By in
ВИДЕО: Правилна употреба на лична заштитна опрема во стоматолошката практика

Катедрата за детска и превентивна стоматологија, под раководство на проф. д-р Елизабета Ѓоргиевска, изготви видео за правилна употреба на лична заштитна опрема во стоматолошката практика. Видео презентацијата е пред се…

By in
Список на студенти за колоквиум по предметот Стоматолошка фармакологија

КОЛОКВИУМОТ ПО ПРЕДМЕТОТ СТОМАТОЛОШКА ФАРМАКОЛОГИЈА ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 23.11.2020г. ВО УЧИЛНИЦА 2 ВО СТАРИОТ ДЕКАНАТ ОД 10 ЧАСОТ Ивана НиколовскаИвана МладеновскаМагдалена ТошеваОливера СтојковиќВерица ИлиеваМилица ТифуновскаДрагана ДимовскаАзра БислимиИвона Ристиќ ОД…

By in
д-р спец. ВЛАТКО КОКОЛАНСКИ

E-mail: vkokolanski@stomfak.ukim.edu.mk ОБРАЗОВАНИЕ од октомври 2016 до март 2021МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ, Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј’’ Скопје ДОКТОРСКИ СТУДИИ ПО ЈАВНО ЗДРАВСТВО Наслов на докторска дисертација: ,,Системите на фармаковигиланца и материовигиланца…

By in
Одлука за распишување избори на членови и претседател на Факултетското студентско сообрание на Стоматолошкиот факултет - Скопје

Одлука за распишување избори на членови и претседател на Факултетското студентско сообрание на Стоматолошкиот факултет – Скопје

By in
Конкурс за доделување на средства за реализација на научноистражувачки проекти на Стоматолошкиот факултет при Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје

Врз основа на член 7 став 4 од Правилникот за начинот и постапката за финасирање на научноистражувачки проекти на Стоматолошкиот факултет во Скопје при Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во…

By in
КАТЕДРА ЗА БОЛЕСТИ НА ЗАБИТЕ И ЕНДОДОНТОТ

Катедра за болести на забите и ендодонтот Историјат Со почетокот на примената на законот со кој е формиран Стоматолошкиот оддел при Медицинскиот факултет на Универзитетот во Скопје, во учебната 1959/60…

By in
Проф. д-р Соња Апостолска – продекан за меѓународна соработка

проф. д-р Соња Апостолска Проф. д-р Соња Апостолска е редовен професор на Катедрата за болести на забите и ендодонтот при Стоматолошкиот факултет на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.…

By in
Проф. д-р Силвана Георгиева – продекан за наука

проф. д-р Силвана Георгиева Д-р Силвана Георгиева е вонреден професор на Катедрата за болести на устата и пародонтот при Стоматолошкиот факултет – Универзитет ,,Св.Кирил и Методиј“ во Скопје. На Стоматолошкиот…

By in
Проф. д-р Мира Јанкуловска

проф. д-р Мира Јанкуловска Д-р Мира Јанкуловска е редовен професор на Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот факултет на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Средно образование…

By in
Проф. д-р Ќиро Ивановски – декан на Стоматолошкиот факултет

проф. д-р Ќиро Ивановски Проф. д-р Ќиро Ивановски е роден на 3 ноември 1960 год. во Железнец, Р. Македонија. Основно образование завршил во Р. Србија, а средно образование, гимназија, завршил…

By
Известување за практична настава по предметот Орална биохемија

Се известуваат студентите од студиската програма за доктори по дентална медицина дека практичната настава по предметот Орална биохемија ќе се одвива on-line преку платформата Microsoft Теамс според следниот распоред: ГрупаВежба…

By in
Известување за одржување на практична настава

Се известуваат студентите од студиската програма за доктори по дентална медицина, дека практичната настава до првата колоквиумска недела нема да се изведува со физичко присуство поради влошената епидемиолошка состојба. За…

