By in
Известување за предавање по предметот Современи реставративни процедури за студентите од II циклус на студии

Предавањата по предметот ,, Современи реставративни процедури“ за студентите од II циклус на студии кои го избрале овој прeдмет ќе се одржат на  4. 4. 2022  год. од 12:00 -15:00…

Распоред за настава за втор циклус студии за стручни забни техничари
By in
Распоред за настава за втор циклус студии за стручни забни техничари

Распоред за теоретска настава по предметите од вториот семестар на студиската програма од втор циклус стручни студии за стручни забни техничари. Предавањата ќе се одвиваат во училница 2 , стар…

By in
Промена на терминот во прва колоквиумска недела III година ДДМ за предметот Претклиничка фиксна протетика

Полагањето во прва колоквиумска недела трета година ДДМ по предметот Претклиничка фиксна протетика ќе се одржи во Компјутерски центар на 1.4. 2022 година од 9 – 13 часот.

By in
Известување за студентите од предходните генерации кои го положиле предметот Биомеханика на џвакален систем

Сите студенти од претходните генерации, кои минатата сесија го полагаа предметот Биомеханика на џвакален систем и го положија, а сѐ уште немаат земено оценки, на 30.03.2022 со индекс и пријава…

By in
Распоред за настава за втор циклус студии за стручни забни техничари

Распоред за теоретска настава по предметите од вториот семестар на студиската програма од втор циклус стручни студии за стручни забни техничари Предавањата ќе се одвиваат во амф. 2 – максилофацијална…

Покана за учество на работилници наменети за стручни стоматолошки сестри - орални хигиенолози
By in ,
Покана за учество на работилници наменети за стручни стоматолошки сестри - орални хигиенолози

Центарот за кариера на Стоматолошкиот факултет – Скопје ги поканува кандидатите кои имаат дипломирано на студиската програма за стручни стоматолошки сестри – орални хигиенолози на Стоматолошкиот факултет – Скопје во…

Одржана работилница во ООУ Гоце Делчев за правилно одржување на орална хигиена и правилна исхрана
By in
Одржана работилница во ООУ Гоце Делчев за правилно одржување на орална хигиена и правилна исхрана

Денеска, Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот факултет – Скопје го посети општинското основно училиште Гоце Делчев, каде наставниот кадар и специјализантите реализираа работилница за правилно одржување на…

Гостување на деканот на Стоматолошкиот факултет во Утринска на Телма
By in
Гостување на деканот на Стоматолошкиот факултет во Утринска на Телма

Гостување на деканот на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, проф. д-р Ќиро Ивановски, во Утринска на Телма, по повод активностите на…

Работилница за подигнување на свеста за правилно одржување на орална хигиена и правилна исхрана во ООУ Киро Глигоров
By in
Работилница за подигнување на свеста за правилно одржување на орална хигиена и правилна исхрана во ООУ Киро Глигоров

Стоматолошкиот факултет во Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје ја продолжува соработката со Општина Центар за организирање на работилници за подигнување на свеста за правилно…

Јавен повик за искажување на интерес за прием на пациенти со социјален ризик
By in ,
Јавен повик за искажување на интерес за прием на пациенти со социјален ризик

Поттикнати од позитивниот ефект на соработката помеѓу Црвениот крст на град Скопје и Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’во Скопје во изведување на бесплатни…

Предавање на проф. д-р Бојко Бонев од Факултетот за дентална медицина при Медицинскиот универзитет во Софија на тема: Communication approaches for successful treatment in dental practice
By in
Предавање на проф. д-р Бојко Бонев од Факултетот за дентална медицина при Медицинскиот универзитет во Софија на тема: Communication approaches for successful treatment in dental practice

Во рамки на Erasmus + програмата, проф. д-р Бојко Бонев од Факултетот за дентална медицина при Медицинскиот универзитет во Софија, на 24.3.2022 година (четврток), со почеток во 11 часот ќе…

Одбележување на Светскиот ден на оралното здравје
By in
Одбележување на Светскиот ден на оралното здравје

