СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАВЕРКА И ЗАПИШУВАЊЕ НА СЕМЕСТАР ЗА ВТОР ЦИКЛУС
By in
СООПШТЕНИЕ ЗА ЗАВЕРКА И ЗАПИШУВАЊЕ НА СЕМЕСТАР ЗА ВТОР ЦИКЛУС

Се изветуваат студентите од втор циклус на студии по сите студиски програма дека рокот за заверување на зимскиот семестар и пријавувањето на испити е од 09.01. до 17.01.2023 година. Пријавувањето…

Доделување на специјализантски книшки на специјализанти од областа на стоматологијата.
By in
Доделување на специјализантски книшки на специјализанти од областа на стоматологијата.

Во просториите на Стоматолошкиот факултет – Скопје, денес, беа доделени специјализантските книшки на специјализантите на кои им е одобрена специјализација од областа на стоматологијата. На новозапишаните колеги им посакуваме успешно…

Доделување на дипломи на дипломирани студенти од сите студиски програми
By in
Доделување на дипломи на дипломирани студенти од сите студиски програми

Денес, во амфитеатарот на Факултетот, во присуство на Ректорот на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје, проф. д-р Никола Јанкуловски, проректорката за финансии, инвестиции и развој, проф. д-р Биљана…

Известување за втор круг претседателски избори за Факултетското студентско собрание  на Стоматолошки факултет- Скопје
By in
Известување за втор круг претседателски избори за Факултетското студентско собрание на Стоматолошки факултет- Скопје

Се известуваат студентите дека поради идентичен број на гласови за избор на претседател на Факултетското студентско собрание на Стоматолошкиот факултет – Скопје дека на 12.12.2022 година, со почеток од 8:30…

Отворен ден на Стоматолошки факултет- Скопје
By in
Отворен ден на Стоматолошки факултет- Скопје

ОТВОРЕН ДЕН НА СТОМАТОЛОШКИОТ ФАКУЛТЕТ-СКОПЈЕ ВО СОСТАВ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ” ВО СКОПЈЕ На 2.12.2022 година, на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот „Св. Кирил и…

Интерактивната работилница за подобрување на менталното здравје кај студентите
By in
Интерактивната работилница за подобрување на менталното здравје кај студентите

Денес се одржа интерактивната работилница за подобрување на менталното здравје кај студентите, со наслов: ,,Справување со стресот за време на студиите”. Работилницата беше организирана од Факултетското студентско собрание на Стоматолошки…

Избор на претседател и членови на ФСС-СФ
By in
Избор на претседател и членови на ФСС-СФ

ИЗБОР НА ПРЕТСЕДАТЕЛ И ЧЛЕНОВИ НА ФСС-СФ: СОБИРИ НА СТУДЕНТИ Се известуваат студентите на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје, дека собирите…

"Кариерна патека клучна животна одлука''- Центар за кариера (работилница)
By in
"Кариерна патека клучна животна одлука''- Центар за кариера (работилница)

Драги студенти, Центарот за кариера на УКИМ во соработка со АСК ве покануваат на АРХИТЕКТОНСКИ факултет во среда, 30.11.2022 од 10.00- 12.00 на работилница која ќе ја водат кариерните советници…

Практична настава по предметот Максилофацијална хирургија
By in
Практична настава по предметот Максилофацијална хирургија

Дел од практичната настава по предметот Максилофацијална хирургија за студенти од студиската програма од интегрирани студии од прв и втор циклус за доктори по дентална медицина.Студентите беа запознаени со хируршкиот…

Избори за членови и претседател на Факултетското студентско собрание на Стоматолошкиот факултет – Скопје
By in
Избори за членови и претседател на Факултетското студентско собрание на Стоматолошкиот факултет – Скопје

Ве известуваме дека согласно законските прописи, се распишани избори за 10 (десет) членови на Факултетското студентско собрание и 1 (еден) претседател на Факултетското студентско собрание на Стоматолошкиот факултет – Скопје.…

Практична настава по предметот Имплантологија
By in
Практична настава по предметот Имплантологија

Дел од практичната настава по предметот Имплантологија за студенти од студиската програма од интегрирани студии од прв и втор циклус за доктори по дентална медицина. Имплантологија е задолжителен предмет со…

Унапредување на оралната хигиена кај студентската популација на РСМ
By in
Унапредување на оралната хигиена кај студентската популација на РСМ

Кампања на Факултетско Студентско Собрание на Стоматолошки Факултет – Фсс-Сф во соработка со Универзитетско студентско собрание – УКИМ : Унапредување на оралната хигиена кај студентската популација на РСМ. Следната работилница…

