By in
Известување за студентите од втор циклус на студии за изборни предмети.

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СТУДЕНТИТЕ ОД ВТОР ЦИКЛУС НА СТУДИИ ЗАРАДИ УСПЕШНА  РЕАЛИЗАЦИЈА НА НАСТАВАТА ПО  ИЗБОРНИТЕ ПРЕДМЕТИ ДА СЕ СТАПИ ВО  КОНТАКТ СО ШЕФОТ НА КАТЕДРА . ОД РАКОВОДИТЕЛОТ НА СТУДИСКАТА…

By in
Известување за предметот Дентална трауматологија (изборен ) стара програма

Испитот по предметот Дентална трауматологија –изборен (стара програма) ќе се одржи на 12.07.2021 година со почеток од 09:00 во амфитеатарот на Стоматолошки факултет во Скопје ОД ОДГОВОРНИОТ НАСТАВНИК ПРОФ. АНА…

By in
СООПШТЕНИЕ ЗА ПРЕДМЕТОТ КЛИНИЧКА ФИКСНА ПРОТЕТИКА – (НОВА ПРОГРАМА)

ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ КЛИНИЧКА ФИКСНА ПРОТЕТИКА – (НОВА ПРОГРАМА) ЗАКАЖАН ЗА 30.06.2021 ОД 8-11 ЧАСОТ НАМЕСТО ВО АМФИТЕАТАРОТ НА СТОМАТОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ ЌЕ СЕ ПОЛАГА ВО АМФИТЕАТАРОТ НА МАКСИЛОФАЦИЈАЛНА  ХИРУРГИЈА. Од…

Едукативна работилница во градинката ЈУДГ ОЦ Кочо Рацин клон Панорама.
By in
Едукативна работилница во градинката ЈУДГ ОЦ Кочо Рацин клон Панорама.

Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” Скопје, во соработка со Општина Центар, реализираше работилница за подигнување на…

Едукативна работилница во градинката  ЈУДГ Кочо Рацин – клон Бели Мугри
By in
Едукативна работилница во градинката ЈУДГ Кочо Рацин – клон Бели Мугри

Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” Скопје, реализираше работилница за подигнување на свеста за правилно одржување на…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОЛАГАЊЕТО НА ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ОСНОВИ НА ПАРОДОНТОЛОГИЈА

Сите колеги коишто се пријавиле дека ќе го полагаат испитот по Основи на пародонтологија, истиот ќе го полагаат на 24.6.2021 со почеток во 10:00ч во Амфитеатар 1 на Стоматологија.

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДМЕТОТ КЛИНИЧКА ПАРОДОНТОЛОГИЈА 1

Студентите кои го положиле  испитот по предметот Клиничка пародонтологија 1, да се јават на 24.6.2021г.( четврток) во 9 30 ч. , кај одговорниот наставник, со индекси и пријави за впишување…

By in
Известување за предметот Основи на пародонтологија

Колегите кои треба да го полагаат предметот Основи на пародонтологија, задолжително да одговорат на прашањето од овој формулар: https://forms.office.com/r/aRL0i3BU9t Формуларот ќе биде отворен од 02:00PM (21.6.2021) до 12:00PM (23.6.2021).

By in
Известување за испитот по информатички знаења за сите студиски програми

Испитот по информатички  знаења за сите наставни програми на Стоматолошкиот факултет ке се одржи на 25.06.2021 год. (петок) од 14 – 18 часот. Ке се формираат три гупи од 20…

By in
Известување за испитот по максилофацијална хирургија 2 (стара програма)

 *Следните студенти да се јават кај предметните професори за УСНО полагање на ИСПИТОТ ПО МАКСИЛОФАЦИЈАЛНА ХИРУРГИЈА ИМЕПРЕЗИМЕИндексОЦЕНКАПроф. Д-р Поповски Владимир АјнурРеџепи6491 МетинНезири6661 ТониБожиновски6693 Џан БеркГунеш6720    Проф. Д-р Бенедети AлбертоИванаВелевачковска6831 ХеленаДавитков6903 ИванаПејчиновска6906  Проф. Д-р Грчев АлександарТеодораПечевска6916 ЈасерЈусуф6923 ЕролАбдула6957   Проф. Д-р Поповиќ Моневска…

Вебинар: Надоместоци над импланти - дигитално дизајнирање
By
Вебинар: Надоместоци над импланти - дигитално дизајнирање

На 25.6.2021 год. ќе се одржи вебинар на тема: ,,Надоместоци над импланти – дигитално дизајнирање” од страна на проф. д-р Данимир Јевремовиќ од Стоматолошкиот факултет во Панчево.Вебинарот пред се е…

