Отворен ден на УКИМ - 18 и 19 август 2021
By in
Отворен ден на УКИМ - 18 и 19 август 2021

Драги матуранти, наши идни студенти,Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, на 18 и 19 август организира ,,Отворен ден на УКИМ”.Настанот ќе се одржи online преку платформата Microsoft Teams (следат линкови!).…

By in ,
Соопштение за студенти за користење на субвенциониран студентски оброк

ПОЧИТУВАНИ СТУДЕНТИ, „Субвенциониран студентски оброк“ е финансиска поддршка во износ од 120 денари што студентот ја добива од Министерството за образование и наука за купување приготвена храна. Согласно Законот за…

ПОВИК ЗА ПРАКТИКАНТИ - Градење вештини за вработување, компетенции и можности за вмрежување за младите  Проект „МладиХаб"
By in
ПОВИК ЗА ПРАКТИКАНТИ - Градење вештини за вработување, компетенции и можности за вмрежување за младите Проект „МладиХаб"

Овие повици се отворени преку проектот МладиХаб чија цел е да придонесе кон професионален развој и економска независност на младите преку одржлив систем за градење вештини и компетенции прилагодени на…

Втора летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина
By in
Втора летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина

Во период од 20.8.2021 до 24.8.2021 година, Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје ја организира Втората летна школа за студенти по стоматологија…

Д-р Филип Конески добитник на престижната награда Prof. Helene Matras
By in
Д-р Филип Конески добитник на престижната награда Prof. Helene Matras

Д-р Филип Конески од Универзитетската клиника за максилофацијална хирургија во Скопје, специјализант на Стоматолошкиот факултет во Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, е добитник на…

By in
Стручни студии по дентална медицина - Известувања

Дополнителни известувања Се известуваат студентите запишани на втор циклус академски (магистерски) студии и студентите запишани на втор циклус стручни студии за ДДМ дека теоретската настава ќе започне во четврток, 11.3.2021…

By in
Доктори по дентална медицина 5 годишни - Известување

Дополнителни известувања Доктори по дентална медицина (5-годишни) Распоред за практична настава ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИСПИТОТ ПО МАКСИЛОФАЦИЈАЛНА ХИРУРГИЈА 2 (СТАРА ПРОГРАМА) РАСПОРЕД ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАТОЛОГИЈА НА…

By in
СЗТ- Известувања - втор циклус на студии

Дополнителни известувања Се известуваат студентите запишани на втор циклус стручни студии за стручни забни техничари дека теоретската настава ќе започне во среда, 10.3.2021 година, од 16 до 20.30 часот. Наставата…

By in
ДДМ - Известувања - втор циклус

Дополнителни известувања Се известуваат студентите запишани на втор циклус академски (магистерски) студии и студентите запишани на втор циклус стручни студии за ДДМ дека теоретската настава ќе започне во четврток, 11.3.2021…

By in
Магистерски академски студии - Известувања

Дополнителни известувања Се известуваат студентите запишани на втор циклус академски (магистерски) студии и студентите запишани на втор циклус стручни студии за ДДМ дека теоретската настава ќе започне во четврток, 11.3.2021…

By in
СЗТ - Известувања

Дополнителни известувања Стручни забни техничариРаспоред за теоретска настава• 1-ва-година• 2-ра-година• 3-та-година Распоред за практична настава• 1-ва-година• 2-ра-година• 3-та-годинаПРОМЕНИ ВО ТЕРМИНИТЕ ЗА ПРАКТИЧНА НАСТАВА ЗА СЗТ

By in
ДДМ- Известувања

Дополнителни известувања Доктори по дентална медицина (6-годишни)Распоред за теоретска настава• 1-ва-година-предавања• 2-ра-година-предавања• 3-та-година-предавањаИЗМЕНИ ВО РАСПОРЕДОТ ЗА ПРАКТИЧНА НАСТАВА ЗА ДДМ• 4-та-година-предавања• 5-та-година-предавањаПРОМЕНИ ВО ТЕРМИНИТЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ВО ВТОРАТА КОЛОКВИУМСКА И…

By in
СПИСОК ЗА ПОЛАГАЊЕ НА УСМЕНИОТ ДЕЛ ОД ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ КЛИНИЧКА ФИКСНА ПРОТЕТИКА

ПРОФ. Д-Р ВЕСНА КОРУНОСКА – СТЕВКОВСКА 70757201716772487220718772427233721471837179718171927202720772307247 ПРОФ. Д-Р ГОРДАНА КОВАЧЕВСКА 7255717871457176721771887193626571997186719472247249712572437127 Студентите да се обратат до одговорниот професор со цел да се договорат за терминот за усмениот испит. Одговорни…