Известување за избран претседател и членови на Факултетското студентско собрание на Стоматолошки факултет - Скопје
By in
Известување за избран претседател и членови на Факултетското студентско собрание на Стоматолошки факултет - Скопје

Врз основа на резултатите од спроведеното гласање за претседател и членови на Факултетското студентско собрание на Стоматолошкиот факултет – Скопје во прилог ги објавуваме Одлуките. Прилог: Одлуки

Известување за објава на конечна ранг-листа, листа на одбиени кандидати и соопштение за упис на специјализанти
By in
Известување за објава на конечна ранг-листа, листа на одбиени кандидати и соопштение за упис на специјализанти

1.Конечна ранг листа по Оглас за одобрување на специјализации на здравствени работници со високо образование од областа на стоматологијата за вработени во приватни здравствени установи, невработени и вработени во други…

Известување за донесени одлуки по Оглас за одобрување на специјализации
By in
Известување за донесени одлуки по Оглас за одобрување на специјализации

Врз основа на член 8 од Одлуката за утврдување на критериуми за селекција на кандидати, постапка за упис на специјализација, постапка и услови за промена на гранка на специјализација –…

Избор на претседател и членови на ФСС-СФ: Собири на студенти
By in
Избор на претседател и членови на ФСС-СФ: Собири на студенти

Се известуваат студентите на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје, дека собирите на студенти по години и студиски програми, за предложување на…

Прелиминарна листа по Оглас за одобрување на специјализации
By in
Прелиминарна листа по Оглас за одобрување на специјализации

Прелиминарна листа по Оглас за одобрување на специјализации на здравствени работници со високо образование од областа на стоматологијата за вработени во приватни здравствени установи, невработени и вработени во други правни…

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА СО ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА
By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА СО ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

Ве известуваме дека на 2.12.2022 година, петок, со почеток во 8.30 часот, во училница 2 – стар деканат ќе се одржи годишна конференција со јавна презентација за докторантите запишани за…

Гостување на проф. д-р Анета Атанасовска Стојановска и Мартина Анастасовска во емисијата Шоу ,,Магазин''
By in
Гостување на проф. д-р Анета Атанасовска Стојановска и Мартина Анастасовска во емисијата Шоу ,,Магазин''

✨Проследете го гостувањето на проф. д-р Анета Атанасовска Стојановска, редовен професор на Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Стоматолошки факултет – Скопје и демонстратор Мартина Анастасовска, претседател на Факултетско…

Конечна ранг-листа на добитници на погодноста за намалување на уписнината
By in
Конечна ранг-листа на добитници на погодноста за намалување на уписнината

Согласно Интерниот оглас за избор на студенти чие родителско право го врши само еден родител кои се стекнуваат со погодност за плаќање половина од износот на уписнина за прв циклус…

By in
Преглед на одговорни наставници и раководители на Катедри за зимски семестар 2022/23 година и летен семестар 2022/23

Преглед на одговорни наставници и раководители на Катедри за летен семестар 2022/23 година Доктори по дентална медицина – 2 семестар – 4 семестар – 6 семестар – 8 семестар –…

Оглас за одобрување на специјализации на здравствени работници со високо образование од областа на стоматологијата
By in
Оглас за одобрување на специјализации на здравствени работници со високо образование од областа на стоматологијата

Оглас за одобрување на специјализации на здравствени работници со високо образование од областа на стоматологијата за вработени во приватни здравствени установи, невработени и вработени во други правни лица (објавен во…

By in
Групи за практична настава

Преку следниот линк можете да ги преземете групите за практична настава за учебната 2022/2023 година (преземи) За сите совпаѓања на термините за практична настава, потребно е да најдете соодветна замена.…

By in
Групи за практична настава - СЗТ - зимски семестар 2022/2023

Преку следниот линк можете да ги преземете групите за практична настава за учебната 2022/2023 година (преземи) За сите совпаѓања на термините за практична настава, потребно е да најдете соодветна замена.…

By in
РАСПОРЕД – ЗИМСКИ СЕМЕСТАР 2022/23 – ССС-ОХ

ЛЕТЕН СЕМЕСТАР Распоред за есенски испитен рок: -Прва година-Втора година-Трета година Распоред за теоретска настава за студиската програма од прв циклус за Стручни стоматолошки сестри – орални хигиенолози – наставата…