By
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ КЛИНИЧКА ПАРОДОНТОЛОГИЈА 1

Испитот по предметот Клиничка пародонтологија 1, од студиската програма  за доктори по дентална медицина, ќе се одржи   на 21.6.2021(понеделник), во амфитеатарот на  Стоматолошки факултет, со почеток во 8 15 ч.   Задолжителен…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ТЕРМИНИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА БИОХЕМИЈА

*Студентите кои ќе полагаат да дојдат пред деканатот на Стоматолошки факултет 17.6.2021 ОД 10:00 ЧАСОТ МЕРЈЕМ ФЕРАТИАЛЕН ХАСИЌФИЛИП ЗЕБЕКОВНЕНА НЕШЕВСКАТАМАРА СТАНКОВИЌФЕРХАД ЃУЛ 17.6.2021 ОД 12:00 ЧАСОТ ЕЛЕОНОРА БЛАЖЕВСКАМАРИЈА КОЦЕВСКАМАРИЈА СТАМЕНОВАВИКТОРИЈА…

Соработка со Brainster Академијата за графички дизајн
By in
Соработка со Brainster Академијата за графички дизајн

Стоматолошкиот факултет – Скопје во изминатиот период оствари соработка со Brainster Академијата за графички дизајн. Студентите од Академијата работеа на дизајнирање на боенка за промоција на оралното здравје кај децата…

By in
Известување за испитот по предметот скелтирана парцијална протеза за СЗТ

ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ СКЕЛТИРАНА ПАРЦИЈАЛНА ПРОТЕЗА ЗА СТРУЧНИ ЗАБНИ ТЕХНИЧАРИ НАМЕСТО НА 19.06.2021 ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 21.06.2021 ВО АМФИТЕАТАР 1- СТОМАТОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ ВО СКОПЈЕ ОД 11:00 ЧАСОТ ОД ОДГОВОРНИОТ…

Стипендии за подршка на студенти од социјално загрозени семејства и ранливи категории
By
Стипендии за подршка на студенти од социјално загрозени семејства и ранливи категории

Фондацијата Леорон веќе три години активно се залага за подршка на студенти од ранливи категории, запишани на државните универзитети во Република Северна Македонија. Наша цел е намалување на препреките, произлезени…

By in
Известување за испитот по предметот Орална медицина и патологија (нова програма)

Испитот по предметот Орална медицина ипатологија (нова програма) ќе се одржи на05.07.2021 година во амфитеатар 1 – Стоматолошкифакултет во Скопје од 13-15 часот. ОДОДГОВОРНИОТ НАСТАВНИКПРОФ. МИРЈАНА ПОПОВСКА

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАРОДОНТОЛОГИЈА (СТАРА ПРОГРАМА)

-ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАРОДОНТОЛОГИЈА 1(СТАРА ПРОГРАМА) ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 05.07.2021 ГОДИНА ВОКОМПЈУТЕРСКИ ЦЕНТАР-СТАР ДЕКАНАТ ОД 8.30-10.30 ЧАСОТ -ИСПИТОТ ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАРОДОНТОЛОГИЈА 2(СТАРА ПРОГРАМА)…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА РАСПОРЕД НА СТУДЕНТИТЕ КОИ ЌЕ ГО ПОЛАГААТ IV КОЛОКВИУМ ПО ПРЕДМЕТОТ ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАТОЛОГИЈА НА 15.06.2021

ВАЖНО: IV -ОТ КОЛОКВИУМ ЌЕ СЕ ПОЛАГА ВО ДОГОВОР СО ИСПИТУВАЧОТ КАЈ КОЈ СЕ РАСПРЕДЕЛЕНИ СТУДЕНТИТЕКАЈ ПРОФ. Д-Р МИРЈАНА ПОПОВСКА, КОЛОКВИУМОТ ЌЕ СЕ ПОЛАГА СО ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО НА 15.06.2021 (ВТОРНИК)…

By in
Известување за предметот АМВЗ - Список на студенти ДДМ кои ќе полагаат усмен испит по предметот АМВЗ со претходно положен колоквиум

Список на студенти ДДМ кои ќе полагаат усмен испит по предметот АМВЗ со претходно положен колоквиум Испитот ќе се одржи од 15.06-18.06.2021 со почеток од 8:30 часот Распоредот за полагање…

By in
Известување за изборни предмети од Катедрата за болести на забите и ендодонтот за втор циклус на студии

БОЛЕСТИ НА ЗАБИТЕ И ЕНДОДОНТОТ  Современи реставративни процедури –   03. 07. 2021 со почеток во 10 часот on line, на платформата Teams – Проф Соња Апостолска, Проф Илијана Муратоваска Ардиан Селани Ѓорѓи…

By in
Известување за распоред за компјутерско полагање на колоквиумот по предметот Претклиничка Ендодонција

Колоквиумот ќе се полага на 11. 06. 2021 год и тоа: За колегите со реден од 1-15  од 10-10,30 часот За колегите со реден од 16-30  од  10,30- 11 часот…

By in
Известување за предметот ИНФЕКТОЛОГИЈА (Список на студенти по стоматологија за полагање на испитот по ИНФЕКТОЛОГИЈА во ЈУНСКА испитна сесија во 2021 год.)