By in
РАСПОРЕД ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТИ ВО ЕСЕНСКИОТ ИСПИТЕН РОК

Доктори по дентална медицина 1-ВА ГОДИНА 2-РА ГОДИНА 3-ТА ГОДИНА 4-ТА ГОДИНА 5-ТА ГОДИНА Стручни забни техничари 1-ВА ГОДИНА 2-РА  ГОДИНА 3-ТА  ГОДИНА Стручни стоматолошки сестри 1 -ВА ГОДИНА 2-РА…

By in ,
Распоред за полагање на испити во есенскиот испитен рок

Доктори по дентална медицина 1-ВА ГОДИНА 2-РА ГОДИНА 3-ТА ГОДИНА 4-ТА ГОДИНА 5-ТА ГОДИНА Стручни забни техничари 1-ВА ГОДИНА 2-РА  ГОДИНА 3-ТА  ГОДИНА Стручни стоматолошки сестри 1-ВА ГОДИНА 2-РА ГОДИНА…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СТУДЕНТИ КОИ ЌЕ ГО ПОЛАГААТ ИСПИТОТ СТОМАТОЛОШКА ФАРМАКОЛОГИЈА

СПИСОК НА СТУДЕНТИ КОИ ЌЕ ГО ПОЛАГААТ ИСПИТОТ СТОМАТОЛОШКА ФАРМАКОЛОГИЈА НА   6.7 2021 ГОД ВО АМФИТЕАТАР 1 НА СТОМАТОЛОШКИОТ ФАКУЛТЕТ   од 11h    ИМЕ                   …

By in
РАСПОРЕД ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАТОЛОГИЈА НА 05.07. 2021 ЗА СТАРА И НОВА ПРОГРАМА

РАСПОРЕД ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАТОЛОГИЈА НА 05.07. 2021 ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАТОЛОГИЈА 1 – стара програма Од 8,30   до  9, 30 часот  Компјутерски центар   индекс1.Газим Идризи69772.Метин…

By in
Известување за студентите од втор циклус на студии за изборни предмети.

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СТУДЕНТИТЕ ОД ВТОР ЦИКЛУС НА СТУДИИ ЗАРАДИ УСПЕШНА  РЕАЛИЗАЦИЈА НА НАСТАВАТА ПО  ИЗБОРНИТЕ ПРЕДМЕТИ ДА СЕ СТАПИ ВО  КОНТАКТ СО ШЕФОТ НА КАТЕДРА . ОД РАКОВОДИТЕЛОТ НА СТУДИСКАТА…

By in
Известување за предметот Дентална трауматологија (изборен ) стара програма

Испитот по предметот Дентална трауматологија –изборен (стара програма) ќе се одржи на 12.07.2021 година со почеток од 09:00 во амфитеатарот на Стоматолошки факултет во Скопје ОД ОДГОВОРНИОТ НАСТАВНИК ПРОФ. АНА…

By in
СООПШТЕНИЕ ЗА ПРЕДМЕТОТ КЛИНИЧКА ФИКСНА ПРОТЕТИКА – (НОВА ПРОГРАМА)

ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ КЛИНИЧКА ФИКСНА ПРОТЕТИКА – (НОВА ПРОГРАМА) ЗАКАЖАН ЗА 30.06.2021 ОД 8-11 ЧАСОТ НАМЕСТО ВО АМФИТЕАТАРОТ НА СТОМАТОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ ЌЕ СЕ ПОЛАГА ВО АМФИТЕАТАРОТ НА МАКСИЛОФАЦИЈАЛНА  ХИРУРГИЈА. Од…

Едукативна работилница во градинката ЈУДГ ОЦ Кочо Рацин клон Панорама.
By in
Едукативна работилница во градинката ЈУДГ ОЦ Кочо Рацин клон Панорама.

Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” Скопје, во соработка со Општина Центар, реализираше работилница за подигнување на…

Едукативна работилница во градинката  ЈУДГ Кочо Рацин – клон Бели Мугри
By in
Едукативна работилница во градинката ЈУДГ Кочо Рацин – клон Бели Мугри

Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” Скопје, реализираше работилница за подигнување на свеста за правилно одржување на…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОЛАГАЊЕТО НА ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ОСНОВИ НА ПАРОДОНТОЛОГИЈА

Сите колеги коишто се пријавиле дека ќе го полагаат испитот по Основи на пародонтологија, истиот ќе го полагаат на 24.6.2021 со почеток во 10:00ч во Амфитеатар 1 на Стоматологија.