By in
Распоред - 2022/23 - СЗТ

ЛЕТЕН СЕМЕСТАР Распоред за есенски испитен рок: -Прва година-Втора година-Трета година Распоред за теоретска настава за студиската програма од прв циклус за Стручни забни техничари – наставата започнува од 15.2.2023…

By in
Распоред 2022/23 - ДДМ

ЛЕТЕН СЕМЕСТАР Распоред за есенски испитен рок: -Прва година-Втора година-Трета година-Четврта година-Петта година-Шеста година Распоред за теоретска настава за студиската програма Интегрирани студии за доктори по дентална медицина – наставата…

Информативен ден - втор циклус на студии
By in
Информативен ден - втор циклус на студии

Информативен ден за студиските програми од втор циклус на студии На 23.9.2022 година, петок, со почеток од 12:00 часот, во амфитеатар 1 на Стоматолошкиот факултет – Скопје при Универзитетот ,,Св.…

Предавање на визитинг-професор: ,,Компликации во денталната имплантологија"
By in
Предавање на визитинг-професор: ,,Компликации во денталната имплантологија"

На 14.9.2022 во Амфитеатарот на Стоматолошки факултет – Скопје, проф. д-р Божидар Јорданов, визитинг-професор од Стоматолошкиот факултет при Медицинскиот универзитет во Софија, одржа предавање на тема: ,,Компликации во денталната имплантологија”.

Едукативен настан - Улогата на стручната стоматолошка сестра - орален хигиенолог кај пациенти со протетички и ортодонтски надоместоци
By in
Едукативен настан - Улогата на стручната стоматолошка сестра - орален хигиенолог кај пациенти со протетички и ортодонтски надоместоци

Центарот за кариера на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје ги поканува кандидатите кои имаат дипломирано на студиската програма за стручни стоматолошки…

Промоција на учебникот ,,Детска стоматологија" на Стоматолошки факултет - Скопје
By in
Промоција на учебникот ,,Детска стоматологија" на Стоматолошки факултет - Скопје

Во просториите на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржа промоција на првиот сеопфатен учебник по детска стоматологија кај нас – Детска стоматологија од авторите: Марија Стевановиќ, Мира Јанкуловска, Џон Николсон,…

Јавен повик до лицата под социјален ризик од територија на град Скопје за добивање на бесплатни стоматолошки услуги
By in
Јавен повик до лицата под социјален ризик од територија на град Скопје за добивање на бесплатни стоматолошки услуги

Заинтресираните лица може да се пријават со пополнување на пријава достапна на следниот линк: https://forms.office.com/r/sjZW6jUQdA или на телефонскиот број: 071/223-320. Телефонскиот број е достапен секој работен ден во период од…

By in
Учебна 2022/2023 година

ПОЧЕТОК НА УЧЕБНА ГОДИНА3.10.2022 (понеделник)ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА НАСТАВАТА ВО ЗИМСКИОТ СЕМЕСТАР3.10.2022 до 13.1.20231-ва колоквиумска недела во зимски семестар12.11.2022 до 20.11.20222 колоквиумска недела во зимски семестар9.1.2023 до 17.1.2023Завршни испити и испити за…

Гостување на деканот во емисијата Шоу ,,Магазин''
By in
Гостување на деканот во емисијата Шоу ,,Магазин''

Гостување на деканот на Стоматолошкиот факултет – Скопје, проф. д-р Ќиро Ивановски, во емисијата Шоу “Магазин” на ТВ Сител. Погледнете го видеото во кое се говoри за работењето и студирањето…

Отворен ден на УКИМ - Стоматолошки факултет
By in
Отворен ден на УКИМ - Стоматолошки факултет

Драги матуранти, наши идни студенти!ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, на 19 август 2022 во 10-12 часот и 12-14 часот, со физичко присуство на секој од факултетите. Ќе бидат презентирани студиските…

By in
Важни информации за запишување на студенти на прв циклус во учебната 2023/2024 година

Пред пријавувањето во роковите утврдени со Конкурсот, секој заинтересиран кандидат треба да се регистрира на www.upisi.ukim.mk и да ја пополни електронската пријава од iKnow-системот. Бројот којшто кандидатот автоматски го добил…

Ден за кариерен развој
By in
Ден за кариерен развој

Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје организираше ,,Ден за кариерен развој’’ на 7.6.2022 година, во Универзитетскиот кампус, каде студентите имаа можност да остварат контакт со повеќе компании за своето…

Ден за кариерен развој
By in
Ден за кариерен развој

Почитувани студенти, На 07.06.2022 со почеток од 10:00 часот, на платото на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, ќе се одржи целодневниот настан „Ден за кариерен развој“ во организација на УКИМ и…