Студентите да се јават со индекс на 09.06.2020 година, во 09 часот, на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојб,  кај назначениот професор за полагање. Студентите на испит мора да…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДМЕТОТ ПАРОДОНТОЛОГИЈА (СЗТ)

Испитот по предметот Пародонтологија од студиската програма  за стручни забни техничари ке се одржи во предвидениот термин на 10.6.2021(четврток), во амфитеатарот на Максилофацијална хирургија, со почеток во 1430 ч.   Задолжително носете…

By in
Известување за предметот КЛИНИЧКА ЕНДОДОНЦИЈА (нова и стара програма)

Колоквиумот по предметот КЛИНИЧКА ЕНДОДОНЦИЈА нова и стара програма ќе се полага компјутерски на 22.06.2021 година по следниот редослед на групи 1 Група   9.30  – 10 часот                                                                                    БојанаМиленковска7230МаријаНастеска7246ФисникЉатифи7207ЗлаткоЛазески7192ДиелзаИбраими7191ХристинаЉокова7177ЕрмираНовобрдалија7255СрнаЦветановска7125ИскраПетровска7210НаталијаСтефановска7224ТамараНеделковска7243ЈасминИдризовиќ7153ДимчеБошковски7201РејханЕљези7220          2…

Едукативна работилница во градинката Кочо Рацин – матичен објект
By in
Едукативна работилница во градинката Кочо Рацин – матичен објект

Согласно Меморандумот за соработка склучен со Општина Центар, Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот факултет – Скопје, УКИМ, реализираше работилница за подигнување на свеста за правилно одржување на…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДМЕТОТ КЛИНИЧКА ПАРОДОНТОЛОГИЈА 2

Почитувани колеги, колоквиумот по клиничка пародонтологија 2 ке се одржи на закажаниот термин 07.06.2021(понеделник), во амф.на Стоматолошкиот факултет, со почеток во 9,30 ч. Колоквиумот може да го полагаат само студентите…

By in
Промени во терминот за полагање по предметот Претхируршки ортодонтски третман –изборен (стара програма)

Испитот по предметот Претхируршки  ортодонтски третман –изборен (стара програма) наместо на 15. 06. 2021 ќе се одржи на 24. 06. 2021 од 10:30 часот во амфитеатар на Максилофацијална хирургија. ОДОДГОВОРНИОТ…

By in
Известување за колоквиум по предметот Ортодонција (нова студиска програма)

II-от колоквиум по предметот Ортодонција – (нова студиска програма) закажан за 09. 06. 2021 година ќе се одржи on-line. Од Одговорниот наставникПроф. д-р Наташа Тошевска

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ТЕСТ ЗА СТУДЕНТИТЕ ПО ЕКТС- СТОМАТОЛОЗИ – ЈУНИ 2021 ГОД.

Тестот по предметот инфектологија за студентите по ЕКТС – стоматолози, ќе се одржи на 07. 06.2021 год ( ПОНЕДЕЛНИК) во: АМФИТЕАТАРОТ НА СТОМАТОЛОГИЈА со почеток во 14:00 часот. Студентите на…

Курс на тема ,,ТРЕТМАН НА ИНФРАКОСКЕНИ ПАРОДОНТАЛНИ ЏЕБОВИ СО БИОМАТЕРИЈАЛИ''
By in
Курс на тема ,,ТРЕТМАН НА ИНФРАКОСКЕНИ ПАРОДОНТАЛНИ ЏЕБОВИ СО БИОМАТЕРИЈАЛИ''

На 29.6.2021 година, со почеток во 10 часот, се одржa курс на тема ,,ТРЕТМАН НА ИНФРАКОСКЕНИ ПАРОДОНТАЛНИ ЏЕБОВИ СО БИОМАТЕРИЈАЛИ” под раководство на проф. д-р Анета Атанасовска Стојановска Максималниот број…

Курс  на тема ,,Принципи за работа со PRF протокол според Dr. Choukroun. Најнови иновации - протоколи за S-PRF".
By in
Курс на тема ,,Принципи за работа со PRF протокол според Dr. Choukroun. Најнови иновации - протоколи за S-PRF".

