни известувања Наставата ќе се одвива согласно распоредот даден во прилог.Наставата ќе се одвива on-line, преку платформата Microsoft Teams. На Вашите приватни адреси ќе добиете известување…

By in
СЗТ - Известувања

Дополнителни известувања – есенска сесија Дополнителни известувања Стручни забни техничариРаспоред за теоретска настава• 1-ва-година• 2-ра-година• 3-та-година Распоред за практична настава• 1-ва-година• 2-ра-година• 3-та-годинаПРОМЕНИ ВО ТЕРМИНИТЕ ЗА ПРАКТИЧНА НАСТАВА ЗА СЗТ

By in
ДДМ- Известувања

Дополнителни известувања Дополнителни известувања – есенска сесија Доктори по дентална медицина (6-годишни)Распоред за теоретска настава• 1-ва-година-предавања• 2-ра-година-предавања• 3-та-година-предавањаИЗМЕНИ ВО РАСПОРЕДОТ ЗА ПРАКТИЧНА НАСТАВА ЗА ДДМ• 4-та-година-предавања• 5-та-година-предавањаПРОМЕНИ ВО ТЕРМИНИТЕ ЗА…

By in
СПИСОК ЗА ПОЛАГАЊЕ НА УСМЕНИОТ ДЕЛ ОД ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ КЛИНИЧКА ФИКСНА ПРОТЕТИКА

ПРОФ. Д-Р ВЕСНА КОРУНОСКА – СТЕВКОВСКА 70757201716772487220718772427233721471837179718171927202720772307247 ПРОФ. Д-Р ГОРДАНА КОВАЧЕВСКА 7255717871457176721771887193626571997186719472247249712572437127 Студентите да се обратат до одговорниот професор со цел да се договорат за терминот за усмениот испит. Одговорни…

By in
РАСПОРЕД ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТИ ВО ЕСЕНСКИОТ ИСПИТЕН РОК

Доктори по дентална медицина 1-ВА ГОДИНА 2-РА ГОДИНА 3-ТА ГОДИНА 4-ТА ГОДИНА 5-ТА ГОДИНА Стручни забни техничари 1-ВА ГОДИНА 2-РА  ГОДИНА 3-ТА  ГОДИНА Стручни стоматолошки сестри 1 -ВА ГОДИНА 2-РА…

By in
Распоред за полагање на испити во есенскиот испитен рок

Доктори по дентална медицина 1-ВА ГОДИНА 2-РА ГОДИНА 3-ТА ГОДИНА 4-ТА ГОДИНА 5-ТА ГОДИНА Стручни забни техничари 1-ВА ГОДИНА 2-РА  ГОДИНА 3-ТА  ГОДИНА Стручни стоматолошки сестри 1-ВА ГОДИНА 2-РА ГОДИНА…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СТУДЕНТИ КОИ ЌЕ ГО ПОЛАГААТ ИСПИТОТ СТОМАТОЛОШКА ФАРМАКОЛОГИЈА

СПИСОК НА СТУДЕНТИ КОИ ЌЕ ГО ПОЛАГААТ ИСПИТОТ СТОМАТОЛОШКА ФАРМАКОЛОГИЈА НА   6.7 2021 ГОД ВО АМФИТЕАТАР 1 НА СТОМАТОЛОШКИОТ ФАКУЛТЕТ   од 11h    ИМЕ                   …

By in
РАСПОРЕД ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАТОЛОГИЈА НА 05.07. 2021 ЗА СТАРА И НОВА ПРОГРАМА

РАСПОРЕД ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАТОЛОГИЈА НА 05.07. 2021 ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАТОЛОГИЈА 1 – стара програма Од 8,30   до  9, 30 часот  Компјутерски центар   индекс1.Газим Идризи69772.Метин…

By in
Известување за студентите од втор циклус на студии за изборни предмети.