28-ми интернационален стоматолошки студентски конгрес и Трета летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина
By in
28-ми интернационален стоматолошки студентски конгрес и Трета летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина

Во Универзитетскиот конгресен центар во Охрид, во период од 27.5.2022 до 30.5.2022 година се одржа 28-миот интернационален стоматолошки студентски конгрес и 3-тата летна школа за студенти по стоматологија и млади…

Конкурс во рамки на програмата Еразмус+ Акција 1: индивидуална мобилност за студенти за академската 2022/2023 година
By in
Конкурс во рамки на програмата Еразмус+ Акција 1: индивидуална мобилност за студенти за академската 2022/2023 година

Почитувани студенти, Ве известуваме дека Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје објави Конкурс во рамки на програмата Еразмус+ Акција 1: индивидуална мобилност за студенти за академската 2022/2023 година. Повеќе…

Доделени наградите на најдобро дипломираните студенти за учебната 2020/2021 година
By in
Доделени наградите на најдобро дипломираните студенти за учебната 2020/2021 година

На 19 мај 2022 година, пред платото на Ректоратот на УКИМ беа доделени наградите на најдобро дипломираните студенти за учебната 2020/2021 година, во рамките на свеченостите по повод одбележувањето на…

Проект:  ,,Дејствувај за подобро орално здравје”
By in ,
Проект: ,,Дејствувај за подобро орално здравје”

Стоматолошки факултет – Скопје, во рамките на соработката со Општина Центар, изминатиов период организираше работилници за подигнување на свеста за правилно одржување на оралната хигиена и правилна исхрана. Во периодот…

Реализирана работилница за подигнување на свеста за правилно одржување на орална хигиена и правилна исхрана
By in
Реализирана работилница за подигнување на свеста за правилно одржување на орална хигиена и правилна исхрана

На 18.5.2022 година во ООУ ,,Коле Неделковски”, Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, реализираше работилница…

Eдукација за залевање на фисури и јамички во организација на Центарот за кариера
By in ,
Eдукација за залевање на фисури и јамички во организација на Центарот за кариера

Во рамки на серијалот работилници организирани од Центарот за кариера на Стоматолошкиот факултет – Скопје, наменета за стручни стоматолошки сестри – орални хигиенолози, се одржа едукација за залевање на фисури…

iTOP работилница – инвидуален пристап во одржување на оралната хигиена
By in ,
iTOP работилница – инвидуален пристап во одржување на оралната хигиена

Во соработка со компанијата ИНТЕРДЕНТАЛ Дооел, се одржа iTOP работилница – инвидуален пристап во одржување на оралната хигиена наменета за дипломирани стручни стоматолошки сестри – орални хигиенолози, како дел од…

Едукација за примена на базичните критериуми за ултразвучна инструментација и отстранување на цврсти и меки наслојки на забите
By in ,
Едукација за примена на базичните критериуми за ултразвучна инструментација и отстранување на цврсти и меки наслојки на забите

Во рамки на серијалот работилници организирани од Центарот за кариера на Стоматолошкиот факултет – Скопје, наменета за стручни стоматолошки сестри – орални хигиенолози, се одржа едукација за примена на базичните…

Посета на учениците од училиштето Curt Nicolin Gymnasiet од Шведска
By in
Посета на учениците од училиштето Curt Nicolin Gymnasiet од Шведска

Денес, Стоматолошкиот факултет – Скопје го посетија учениците од Curt Nicolin Gymnasiet од Finspang, Sweden. Учениците имаа можност да го осознаат процесот на студирање на Факултетот, студиските програми кои се…

iТop обука за превентивните тимови во ЈЗУ Здравствен дом Скопје
By in
iТop обука за превентивните тимови во ЈЗУ Здравствен дом Скопје

Здружението на специјалисти по болести на устата и пародонтот при МСД заедно со Стоматолошкиот факулултет – Скопје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје и Универзитетскиот стоматолошки кличнички центар…

Гостување во Утринската емисија на ТВ Телма
By in
Гостување во Утринската емисија на ТВ Телма

Деканот на Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, Стоматолошки факултет – Скопје, проф. д-р Ќиро Ивановски, и претседателот на Факултетското студентско собрание на Стоматолошки факултет, Мартина Анастасовска, гостуваа во…

Гостување во емисијата Шоу "Магазин"
By in
Гостување во емисијата Шоу "Магазин"

