By
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ПРЕДМЕТИТЕ КЛИНИЧКА ФИКСНА ПРОТЕТИКА - НОВА ПРОГРАМА ДДМ, КЛИНИЧКА ФИКСНА - СТАРА ПРОГРАМА - ДДМ, АНАТОМИЈА И ФИЗИОЛОГИЈА НА ЏВАКАЛЕН СИСТЕМ - СЗТ

Поради влошената епидемиолошка состојба во државата, начинот на полагање на предметите ќе биде следен: Предметот Клиничка фиксна протетика (нова програма), ДДМ, ќе се одржи утре, 24.8.2021 год., со почеток од…

Работилница: Принципи на екстракција со сепарација на повеќекорени заби (атипични екстракции)
By in
Работилница: Принципи на екстракција со сепарација на повеќекорени заби (атипични екстракции)

Во рамките на Втората летна школа за студенти по стоматологија/дентална медицина и млади доктори по дентална медицина, се одржа работилница со наслов: ,,Принципи на екстракција со сепарација на повеќекорени заби…

By in
Известување за предметот Клиничка пародонтологија 1 (стара програма ДДМ)

Испитот по предметот Клиничка пародонтологија 1 (стара програма ДДМ) ќе се одржи на ден 25.08.2021г., на платформата Microsoft Teams, по следниот распоред. ОДОДГОВОРНИОТ НАСТАВНИКПРОФ. Д-Р СНЕЖАНА ПЕШЕВСКА

By in
Известување за предметот Ортодонција 2, ДДМ(стара програма)

Се известуваат сите студенти кои ќе го полагаат предметот Ортодонција 2 – стара програма кој ќе се одржи на 23.09.2021 (четврток ). Предметот ќе се полага во компјутерскиот центар стар деканат…