Одбележување на Светскиот ден на оралното здравје, преку едукација на колегити од медицинскиот и фармацевтскиот факултет и случајните минувачи, за значењето на правилната орална хигиена и двонасочната поврзаност на оралното…

Продолжување на соработката со Општина центар за унапредување на оралното здравје во детска возраст
By in
Продолжување на соработката со Општина центар за унапредување на оралното здравје во детска возраст

Стоматолошкиот факултет – Скопје во соработка со Општина Центар продолжува со активностите за унапредување на оралното здравје во детската возраст. Општина Центар во соработка со Стоматолошкиот факултет – Скопје овозможи…

Гостување на проф. д-р Ќиро Ивановски и д-р Сузана Тунева - Пауновска во емисијата Магазин
By in
Гостување на проф. д-р Ќиро Ивановски и д-р Сузана Тунева - Пауновска во емисијата Магазин

Гостување на деканот на Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, Стоматолошки факултет – Скопје, проф. д-р Ќиро Ивановски и д-р Сузана Тунева – Пауновска, секретар на Црвен крст на…

Одржан заеднички симпозиум на студентите од Медицинскиот и Стоматолошкиот факултет
By in
Одржан заеднички симпозиум на студентите од Медицинскиот и Стоматолошкиот факултет

Факултетско студентско собрание на Стоматолошки факултет – Скопје и ЕМСА – Македонија во период од 4-ти до 6-ти март 2022 година, го организираа симпозиумот на тема: COVID-19: Што научивме и…

By in
Распоред за настава за втор циклус - стручни студии за доктори по дентална медицина - втор уписен рок

Распоред за настава – втор циклус студии – втор уписен рок – 2021/22 (превземи) Наставата за студентите запишани на втор циклус на студии во вториот уписен рок од академската 2021/22…

By in
Распоред за настава за втор циклус - академски (магистерски) студии - втор уписен рок

Распоред за настава – втор циклус студии – втор уписен рок – 2021/22 (превземи) Наставата за студентите запишани на втор циклус на студии во вториот уписен рок од академската 2021/22…

Известување за студенти запишани на втор циклус студии
By in
Известување за студенти запишани на втор циклус студии

Се известуваат студентите запишани на втор циклус магистерски (академски) студии дека согласно студиската програма во третиот семестар, се пријавува и брани магистерскиот труд. Напоменуваме дека доколку во истиот не е доставена…

Распоред за настава за студенти од втор циклус студии запишани во втор уписен рок
By in
Распоред за настава за студенти од втор циклус студии запишани во втор уписен рок

Распоред за настава – втор циклус студии – втор уписен рок – 2021/22 (превземи) Наставата за студентите запишани на втор циклус на студии во вториот уписен рок од академската 2021/22…

By in
Дополнителни известувања СЗТ

ИЗВЕСТУВАЊЕ за студенти од програмата СТРУЧЕН ЗАБЕН ТЕХНИЧАР за предметот ОРТОДОНЦИЈА 2, IV-ти семестар Известување за изборните предмети на орални заболувања и ергономија за ЗА СТРУЧНИ ЗАБНИ ТЕХНИЧАРИ (СТАРА ПРОГРАМА)…

By in
Дополнителни известувања - ДДМ

Известување за започнување на вежбите по предметите Анатомија 2 и Хистологија и ембриологија ИЗВЕСТУВАЊЕ за студентите  ( стара програма)  за предметот Клиничка ендодонција 2 Известување за промена на групи  за…

Посета на министерот Шаќири на Стоматолошки факултет
By in
Посета на министерот Шаќири на Стоматолошки факултет

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири денеска го посети Стоматолошкиот факултет при Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, каде Министерството за образование и наука, заедно со ректорската управа, изминатите две години реализираа инвестиција…

By in
Практична настава - II семестар

Студенти кои го слушаат предметот по прв пат: Групи на запишани студенти во II семестар Изборни предмети : Англиски јазик Основни принципи на стоматолошка практика (изборен) Студенти кои го слушаат…