Гостување на деканот на Стоматолошки факултет – Скопје, проф. д-р Ќиро Ивановски и проф. д-р Анета Атанасовска Стојановска, раководител на Клиниката за болести на устата и пародонтот при ЈЗУ Универзитетски…

Работен состанок со ,,ЗА НАС - Здружение на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри"
By in
Работен состанок со ,,ЗА НАС - Здружение на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри"

Денес, 9.5.2022, во просториите на Стоматолошкиот факултет се одржа работен состанок на деканот на факултетот, проф. д-р Ќиро Ивановски и Претседателот на ЗА НАС – Здружение на мед.сестри, техничари, акушерки…

Денови на пародонталното здравје
By in
Денови на пародонталното здравје

Во интерес за подигање на свеста за значењето на пародонталното здравје, Здружението на специјалисти по болести на устата и пародонтот при Македонсткото стоматолошко друштво (МСД) во соработка со Стоматолошкиот факултет…

Втор термин од работилницата на тема:  ,,Основни принципи на прва помош при ургентни состојби"
By in
Втор термин од работилницата на тема: ,,Основни принципи на прва помош при ургентни состојби"

На 19.4.2022 година се одржа вториот термин од работилницата на тема ,,Основни принципи на прва помош при ургентни состојби” , во организација на Црвен крст на град Скопје и Стоматолошки…

By in
Одговорни професори координатори на катедрата

Одговорни наставниции координатори на катедрата за I година Одговорни наставниции координатори на катедрата за II година Одговорни наставниции координатори на катедрата за III година

By in
Одговорни професори и координаторина на катедрата

Одговорни професори и координаторина на катедрата за I година Одговорни професори и координаторина на катедрата за II година Одговорни професори и координаторина на катедрата за III година

By in
Одговорни професори и координаторина на катедрата

Одговорни професори и координаторина на катедрата за I година Одговорни професори и координаторина на катедрата за II година Одговорни професори и координаторина на катедрата за III година Одговорни професори и…

Работилница на тема "Основни принципи на прва помош при ургентни состојби"
By in
Работилница на тема "Основни принципи на прва помош при ургентни состојби"

На 14.4.2022 година се одржа работилница на тема “Основни принципи на прва помош при ургентни состојби” , во организација на Црвен крст на град Скопје и Стоматолошкиот факултет Скопје при…

28-ми Интернационален стоматолошки студентски конгрес и 3-та Летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина
By in
28-ми Интернационален стоматолошки студентски конгрес и 3-та Летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина

Почитувани колеги, Ве известуваме дека 28-миот Интернационален стоматолошки студентски конгрес и 3-тата Летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина, ќе се одржат во период од…

Покана за учество на работилница: Основни принципи на прва помош при ургентни состојби
By in
Покана за учество на работилница: Основни принципи на прва помош при ургентни состојби

Драги колеги, Во склоп на склучениот меморандум меѓу Црвен крст на град Скопје и Стоматолошки факултет Скопје при УКИМ, ќе се одржи работилница насловена: Основни принципи на прва помош при…

Посета на ЈЗУ Специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина
By in
Посета на ЈЗУ Специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина

Денес, во пресрет на одбележување на Светскиот ден на Здравјето, Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, Стоматолошки факултет – Скопје, во соработка со ЈЗУ Специјализирана болница за геријатриска и…

By in
Промена на терминот во прва колоквиумска недела четврта година ДДМ по предметот Oрална медицина и патологија

Се соопштува на студентите кои ќе полагаат ТРЕТ КОЛОКВИУМ од предметот ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАТОЛОГИЈА на 6.4.2022 (среда) дека истиот ќе се одржи во 9 : 00 часот во Амфитеатар…

By in
Известување за предавање по предметот Современи реставративни процедури за студентите од II циклус на студии

Предавањата по предметот ,, Современи реставративни процедури“ за студентите од II циклус на студии кои го избрале овој прeдмет ќе се одржат на  4. 4. 2022  год. од 12:00 -15:00…

By in
Промена на терминот во прва колоквиумска недела III година ДДМ за предметот Претклиничка фиксна протетика

Полагањето во прва колоквиумска недела трета година ДДМ по предметот Претклиничка фиксна протетика ќе се одржи во Компјутерски центар на 1.4. 2022 година од 9 – 13 часот.

By in
Известување за студентите од предходните генерации кои го положиле предметот Биомеханика на џвакален систем

Сите студенти од претходните генерации, кои минатата сесија го полагаа предметот Биомеханика на џвакален систем и го положија, а сѐ уште немаат земено оценки, на 30.03.2022 со индекс и пријава…