На 11.06.2021 година, со почеток од 10:00 часот, во Амфитеатарот и Биохемиската лабораторија на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржа работилница на тема ,,Принципи за работа со PRF протокол според…

Курс на  тема ,,Современи техники на презервација на постекстракциона алвеола, хоризонтална коскена аугментација (GBR, GTR) со акцент на флап дизајнот и техниките на сутурирање".
By in
Курс на тема ,,Современи техники на презервација на постекстракциона алвеола, хоризонтална коскена аугментација (GBR, GTR) со акцент на флап дизајнот и техниките на сутурирање".

На 09.06.2021 година, со почеток од 09:00 часот, во лабораторијата за претклиничка фиксна протетика на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржa работилница на тема ,,Современи техники на презервација на постекстракциона…

Курс на тема ,,Импактирани максиларни канини, одредување на положба, прогноза и можни компликации".
By in
Курс на тема ,,Импактирани максиларни канини, одредување на положба, прогноза и можни компликации".

На 11.06.2021 година, со почеток од 13:00 часот, во амфитеатарот на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржа работилница на тема ,,Импактирани максиларни канини, одредување на положба, прогноза и можни компликации”.…

Курс на тема ,,Планирање на терапија кај различни ортодонтски аномалии"
By in
Курс на тема ,,Планирање на терапија кај различни ортодонтски аномалии"

На 05.06.2021 година, со почеток од 09:00 часот, во амфитеатарот на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржa работилница на тема ,,Планирање на терапија кај различни ортодонтски аномалии” Раководители на работилницата…

Курс на тема ,,Биомеханика - основни принципи и улога на биомеханика во ортодонтските движења"
By in
Курс на тема ,,Биомеханика - основни принципи и улога на биомеханика во ортодонтските движења"

На 04.06.2021 година, со почеток од 13:00 часот, во амфитеатарот на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржa работилница на тема ,,Биомеханика – основни принципи и улога на биомеханика во ортодонтските…

Курс на тема ,,Телерентгенкраниометриска и телерентгенкефалометриска анализа - алатка за диференцијална дијагноза на краниофацијалните неправилности"
By in
Курс на тема ,,Телерентгенкраниометриска и телерентгенкефалометриска анализа - алатка за диференцијална дијагноза на краниофацијалните неправилности"

На 29.5.2021 година, со почеток од 09:00 часот, во амфитеатарот на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржа работилница на тема ,,Телерентгенкраниометриска и телерентгенкефалометриска анализа – алатка за диференцијална дијагноза на…

Курс на тема ,,Дијагностички методи за одредување на денталните и скелетните асиметрии и детерминирање на денталната возраст на детето преку анализа на ортопантомографска снимка"
By in
Курс на тема ,,Дијагностички методи за одредување на денталните и скелетните асиметрии и детерминирање на денталната возраст на детето преку анализа на ортопантомографска снимка"

На 28.5.2021 година, со почеток од 13:00 часот, во амфитеатарот на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржа работилница на тема ,,Дијагностички методи за одредување на денталните и скелетните асиметрии и…

Курс на тема ,,Гнатометриска анализа и дијагностика"
By in
Курс на тема ,,Гнатометриска анализа и дијагностика"

На 21.5.2021 година, со почеток од 10 часот, во амфитеатарот на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржа работилница на тема ,,Гнатометриска анализа и дијагностика” Раководители на работилницата се проф. д-р…

By in
Известување за предметите ПМП - парцијална протеза и Биомеханика на џвакален систем

Колегите од долунаведените студиски програми коишто до сега не добиле потпис во индекс, истото може да го сторат на 04.6 2021 година во 9,30 часот кај предметниот наставник проф. Гугувчевски.…

By in
Список за компјутерско полагање на предметот Орална биохемија.

Студентите да се придржуваат до времето за почнување на тестот, да не влегуваат во ходникот на стар деканат додека не бидат повикани. *Список за компјутерско полагање на предметот Орална биохемија.…

Остварен престој на проф. д-р Даниела Велеска Стевковска на Стоматолошкиот факултет во Софија
By in
Остварен престој на проф. д-р Даниела Велеска Стевковска на Стоматолошкиот факултет во Софија

Во периодот од 25-28.05.2021 година, во рамките на Erasmus+ EU programme for education, training and teaching, проф. д-р Даниела Велеска – Стевковска оствари престој на Стоматолошкиот факултет при Медицинскиот универзитет…