By in
Известување за предметот КЛИНИЧКА ЕНДОДОНЦИЈА и КЛИНИЧКА ЕНДОДОНЦИЈА 2

Завршниот испит по предметот КЛИНИЧКА ЕНДОДОНЦИJА ( нова програма ) во ЈУНСКАТА СЕСИЈА ќе се одржи на 14.06.2021 год. со физичко присуство со почеток во 9 часот. Завршниот испит по…

By in
Известување за испитот по предметот Дентална трауматологија

Испитот по предметот Дентална трауматологија кој се слуша во 10 семестар по студиската програма – Доктори по дентална медицина (стара програма) ќе се одржи на 12. 07. 2021 година .Часот…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КОЛОКВИУМСКА НЕДЕЛА

Термините за полагање во колоквиумската недела за студиските програми: ДДМ – прва, втора и трета година, СЗТ и ССС остануваат идентични со претходно објавениот распоред на термини за полагање на…

By in
Пријава за курсеви и работилници во организација на Факултетот

Со големо задоволство Стоматолошкиот факултет – Скопје најавува спроведување на курсеви/работилници од различни области на стоматологијата во организација на соодветните катедри на Факултетот.Во првиот циклус, Ви ги најавуваме курсевите од…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРАКТИЧНА НАСТАВА ПО ПРЕДМЕТОТ ДЕТСКА СТОМАТОЛОГИЈА И ДЕТСКА СТОМАТОЛОГИЈА 2( стара програма)

Вежбите ке се одржат на ден 18.05.2021 год. (вторник) во вежбалните на фиксна и мобилна протетика 1,2,3 и 4 група  од 8,00 до 10,30 часот  .9 група и студентите кои…

By in
Известување за предметот Технологија на мобилни протези (тотална протеза)

За студентите кои ќе го полагаат предметот Технологија на мобилни протези (тотална протеза) – стручни забни техничари наместо на 15. 06. 2021 ќе се полага на 08. 06. 2021 во…

By in
27-миот ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН СТОМАТОЛОШКИ СТУДЕНТСКИ КОНГРЕС

Почитувани, Во прилог е агендата за 27-миот ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН СТОМАТОЛОШКИ СТУДЕНТСКИ КОНГРЕС. Конгресот ќе се одржи на 14ти и 15ти Мај online на платформата Microsoft Teams. Апстрактите од 27 – миот…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДМЕТИТЕ АКТУЕЛНОСТИ ВО ОРОФАЦИЈАЛНАТА РЕГИЈА И БИОМАТЕРИЈАЛИ ВО СТОМАТОЛОГИЈА

Почитувани колеги, Ве известуваме дека писмениот и устениот дел од испитот по предметите: Актуелности во орофацијалната регија и Биоматеријали во стоматологија (втор циклус магистерски студии и втор циклус стручни студии…

By in
Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран

Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“ во соработка со Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и Здружението за давање услуги на лицата со попреченост…

By in
СТАНЕТЕ ЧЛЕН НА АЛУМНИ КЛУБОТ НА СТОМАТОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ - СКОПЈЕ

Драги Aлумни и пријатели на Стоматолошки факултет во Скопје, пополнете ја пристапницата (во електронска форма или во форма на прашалник кој е достапен на следниот линк: https://goo.gl/forms/XQY90saEqML14EpA3) и станете член на…

By in
ЦЕНТАР ЗА КАРИЕРА

Центарот за кариера  води посебна евиденција за поранешни студенти (алумни), организира саеми за кариера и врши други работи заради воспоставување постојани врски меѓу студентите и деловната заедница , промовирање на…

By in
Алумни клуб на Стоматолошки факултет- Скопје

име и презиме E-mail address Година на дипломирање Студиска програма Област на здравствена специјализација и година на завршување на здравствената специјализација Година на магистрирање и наслов на магистерски труд Година…

Mеморандум за соработка со градоначалникот на Општина Центар г-дин Саша Богдановиќ
By in
Mеморандум за соработка со градоначалникот на Општина Центар г-дин Саша Богдановиќ

Деканот на Стоматолошкиот Факултет -Скопје проф. д-р Ќиро Ивановски потпиша меморандум за соработка со градоначалникот на Општина Центар, г-дин Саша Богдановиќ.Со меморандумот се предвидени реализирање на заеднички активности во детските…