Информација за курс – Принципи за работа со PRF протокол според Dr. Choukroun

Информација за претсојниот курс ,,Принципи за работа со PRF протокол според Dr. Choukroun'' Предавачи: Проф. д-р Даниела Велеска-Стефковска, асс. Проф. д-р Билјана Евросимовска Место на одржување: Хотел Hilton Double Tree Дата: 13.12.2019 Организатор: ВЕЗИКА, W&H BULGARIA Подржано од Стоматолошки факултет Read more

Известување за колоквиум по предметот Реконструктивни дентални процедури

Првиот колоквиум по предметот Реконструктивни дентални процедури закажан за 23.11.2019 (сабота)  од 08:00 часот наместо во училница стар деканат ќе се полага во амфитеатар 1 – Стоматолошки факултет Скопје   Одделение за студентски прашања

Известување за семинари по предметот Ергономија

Семинарите по предметот Ергономија поради симпозиумот кој го организира Факултетот на 29.11.2019 година, ќе се одложат за една недела и ќе започнат од 06.12.2019 година по истиот редослед. Одговорен наставник Проф. др.  Василка Ренџова

Покана за предавање на проф. д-р Даниел С. Ох

На 2.12.2019 година (понеделник) со почеток во 11 часот во амфитеатарот 1 на Стоматолошкиот факултет, проф. д-р Даниел С. Ох ќе одржи предавање на тема:  “Bone Regeneration for Dentistry: Principle & Application”. Ве покануваме да присуствување на предавањето!

Известување за Претклиничка фиксна протетика

Се известуваат студентите дека компјутерската проверка на знаењето по предметот Претклиничка фиксна протетика, закажано за 22.11.2019 година (петок) наместо во 7 часот ќе започне во 8 часот. НАПОМЕНА: Денот на одржување на испитот останува непроменет. Се врши промена само на Read more

I колоквиумска недела – ССС

I семестар Предмет Дата Резултати Медицинска етика и психологија 15.11.2019г. Орална биохемија и физиологија 18.11.2019г. Анатомија со дентална морфологија 20.11.2019г. Ергономија 22.11.2019г.   III семестар Предмет Дата Резултати Стоматолошки материјали 15.11.2019г. Стоматолошка фармакологија 18.7.2019г. Превентивна стоматологија 20.11.2019г. Забоздравство во заедницата Read more

I колоквиумска недела – СЗТ

I семестар Предмет Дата Резултати Заботехнички материјали и инструменти 15.11.2019г. превземи Анатомија и физиологија на џвакален систем 19.11.2019г. Реконструктивни дентални процедури 21.11.2019г. Пародонтологија 18.11.2019г. превземи Медицинска етика и психологија 21.11.2019г.   III семестар Предмет Дата Резултати Технологија на фиксни протези Read more

I колоквиумска недела – 6 годишни

I семестар Предмет Дата Резултати Биологија 22.11.2019г. Анатомија 1 20.11.2019г. Медицинска етика и психологија 15.11.2019г. Медицинска хемија 18.11.2019г.   III семестар Предмет Дата Резултати Микробиологија и имунологија 15.11.2019г. Општа патологија 20.11.2019г. Физиологија 2 22.11.2019г. Егономија 18.11.2019г. превземи Изборен 23.11.2019г.   Read more

I колоквиумска недела – 5 годишни

IX семестар Предмет Дата Резултати Клиничка ендодонција 1 22.11.2019г. Ортодонција 2 18.11.2019г. превземи Максилофацијална хирургија 1 23.11.2019г. Детска стоматологија 1 15.11.2019г. превземи Клиничка фиксна протетика 1 20.11.2019г.   VII семестар Предмет Дата Резултати Орална медицина и патологија 1 15.11.2019г. превземи Read more

Известување за настава по предметот Гнатологија

Се известуваат студентите дека теоретската наставата по предметот Гнатологија , (стара програма)  ќе се следи секој Понеделник од 10-12 часот во училница – стар деканат.   Одделение за студентски прашања