Учество на Факултетот на првата студентска конференција за нутриција
By in
Учество на Факултетот на првата студентска конференција за нутриција

На 24 октомври 2020 год се одржа првата студентска конференција за нутриција. Конференцијата беше организирана од факултетските студентски собранија на Медицинскиот факултет, Фармацевтскиот факултет, Стоматолошкиот факултет, Природо-математичкиот факултет и Факултетот…

Ставен во употреба целосно реконстуираниот амфитеатар бр. 2
By in
Ставен во употреба целосно реконстуираниот амфитеатар бр. 2

Во изминатиот период извршивме целосна реконструкција на амфитеатарот бр. 2 на Стоматолошкиот факултет – Скопје, сместен на Универзитетска клиника за хирургија на лице, вилици и врат – максилофацијална хирургија Акд.…

Одржана работилница во рамки на II циклус стручни специјалистички студии
By in
Одржана работилница во рамки на II циклус стручни специјалистички студии

Со задоволство Ви пренесуваме дел од работната атмосфера на практичната настава и работилница (hands-on) во рамки на вториот циклус на стручните специјалистички студии за доктори по дентална медицина. Работилницата се…

Обраќање на деканот, проф. д-р Ќиро Ивановски, по повод почеток на учебната 2020/21 година
By in
Обраќање на деканот, проф. д-р Ќиро Ивановски, по повод почеток на учебната 2020/21 година

Почитувани колеги,Почитувани наставници, соработници и студенти, Ја започнуваме академската 2020/21 година во исклучително отежнати околности предизвикани од пандемијата со COVID-19. Наставата во оваа академска година, со оглед на нејзината специфичност,…

Именуван в.д. претседател на ФСС-СФ
By in
Именуван в.д. претседател на ФСС-СФ

На седницата на членовите на Факултетското студентско собрание на Стоматолошки факултет – Скопје одржана на 28.09.2020 година, а закажана од деканот на Стоматолошки факултет-Скопје, проф. д-р. Ќиро Ивановски, именуван е…

Бесплатни вебинари од областа на оралното здравје кај постарата популација
By in
Бесплатни вебинари од областа на оралното здравје кај постарата популација

Согласно склучениот меморандум за соработка на Стоматолошкиот факултет во Скопје при Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје и компанијата ИНТЕРДЕНТАЛ ДООЕЛ, овозможено е учество на студентите во трите бесплатни…

Покана за присуство на предавањето на д-р Никола Ангелов, визитинг професор
By in
Покана за присуство на предавањето на д-р Никола Ангелов, визитинг професор

Проф. д-р Никола Ангелов, во својство на визитинг професор на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје Стоматолошки факултет – Скопје, на 25.9.2020 година, со почеток од 15 часот, преку…

Три бесплатни семинари од областа на стоматолошката онкологија
By in
Три бесплатни семинари од областа на стоматолошката онкологија

Согласно склучениот меморандум за соработка на Стоматолошкиот факултет во Скопје при Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје и компанијата ИНТЕРДЕНТАЛ ДООЕЛ, овозможено е учество на студентите во трите бесплатни…

On-line отворен ден на Стоматолошкиот факултет - Скопје
By in
On-line отворен ден на Стоматолошкиот факултет - Скопје

📢Ги повикуваме сите идни студенти кои сакаат да дознаат повеќе информации за Стоматолошкиот факултет во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје, за достапните студиски програми, начинот и…

Создадена е платформа за е-услуги
By in
Создадена е платформа за е-услуги

✅Креиравме платформа за е-услуги. 🔴Од денеска, сите студенти запишани на сите студиски програми на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје, можат по…

Одобрен проект на Стоматолошкиот факултет од страна на INNO-SAE 2020
By in
Одобрен проект на Стоматолошкиот факултет од страна на INNO-SAE 2020

Проектот кој што го пријави студентката Мартина Анастасовска од Стоматолошкиот факултет, а ќе го работи со уште тројца студенти од Медицинскиот и Фармацевтскиот факултет при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј”…

