ПРОЕКТ: Унапредување на оралното здравје кај граѓани од социјално ранливи категории
By in
ПРОЕКТ: Унапредување на оралното здравје кај граѓани од социјално ранливи категории

Со финансиска поддршка на град Скопје, Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје Стоматолошки факултет – Скопје, во соработка со партнерите ЈЗУ Универзитетски стоматолошки клинички центар ,,Св. Пантелејмон’’ во Скопје…

Агенда за 28ми Интернационален стоматолошки студентски конгрес и 3-та летна школа
By in
Агенда за 28ми Интернационален стоматолошки студентски конгрес и 3-та летна школа

Почитувани колеги, Со големо задоволство ја објавуваме агендата на 28миот Интернационален стоматолошки студентски конгрес и 3тата Летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина за активностите…

Посета на учениците од училиштето Curt Nicolin Gymnasiet од Шведска
By in
Посета на учениците од училиштето Curt Nicolin Gymnasiet од Шведска

Денес, Стоматолошкиот факултет – Скопје го посетија учениците од Curt Nicolin Gymnasiet од Finspang, Sweden. Учениците имаа можност да го осознаат процесот на студирање на Факултетот, студиските програми кои се…