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СТУДЕНТИТЕ ОД ВТОР ЦИКЛУС НА СТУДИИ ЗАРАДИ УСПЕШНА  РЕАЛИЗАЦИЈА НА НАСТАВАТА ПО  ИЗБОРНИТЕ ПРЕДМЕТИ ДА СЕ СТАПИ ВО  КОНТАКТ СО ШЕФОТ НА КАТЕДРА . ОД РАКОВОДИТЕЛОТ НА СТУДИСКАТА…

By in
Известување за предметот Дентална трауматологија (изборен ) стара програма

Испитот по предметот Дентална трауматологија –изборен (стара програма) ќе се одржи на 12.07.2021 година со почеток од 09:00 во амфитеатарот на Стоматолошки факултет во Скопје ОД ОДГОВОРНИОТ НАСТАВНИК ПРОФ. АНА…

By in
СООПШТЕНИЕ ЗА ПРЕДМЕТОТ КЛИНИЧКА ФИКСНА ПРОТЕТИКА – (НОВА ПРОГРАМА)

ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ КЛИНИЧКА ФИКСНА ПРОТЕТИКА – (НОВА ПРОГРАМА) ЗАКАЖАН ЗА 30.06.2021 ОД 8-11 ЧАСОТ НАМЕСТО ВО АМФИТЕАТАРОТ НА СТОМАТОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ ЌЕ СЕ ПОЛАГА ВО АМФИТЕАТАРОТ НА МАКСИЛОФАЦИЈАЛНА  ХИРУРГИЈА. Од…

Едукативна работилница во градинката ЈУДГ ОЦ Кочо Рацин клон Панорама.
By in
Едукативна работилница во градинката ЈУДГ ОЦ Кочо Рацин клон Панорама.

Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” Скопје, во соработка со Општина Центар, реализираше работилница за подигнување на…

Едукативна работилница во градинката  ЈУДГ Кочо Рацин – клон Бели Мугри
By in
Едукативна работилница во градинката ЈУДГ Кочо Рацин – клон Бели Мугри

Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” Скопје, реализираше работилница за подигнување на свеста за правилно одржување на…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОЛАГАЊЕТО НА ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ОСНОВИ НА ПАРОДОНТОЛОГИЈА

Сите колеги коишто се пријавиле дека ќе го полагаат испитот по Основи на пародонтологија, истиот ќе го полагаат на 24.6.2021 со почеток во 10:00ч во Амфитеатар 1 на Стоматологија.

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДМЕТОТ КЛИНИЧКА ПАРОДОНТОЛОГИЈА 1

Студентите кои го положиле  испитот по предметот Клиничка пародонтологија 1, да се јават на 24.6.2021г.( четврток) во 9 30 ч. , кај одговорниот наставник, со индекси и пријави за впишување…

By in
Известување за предметот Основи на пародонтологија

Колегите кои треба да го полагаат предметот Основи на пародонтологија, задолжително да одговорат на прашањето од овој формулар: https://forms.office.com/r/aRL0i3BU9t Формуларот ќе биде отворен од 02:00PM (21.6.2021) до 12:00PM (23.6.2021).

By in
Известување за испитот по информатички знаења за сите студиски програми

Испитот по информатички  знаења за сите наставни програми на Стоматолошкиот факултет ке се одржи на 25.06.2021 год. (петок) од 14 – 18 часот. Ке се формираат три гупи од 20…

By in
Известување за испитот по максилофацијална хирургија 2 (стара програма)

 *Следните студенти да се јават кај предметните професори за УСНО полагање на ИСПИТОТ ПО МАКСИЛОФАЦИЈАЛНА ХИРУРГИЈА ИМЕПРЕЗИМЕИндексОЦЕНКАПроф. Д-р Поповски Владимир АјнурРеџепи6491 МетинНезири6661 ТониБожиновски6693 Џан БеркГунеш6720    Проф. Д-р Бенедети AлбертоИванаВелевачковска6831 ХеленаДавитков6903 ИванаПејчиновска6906  Проф. Д-р Грчев АлександарТеодораПечевска6916 ЈасерЈусуф6923 ЕролАбдула6957   Проф. Д-р Поповиќ Моневска…

Вебинар: Надоместоци над импланти - дигитално дизајнирање
By
Вебинар: Надоместоци над импланти - дигитално дизајнирање

На 25.6.2021 год. ќе се одржи вебинар на тема: ,,Надоместоци над импланти – дигитално дизајнирање” од страна на проф. д-р Данимир Јевремовиќ од Стоматолошкиот факултет во Панчево.Вебинарот пред се е…

By
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ КЛИНИЧКА ПАРОДОНТОЛОГИЈА 1

Испитот по предметот Клиничка пародонтологија 1, од студиската програма  за доктори по дентална медицина, ќе се одржи   на 21.6.2021(понеделник), во амфитеатарот на  Стоматолошки факултет, со почеток во 8 15 ч.   Задолжителен…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА БИОХЕМИЈА