Факултетот доби доцнација од РЕПЛЕК ФАРМ ДООЕЛ Скопје
By in
Факултетот доби доцнација од РЕПЛЕК ФАРМ ДООЕЛ Скопје

Компанијата РЕПЛЕК ФАРМ ДООЕЛ Скопје донираше средства за дезинфекција и заштитна опрема за потребите на студентите и вработените на Стоматолошкиот факултет – Скопје со цел спречување на ширењето на Ковид-19.…

Присуство на проф. д-р Силвана Георгиева на доделувањето на стипендии од фондацијата ,,Атанас Близнакоф"
By in
Присуство на проф. д-р Силвана Георгиева на доделувањето на стипендии од фондацијата ,,Атанас Близнакоф"

На 28 февруари 2020 година, во Ректоратот на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје се одржа чинот на свечено врачување на договорите за доделување на 31 стипендија од Фондацијата…

Чествување на празникот на македонските просветители Светите Кирил и Методиј
By in
Чествување на празникот на македонските просветители Светите Кирил и Методиј

По повод празникот на македонските просветители Светите Кирил и Методиј – патрони на нашиот Универзитет, продеканите на Стоматолошкиот факултет – Скопје положија свежо цвеќе на споменикот на просветителите. Нека е…

Обраќање на деканот, проф. д-р Ќиро Ивановски, по повод Меѓународната недела на сестринството
By in
Обраќање на деканот, проф. д-р Ќиро Ивановски, по повод Меѓународната недела на сестринството

Обраќање на деканот, проф. д-р Ќиро Ивановски по повод Меѓународната недела на сестринството, во рамки на кампањата организирана од здружението ЗМСТАС – ЗА НАС.

Учество на Факултетот во  проектот „Училиштата на Градот Скопје со отворени врати за факултетите и универзитетите за промоција на нивните студиски програми“
By in
Учество на Факултетот во проектот „Училиштата на Градот Скопје со отворени врати за факултетите и универзитетите за промоција на нивните студиски програми“

Во рамките на проектот „Училиштата на Градот Скопје со отворени врати за факултетите и универзитетите за промоција на нивните студиски програми “, кој го спроведува Град Скопје, Стоматолошкиот факултет при…

Гостување на проф. д-р Мирјана Ивановиќ од Универзитетот во Белград
By in
Гостување на проф. д-р Мирјана Ивановиќ од Универзитетот во Белград

Ве известуваме дека на 3.3.2020 година (вторник), со почеток од 10 часот во амфитеатар 1, проф. д-р Мирјана Ивановиќ, редовен професор на Стоматолошкиот факултет во Белград, ќе одржи свое предавање…

Бесплатно учество на студентите на настани од континуирана едукација во организација на МСД
By in
Бесплатно учество на студентите на настани од континуирана едукација во организација на МСД

Стоматолошкиот факултет – Скопје и Македонското стоматолошко друштво (МСД) овозможија бесплатно присуство на студентите од Факултетското студентско собрание на Стоматолошкиот факултет (ФСССФ) на настаните од континуираната едукација која ја спроведува…

Нова просторија за теоретска настава
By in
Нова просторија за теоретска настава

За потребите на наставата создадовме нова училница (училница 1) во објектот ,,стар деканат”. Истата е опремена со нов училичен мебел. Оваа просторија е наменета пред се за студентите од студиската…

Хуманитарна акција на ФСССФ – „Биди и ти нечиј Дедо Мраз“
By in
Хуманитарна акција на ФСССФ – „Биди и ти нечиј Дедо Мраз“

По повод Новогодишните и Божиќните празници, Факултетското студентско собрание (ФСС) на Стоматолошкиот факултет на УКИМ организираше хуманитарна акција под слоганот „Биди и ти нечиј Дедо Мраз“. Кутија за оставање на…