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДМЕТОТ КЛИНИЧКА ПАРОДОНТОЛОГИЈА 1

Студентите кои го положиле  испитот по предметот Клиничка пародонтологија 1, да се јават на 24.6.2021г.( четврток) во 9 30 ч. , кај одговорниот наставник, со индекси и пријави за впишување…

By in
Известување за предметот Основи на пародонтологија

Колегите кои треба да го полагаат предметот Основи на пародонтологија, задолжително да одговорат на прашањето од овој формулар: https://forms.office.com/r/aRL0i3BU9t Формуларот ќе биде отворен од 02:00PM (21.6.2021) до 12:00PM (23.6.2021).

By in
Известување за испитот по информатички знаења за сите студиски програми

Испитот по информатички  знаења за сите наставни програми на Стоматолошкиот факултет ке се одржи на 25.06.2021 год. (петок) од 14 – 18 часот. Ке се формираат три гупи од 20…

By in
Известување за испитот по максилофацијална хирургија 2 (стара програма)

 *Следните студенти да се јават кај предметните професори за УСНО полагање на ИСПИТОТ ПО МАКСИЛОФАЦИЈАЛНА ХИРУРГИЈА ИМЕПРЕЗИМЕИндексОЦЕНКАПроф. Д-р Поповски Владимир АјнурРеџепи6491 МетинНезири6661 ТониБожиновски6693 Џан БеркГунеш6720    Проф. Д-р Бенедети AлбертоИванаВелевачковска6831 ХеленаДавитков6903 ИванаПејчиновска6906  Проф. Д-р Грчев АлександарТеодораПечевска6916 ЈасерЈусуф6923 ЕролАбдула6957   Проф. Д-р Поповиќ Моневска…

Вебинар: Надоместоци над импланти - дигитално дизајнирање
By in
Вебинар: Надоместоци над импланти - дигитално дизајнирање

На 25.6.2021 год. ќе се одржи вебинар на тема: ,,Надоместоци над импланти – дигитално дизајнирање” од страна на проф. д-р Данимир Јевремовиќ од Стоматолошкиот факултет во Панчево.Вебинарот пред се е…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ КЛИНИЧКА ПАРОДОНТОЛОГИЈА 1

Испитот по предметот Клиничка пародонтологија 1, од студиската програма  за доктори по дентална медицина, ќе се одржи   на 21.6.2021(понеделник), во амфитеатарот на  Стоматолошки факултет, со почеток во 8 15 ч.   Задолжителен…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА БИОХЕМИЈА

*Студентите кои ќе полагаат да дојдат пред деканатот на Стоматолошки факултет 17.6.2021 ОД 10:00 ЧАСОТ МЕРЈЕМ ФЕРАТИАЛЕН ХАСИЌФИЛИП ЗЕБЕКОВНЕНА НЕШЕВСКАТАМАРА СТАНКОВИЌФЕРХАД ЃУЛ 17.6.2021 ОД 12:00 ЧАСОТ ЕЛЕОНОРА БЛАЖЕВСКАМАРИЈА КОЦЕВСКАМАРИЈА СТАМЕНОВАВИКТОРИЈА…

Соработка со Brainster Академијата за графички дизајн
By in
Соработка со Brainster Академијата за графички дизајн

Стоматолошкиот факултет – Скопје во изминатиот период оствари соработка со Brainster Академијата за графички дизајн. Студентите од Академијата работеа на дизајнирање на боенка за промоција на оралното здравје кај децата…

By in
Известување за испитот по предметот скелтирана парцијална протеза за СЗТ

ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ СКЕЛТИРАНА ПАРЦИЈАЛНА ПРОТЕЗА ЗА СТРУЧНИ ЗАБНИ ТЕХНИЧАРИ НАМЕСТО НА 19.06.2021 ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 21.06.2021 ВО АМФИТЕАТАР 1- СТОМАТОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ ВО СКОПЈЕ ОД 11:00 ЧАСОТ ОД ОДГОВОРНИОТ…

Стипендии за подршка на студенти од социјално загрозени семејства и ранливи категории
By in
Стипендии за подршка на студенти од социјално загрозени семејства и ранливи категории

Фондацијата Леорон веќе три години активно се залага за подршка на студенти од ранливи категории, запишани на државните универзитети во Република Северна Македонија. Наша цел е намалување на препреките, произлезени…

By in
Известување за испитот по предметот Орална медицина и патологија (нова програма)

Испитот по предметот Орална медицина ипатологија (нова програма) ќе се одржи на05.07.2021 година во амфитеатар 1 – Стоматолошкифакултет во Скопје од 13-15 часот. ОДОДГОВОРНИОТ НАСТАВНИКПРОФ. МИРЈАНА ПОПОВСКА

