Едукативна работилница во градинката Кочо Рацин – матичен објект – Стоматолошки факултет – Скопје Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј'' во Скопје

👉Согласно Меморандумот за соработка склучен со Општина Центар, Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот факултет – Скопје, УКИМ, реализираше работилница за подигнување на свеста за правилно одржување на орална хигиена и правилна исхрана во градинката ЈУДГ ОЦ Кочо Рацин – матичен објект.
👉Дечињата добија подароци (боенка, четкичка и паста) од нашиот партнер Интердентал ДООЕЛ Скопје.
👉Активностите ќе продолжат и во следните денови…