*Студентите кои ќе полагаат да дојдат пред деканатот на Стоматолошки факултет 17.6.2021 ОД 10:00 ЧАСОТ МЕРЈЕМ ФЕРАТИАЛЕН ХАСИЌФИЛИП ЗЕБЕКОВНЕНА НЕШЕВСКАТАМАРА СТАНКОВИЌФЕРХАД ЃУЛ 17.6.2021 ОД 12:00 ЧАСОТ ЕЛЕОНОРА БЛАЖЕВСКАМАРИЈА КОЦЕВСКАМАРИЈА СТАМЕНОВАВИКТОРИЈА…

Соработка со Brainster Академијата за графички дизајн
By in
Соработка со Brainster Академијата за графички дизајн

Стоматолошкиот факултет – Скопје во изминатиот период оствари соработка со Brainster Академијата за графички дизајн. Студентите од Академијата работеа на дизајнирање на боенка за промоција на оралното здравје кај децата…

By in
Известување за испитот по предметот скелтирана парцијална протеза за СЗТ

ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ СКЕЛТИРАНА ПАРЦИЈАЛНА ПРОТЕЗА ЗА СТРУЧНИ ЗАБНИ ТЕХНИЧАРИ НАМЕСТО НА 19.06.2021 ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 21.06.2021 ВО АМФИТЕАТАР 1- СТОМАТОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ ВО СКОПЈЕ ОД 11:00 ЧАСОТ ОД ОДГОВОРНИОТ…

Стипендии за подршка на студенти од социјално загрозени семејства и ранливи категории
By
Стипендии за подршка на студенти од социјално загрозени семејства и ранливи категории

Фондацијата Леорон веќе три години активно се залага за подршка на студенти од ранливи категории, запишани на државните универзитети во Република Северна Македонија. Наша цел е намалување на препреките, произлезени…

By in
Известување за испитот по предметот Орална медицина и патологија (нова програма)

Испитот по предметот Орална медицина ипатологија (нова програма) ќе се одржи на05.07.2021 година во амфитеатар 1 – Стоматолошкифакултет во Скопје од 13-15 часот. ОДОДГОВОРНИОТ НАСТАВНИКПРОФ. МИРЈАНА ПОПОВСКА

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАРОДОНТОЛОГИЈА (СТАРА ПРОГРАМА)

-ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАРОДОНТОЛОГИЈА 1(СТАРА ПРОГРАМА) ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 05.07.2021 ГОДИНА ВОКОМПЈУТЕРСКИ ЦЕНТАР-СТАР ДЕКАНАТ ОД 8.30-10.30 ЧАСОТ -ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАРОДОНТОЛОГИЈА 2(СТАРА ПРОГРАМА)…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА РАСПОРЕД НА СТУДЕНТИТЕ КОИ ЌЕ ГО ПОЛАГААТ IV КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАТОЛОГИЈА НА 15.06.2021

ВАЖНО: IV -ОТ КОЛОКВИУМ ЌЕ СЕ ПОЛАГА ВО ДОГОВОР СО ИСПИТУВАЧОТ КАЈ КОЈ СЕ РАСПРЕДЕЛЕНИ СТУДЕНТИТЕКАЈ ПРОФ. Д-Р МИРЈАНА ПОПОВСКА, КОЛОКВИУМОТ ЌЕ СЕ ПОЛАГА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО НА 15.06.2021 (ВТОРНИК)…

By in
Известување за предметот АМВЗ - Список на студенти ДДМ кои ќе полагаат усмен испит по предметот АМВЗ со претходно положен колоквиум

Список на студенти ДДМ кои ќе полагаат усмен испит по предметот АМВЗ со претходно положен колоквиум Испитот ќе се одржи од 15.06-18.06.2021 со почеток од 8:30 часот Распоредот за полагање…

By in
Известување за изборни предмети од Катедрата за болести на забите и ендодонтот за втор циклус на студии

БОЛЕСТИ НА ЗАБИТЕ И ЕНДОДОНТОТ  Современи реставративни процедури –   03. 07. 2021 со почеток во 10 часот on line, на платформата Teams – Проф Соња Апостолска, Проф Илијана Муратоваска Ардиан Селани Ѓорѓи…