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАРОДОНТОЛОГИЈА (СТАРА ПРОГРАМА)

-ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАРОДОНТОЛОГИЈА 1(СТАРА ПРОГРАМА) ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 05.07.2021 ГОДИНА ВОКОМПЈУТЕРСКИ ЦЕНТАР-СТАР ДЕКАНАТ ОД 8.30-10.30 ЧАСОТ -ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАРОДОНТОЛОГИЈА 2(СТАРА ПРОГРАМА)…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА РАСПОРЕД НА СТУДЕНТИТЕ КОИ ЌЕ ГО ПОЛАГААТ IV КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАТОЛОГИЈА НА 15.06.2021

ВАЖНО: IV -ОТ КОЛОКВИУМ ЌЕ СЕ ПОЛАГА ВО ДОГОВОР СО ИСПИТУВАЧОТ КАЈ КОЈ СЕ РАСПРЕДЕЛЕНИ СТУДЕНТИТЕКАЈ ПРОФ. Д-Р МИРЈАНА ПОПОВСКА, КОЛОКВИУМОТ ЌЕ СЕ ПОЛАГА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО НА 15.06.2021 (ВТОРНИК)…

By in
Известување за предметот АМВЗ - Список на студенти ДДМ кои ќе полагаат усмен испит по предметот АМВЗ со претходно положен колоквиум

Список на студенти ДДМ кои ќе полагаат усмен испит по предметот АМВЗ со претходно положен колоквиум Испитот ќе се одржи од 15.06-18.06.2021 со почеток од 8:30 часот Распоредот за полагање…

By in
Известување за изборни предмети од Катедрата за болести на забите и ендодонтот за втор циклус на студии

БОЛЕСТИ НА ЗАБИТЕ И ЕНДОДОНТОТ  Современи реставративни процедури –   03. 07. 2021 со почеток во 10 часот on line, на платформата Teams – Проф Соња Апостолска, Проф Илијана Муратоваска Ардиан Селани Ѓорѓи…

By in
Известување за распоред за компјутерско полагање на колоквиумот по предметот Претклиничка Ендодонција

Колоквиумот ќе се полага на 11. 06. 2021 год и тоа: За колегите со реден од 1-15  од 10-10,30 часот За колегите со реден од 16-30  од  10,30- 11 часот…

By in
Известување за предметот ИНФЕКТОЛОГИЈА (Список на студенти по стоматологија за полагање на испитот по ИНФЕКТОЛОГИЈА во ЈУНСКА испитна сесија во 2021 год.)

Студентите да се јават со индекс на 09.06.2020 година, во 09 часот, на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојб,  кај назначениот професор за полагање. Студентите на испит мора да…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДМЕТОТ ПАРОДОНТОЛОГИЈА (СЗТ)

Испитот по предметот Пародонтологија од студиската програма  за стручни забни техничари ке се одржи во предвидениот термин на 10.6.2021(четврток), во амфитеатарот на Максилофацијална хирургија, со почеток во 1430 ч.   Задолжително носете…

By in
Известување за предметот КЛИНИЧКА ЕНДОДОНЦИЈА (нова и стара програма)

Колоквиумот по предметот КЛИНИЧКА ЕНДОДОНЦИЈА нова и стара програма ќе се полага компјутерски на 22.06.2021 година по следниот редослед на групи 1 Група   9.30  – 10 часот                                                                                    БојанаМиленковска7230МаријаНастеска7246ФисникЉатифи7207ЗлаткоЛазески7192ДиелзаИбраими7191ХристинаЉокова7177ЕрмираНовобрдалија7255СрнаЦветановска7125ИскраПетровска7210НаталијаСтефановска7224ТамараНеделковска7243ЈасминИдризовиќ7153ДимчеБошковски7201РејханЕљези7220          2…

Едукативна работилница во градинката Кочо Рацин – матичен објект
By in
Едукативна работилница во градинката Кочо Рацин – матичен објект

Согласно Меморандумот за соработка склучен со Општина Центар, Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот факултет – Скопје, УКИМ, реализираше работилница за подигнување на свеста за правилно одржување на…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДМЕТОТ КЛИНИЧКА ПАРОДОНТОЛОГИЈА 2

Почитувани колеги, колоквиумот по клиничка пародонтологија 2 ке се одржи на закажаниот термин 07.06.2021(понеделник), во амф.на Стоматолошкиот факултет, со почеток во 9,30 ч. Колоквиумот може да го полагаат само студентите…

By in
Промени во терминот за полагање по предметот Претхируршки ортодонтски третман –изборен (стара програма)

Испитот по предметот Претхируршки  ортодонтски третман –изборен (стара програма) наместо на 15. 06. 2021 ќе се одржи на 24. 06. 2021 од 10:30 часот во амфитеатар на Максилофацијална хирургија. ОДОДГОВОРНИОТ…

By in
Известување за колоквиум по предметот Ортодонција (нова студиска програма)

II-от колоквиум по предметот Ортодонција – (нова студиска програма) закажан за 09. 06. 2021 година ќе се одржи on-line. Од Одговорниот наставникПроф. д-р Наташа Тошевска

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ТЕСТ ЗА СТУДЕНТИТЕ ПО ЕКТС- СТОМАТОЛОЗИ – ЈУНИ 2021 ГОД.

Тестот по предметот инфектологија за студентите по ЕКТС – стоматолози, ќе се одржи на 07. 06.2021 год ( ПОНЕДЕЛНИК) во: АМФИТЕАТАРОТ НА СТОМАТОЛОГИЈА со почеток во 14:00 часот. Студентите на…

Курс на тема ,,ТРЕТМАН НА ИНФРАКОСКЕНИ ПАРОДОНТАЛНИ ЏЕБОВИ СО БИОМАТЕРИЈАЛИ''
By in
Курс на тема ,,ТРЕТМАН НА ИНФРАКОСКЕНИ ПАРОДОНТАЛНИ ЏЕБОВИ СО БИОМАТЕРИЈАЛИ''

На 29.6.2021 година, со почеток во 10 часот, се одржa курс на тема ,,ТРЕТМАН НА ИНФРАКОСКЕНИ ПАРОДОНТАЛНИ ЏЕБОВИ СО БИОМАТЕРИЈАЛИ” под раководство на проф. д-р Анета Атанасовска Стојановска Максималниот број…

Курс  на тема ,,Принципи за работа со PRF протокол според Dr. Choukroun. Најнови иновации - протоколи за S-PRF".
By in
Курс на тема ,,Принципи за работа со PRF протокол според Dr. Choukroun. Најнови иновации - протоколи за S-PRF".

На 11.06.2021 година, со почеток од 10:00 часот, во Амфитеатарот и Биохемиската лабораторија на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржа работилница на тема ,,Принципи за работа со PRF протокол според…

Курс на  тема ,,Современи техники на презервација на постекстракциона алвеола, хоризонтална коскена аугментација (GBR, GTR) со акцент на флап дизајнот и техниките на сутурирање".
By in
Курс на тема ,,Современи техники на презервација на постекстракциона алвеола, хоризонтална коскена аугментација (GBR, GTR) со акцент на флап дизајнот и техниките на сутурирање".

На 09.06.2021 година, со почеток од 09:00 часот, во лабораторијата за претклиничка фиксна протетика на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржa работилница на тема ,,Современи техники на презервација на постекстракциона…

Курс на тема ,,Импактирани максиларни канини, одредување на положба, прогноза и можни компликации".
By in
Курс на тема ,,Импактирани максиларни канини, одредување на положба, прогноза и можни компликации".

На 11.06.2021 година, со почеток од 13:00 часот, во амфитеатарот на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржа работилница на тема ,,Импактирани максиларни канини, одредување на положба, прогноза и можни компликации”.…

Курс на тема ,,Планирање на терапија кај различни ортодонтски аномалии"
By in
Курс на тема ,,Планирање на терапија кај различни ортодонтски аномалии"

На 05.06.2021 година, со почеток од 09:00 часот, во амфитеатарот на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржa работилница на тема ,,Планирање на терапија кај различни ортодонтски аномалии” Раководители на работилницата…

Курс на тема ,,Биомеханика - основни принципи и улога на биомеханика во ортодонтските движења"
By in
Курс на тема ,,Биомеханика - основни принципи и улога на биомеханика во ортодонтските движења"

На 04.06.2021 година, со почеток од 13:00 часот, во амфитеатарот на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржa работилница на тема ,,Биомеханика – основни принципи и улога на биомеханика во ортодонтските…

Курс на тема ,,Телерентгенкраниометриска и телерентгенкефалометриска анализа - алатка за диференцијална дијагноза на краниофацијалните неправилности"
By in
Курс на тема ,,Телерентгенкраниометриска и телерентгенкефалометриска анализа - алатка за диференцијална дијагноза на краниофацијалните неправилности"

На 29.5.2021 година, со почеток од 09:00 часот, во амфитеатарот на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржа работилница на тема ,,Телерентгенкраниометриска и телерентгенкефалометриска анализа – алатка за диференцијална дијагноза на…

Курс на тема ,,Дијагностички методи за одредување на денталните и скелетните асиметрии и детерминирање на денталната возраст на детето преку анализа на ортопантомографска снимка"
By in
Курс на тема ,,Дијагностички методи за одредување на денталните и скелетните асиметрии и детерминирање на денталната возраст на детето преку анализа на ортопантомографска снимка"

На 28.5.2021 година, со почеток од 13:00 часот, во амфитеатарот на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржа работилница на тема ,,Дијагностички методи за одредување на денталните и скелетните асиметрии и…

Курс на тема ,,Гнатометриска анализа и дијагностика"
By in
Курс на тема ,,Гнатометриска анализа и дијагностика"

На 21.5.2021 година, со почеток од 10 часот, во амфитеатарот на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржа работилница на тема ,,Гнатометриска анализа и дијагностика” Раководители на работилницата се проф. д-р…

By in
Известување за предметите ПМП - парцијална протеза и Биомеханика на џвакален систем

Колегите од долунаведените студиски програми коишто до сега не добиле потпис во индекс, истото може да го сторат на 04.6 2021 година во 9,30 часот кај предметниот наставник проф. Гугувчевски.…

By in
Список за компјутерско полагање на предметот Орална биохемија.

Студентите да се придржуваат до времето за почнување на тестот, да не влегуваат во ходникот на стар деканат додека не бидат повикани. *Список за компјутерско полагање на предметот Орална биохемија.…

Остварен престој на проф. д-р Даниела Велеска Стевковска на Стоматолошкиот факултет во Софија
By in
Остварен престој на проф. д-р Даниела Велеска Стевковска на Стоматолошкиот факултет во Софија

Во периодот од 25-28.05.2021 година, во рамките на Erasmus+ EU programme for education, training and teaching, проф. д-р Даниела Велеска – Стевковска оствари престој на Стоматолошкиот факултет при Медицинскиот универзитет…

By in
РАСПОРЕД ЗА ПОЛАГАЊЕ НА КОМЈУТЕРСКИОТ ДЕЛ ОД ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ЕРГОНОМИЈА

Со оглед на епидемиолошката ситуација со Ковид 19 и препораките за дистанца и заштита, колегите со реден бр. 1-15 компјутерскиот дел од испитот ќе го полагаат на предвиденоит ден од…

By in
Известување за испитот по предметот Детска стоматологија 1 (стара програма)

Испитот по предметот Детска стоматологија 1 (стара програма) наместо на 16.06.2021 година ќе се одржи на 02.06.2021 година од 9-10 часот во А1-амфитеатар на Стоматолошки факултет-Скопје Од Одговорниот наставник Проф.…

By in
Дополнителни известувања за СЗТ

ПРОМЕНИ ВО ТЕРМИНИТЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ПО ПРЕДМЕТОТ ТЕХНОЛОГИЈА НА МОБИЛНИ ПРОТЕЗИ (ТОТАЛНА ПРОТЕЗА) ЗА СЗТ ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ТЕХМОЛОГИЈА НА МОБИЛНИ ПРОТЕЗИ -ТОТАЛНА ПРОТЕЗА ЗА СЗТ ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА…

By in
Дополнителни известувања - доктори по дентална медицина - интегрирани студии

Известување за практична настава по предметот Детска стоматологија и Детска стоматологија 2 (стара програма)Известување за Испитот по предметот Дентална трауматологија (стара програма)Известување за предметот КЛИНИЧКА ЕНДОДОНЦИЈА (нова програма ) и…

By in
Известување за предметот Орална биохемија

Студентите кои ќе го полагаат предметот Орална биохемија на 02.06.2021 година, задолжително да одговорат на прашањето во прикачениот формулар. Формуларот е отворен до 31.05.2021, 20:00 часот. ЛИНК ДО ФОРМУЛАРОТ ТУКА.

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗАВЕРКА НА СЕМЕСТАР ЗА ВТОР ЦИКЛУС НА СТУДИИ

Се известуваат студентите од втор циклус на студии по сите студиски програми дека заверката на семестарот ќе трае до 30. 06. 2021 година. Одделение за студентски прашања

By in
ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ ЗА ВТОР ЦИКЛУС НА АКАДЕМСКИ МАГИСТЕРСКИ СТУДИИ – ПРЕДМЕТИ И СТУДЕНТИ КОИШТО ГИ ИЗБРАЛЕ ПРЕДМЕТИТЕ

ИЗБОРНИ ПРЕДМЕТИ ЗА ВТОР ЦИКЛУС НА АКАДЕМСКИ МАГИСТЕРСКИ СТУДИИ – ПРЕДМЕТИ И СТУДЕНТИ КОИШТО ГИ ИЗБРАЛЕ ПРЕДМЕТИТЕ *ДОКОЛКУ НЕКОЈ ОД СТУДЕНТИТЕ НЕМА ИЗБРАНО ПРЕДМЕТИ, ТОА ДА ГО НАПРАВИ ВО ТИМОТ…

By in
Известување за запишани студенти на втор циклус

Се известуваат сите студентите запишани на ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИ, на сите три студиски програми дека електронското пријавување во  iKnow   системот ке биде активно заклучно со 04.06.2021 година. ОДДЕЛЕНИЕ ЗА СТУДЕНТСКИ…

By in
КУРС НА ТЕМА: ТРЕТМАН НА ИНФРАКОСКЕНИ ПАРОДОНТАЛНИ ЏЕБОВИ СО БИОМАТЕРИЈАЛИ

 На 29.6.2021 година, со почеток во 10 часот, ќе се одржи курс на тема ,,ТРЕТМАН НА ИНФРАКОСКЕНИ ПАРОДОНТАЛНИ ЏЕБОВИ СО БИОМАТЕРИЈАЛИ” под раководство на проф. д-р Анета Атанасовска Стојановска  Максималниот…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА ХИРУРГИЈА

ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНАХИРУРГИЈА –(НОВА СТУДИСКА ПРОГРАМА) ЌЕ СЕ ОДРЖИНА 07.06.2021 ГОДИНА ОД 8:30-10:30 ВОКОМПЈУТЕРСКИОТ ЦЕНТАР –СТАР ДЕКАНАТ ОДОДГОВОРНИОТ НАСТАВНИКПРОФ.БОРИС ВЕЛИЧКОВСКИ

By in
Известување за ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ПРЕТКЛИНИЧКА ОРАЛНА ХИРУРГИЈА –(НОВА СТУДИСКА ПРОГРАМА)

ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ПРЕТКЛИНИЧКА ОРАЛНАХИРУРГИЈА –(НОВА СТУДИСКА ПРОГРАМА) ЌЕ СЕ ОДРЖИНА 17.06.2021 ГОДИНА ОД 8:30-10:30 ВОКОМПЈУТЕРСКИОТ ЦЕНТАР –СТАР ДЕКАНАТ ОДОДГОВОРНИОТ НАСТАВНИКПРОФ.БОРИС ВЕЛИЧКОВСКИ

By in
Известување за ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА ХИРУРГИЈА-10 СЕМЕСТАР (НОВА СТУДИСКА ПРОГРАМА)

ВТОРИОТ КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА ХИРУРГИЈА-10 СЕМЕСТАР (НОВА СТУДИСКА ПРОГРАМА) ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 15.06.2021 ГОДИНА ОД 8:30-10:30 ВО КОМПЈУТЕРСКИОТ ЦЕНТАР –СТАР ДЕКАНАТ ИСПИТОТ ВО ИСПИТНАТА СЕСИЈА ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА…

By in
Летен испитен рок 2020/21 - ССС

1. година ПредметДата на полагањеРезултатиМедицинска етика и психологија02.06.2021 Орална биохемија и физиологија03.06.2021 Анатомија со дентлна морфологија04.06. 2021            Ергономија07.06.2021 Професионализам и тимско работење08.06..2021 Орлна хигиена09.06.2021   Орална хистологија10.06.2021 Орална микробиологија 11.06.2021Исхрана и орално здравје        14.06.2021   Медицинска докумејнтација 15.06.2021Англиски јазик  16.06.2021 2. година…

By in
Летен испитен рок 2020/21 - СЗТ

1. година ПредметДата на полагањеРезултатиЗаботехнички апарати и инструменти02.06.2021 преземиАнатомија и физиологија на џвакален систем03.06.2021 преземиРеконструктивна дентална процедура04.06.2021 Морфологија на заби107.06.2021 преземиАнглиски јазик 08.06.2021 Медицинска етика и психологија09.06.2021Пародонтологија10.06.2021 преземиМорфологија на заби211.06.2021 Техноогија на заботехнички материјали 1     14.06.2021 преземиТехнологија на фиксни…

By in
РАСПОРЕД НА ПОЛАГАЊЕ ЗА ПРЕДМЕТИ ОД ВТОР ЦИКЛУС СТУДИИВО ЛЕТЕН ИСПИТЕН РОК 2021 ГОДИН

Студиска програма:Предмети:Термини:Магистерски студии Стручни студии за ДДМ Стручни студии за СЗТВовед во НИР11.06.2021 Од 14-16 ч Амфитеатар –максилоМагистерски студии Стручни студии за ДДМОрална епидемиологија15.06.2021 Од 11-13 ч Амфитеатар –максилоМагистерски студии…

By in
Летен испитен рок 2020/21

4. година ПредметДата на полагањеРезултатиОртодонција 121.06.2021 преземиОрална хирургија 124.06.2021 преземиКл. Мобилна (тотална протеза)25.06.2021 преземиКл.мобилна (парцијална протеза)28.06.2021 преземи Преткл. Пародонтологија01.07.2021 Кл. Кариологија02.07.2021 Орална медицина и патологија05.07.2021преземиПретклиничка орална хирургиja 17.06.2021преземи 5 година ПредметДата на полагањеРезултатиФокалоза (Изборен)28.05.2021 преземиПретхирушки ортодонтски третман(изборен)24.06.2021 преземиКл.…

By in
II колоквиумска недела летен семестар СЗТ

2. семестар ПредметДата на полагањеРезултатиТехнологија на заботех. материјали21.05.2021 преземи Морфологија на заби25.05.2021 преземиТехнологија на фиксни протези (коронки)26.05.2021 преземиЕргономија27.05.2021 преземиПревентива на орални заболувања28.05.2021 преземи Орална физиологија31.05.2021  4. семестар ПредметДата на полагањеРезултатиТехнологија на мобилни протези(парцијална)21.05.2021 преземиИмплантологија25.05.2021 преземиБиомеханика на џвакален…

By in
Дополнителен термин за полагање на усниот дел од испитот Претклиничка ендодонција

Студентите на кои претклиничка ендодонција им е услов за полагање на други предмети, по положениот колоквиум, усниот дел од испитот може да го полагаат на 16. 06. 2021 год со…

By in
II колоквиумска недела - летен семестар 2020/21

2. семестар ПредметДата на полагањеРезултатиОрална хигиена21.05.2021 Орална хистологија25.05.2021 преземиОрална микробиологија26.05.2021 Исхрана и орално здравје27.05.2021Медицинска документација31.05.2021 преземи 4. семестар ПредметДата на полагањеРезултатиПародонтологија21.05.2021 Орална медицина и патологија25.05.2021 Интерна медицина26.05.2021 Физикална терапија  во стоматологијата27.05.2021 Пациенти со посебни потреби28.05.2021 Менаџмент во стоматологијата31.05.2021   преземи…

By in
Летен испитен рок - 2020/21 - интегирани студии

1 година ПредметДата на полагањеРезултатиБиологија02.06.2021 Анатомија 103.06.2021 Медицинска етика и психологија07.06.2021   преземи Англиски јазик08.06.2021 Биофизика09.06.2021 Биохемија10.06.2021 Дентални материјали11.06.2021 Анатомија и морфологија на вилици и заби14.06.2021 преземиХистологија15.06.2021 Физиологија121.06.2021 Анатомија 2 25.06.2021 Хистологија28.06.2021Медицинска хемија04.06.2021  2 година ПредметДата на полагањеРезултатиОрална биохемија02.06.2021 преземи Ергономија03.06.2021 преземиОпшта патологија07.06.2021 Микробиологија08.06.2021 Епидемиологија09.06.2021 Претклиничка…

By in
II колоквиумска недела - 2020/21 - интегрирани студии

2. семестар ПредметДата на полагањеРезултатиХистологија21.05.2021 Анатомија 225.05.2021 Дентални материјали28.05.2021 Физиологија 131.05.2021 Биостика(изб.)26.05.2021  4. семестар ПредметДата на полагањеРезултатиПатолошки основи21.05.2021 Патолошка физиологија26.05.2021 Неврологија28.05.2021 Фармакологија27.05.2021 Претклиничка мобилна протетика31.05.2021 преземиЕпидемиологија25.05.2021    преземи 6. семестар ПредметДата на полагањеРезултатиОпшта хирургија21.05.2021 Англиски јазик29.05.2021 Основи на научно истражувачка…

By in ,
Известување за заверка на летен семестар

Се известуваат студентите од 1, 2 и 3 година од сите студиски програми од прв циклус на студии дека заверката на летниот семестар ќе биде продолжена и ќе трае заклучно…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КОЛОКВИУМОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ДЕТСКА И ПРЕВЕНТИВНА СТОМАТОЛОГИЈА

КОЛОКВИУМОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ДЕТСКА И ПРЕВЕНТИВНА СТОМАТОЛОГИЈА  ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 07. 07. 2021 ОД 11:00-14:00 ЧАСОТ ВО АМФИТЕАТАР НА СТОМАТОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ. ОДОДГОВОРНИОТ НАСТАВНИК ПРОФ. ЕЛИЗАБЕТА ЃОРГИЕВСКА