Последен поздрав на проф. д-р Драгољуб Велески
By in
Последен поздрав на проф. д-р Драгољуб Велески

Со големо жалење ги известуваме нашите студенти, колеги, соработници, пријатели на Стоматолошкиот факултет – Скопје, дека вчера, на 15.2.2024 година, тивко и ненадејно не напушти и замина проф. д-р Драгољуб…

By in
Симпозиумот со наслов: ”Превентивна стоматологија- начин за одржување на оралното здравје''- Стоматолошки факултет

На 10.2.2024 (сабота), со почеток од 10 часот, во амфитеатарот бр. 1 на Стоматолошкиот факултет – Скопје, ќе се одржи симпозиумот со наслов: ”Превентивна стоматологија- начин за одржување на оралното…

By in
Работилница на тема: целосни коронки-реставрации за млечни и трајни заби во дентиција во развој- Центар за кариера

На 9.2.2024 година (петок), во 12:00ч, во амфитеатар 1 на Стоматолошки факултет – Скопје, во организација на Центарот за кариера, ќе се одржи бесплатна работилница на тема: Целосни коронки: реставрации…

Втор едукативен настан – Ортодонтски третман – видови на апарати и различни начини на поместување на забите, пародонтален одговор и индивидуален пристап во оралната профилакса
By in
Втор едукативен настан – Ортодонтски третман – видови на апарати и различни начини на поместување на забите, пародонтален одговор и индивидуален пристап во оралната профилакса

На 26.1.2024, во просториите на Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, Стоматолошки факултет – Скопје, се одржа вториот едукативен настан ,,Ортодонтски третман – видови на апарати и различни начини…

Промоција на дипломирани студенти
By in
Промоција на дипломирани студенти

Во годината во која Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје одбележува 65 години постоење, денес беше промовирана 60-тата генерација на дипломирани доктори…

Едукативен настан - Ортодонтски третман - видови на апарати и различни начини на поместување на забите, пародонтален одговор и индивидуален пристап во оралната профилакса
By in
Едукативен настан - Ортодонтски третман - видови на апарати и различни начини на поместување на забите, пародонтален одговор и индивидуален пристап во оралната профилакса

На 23.12.2023, во просториите на Стоматолошкиот факултет – Скопје, во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, се одржа едукативен настан со наслов: ,,Ортодонтски третман – видови на…

Предавање на визитинг професор- проф.д-р Иван Алајбег
By in
Предавање на визитинг професор- проф.д-р Иван Алајбег

На 14.12.2023 во Амфитеатар 1 на Стоматолошки факултет – Скопје,  проф. д-р Иван Алајбег од Универзитет во Загреб, Стоматолошки факултет Загреб, одржа предавање со наслов: ,,Кортикостероиди во лекувањето на оралните…

Визитинг професор - проф. д-р Иван Алајбег
By in
Визитинг професор - проф. д-р Иван Алајбег

На 14.12.2023 во Амфитеатар 1 на Стоматолошки факултет – Скопје, со почеток во 10:30ч.,  проф. д-р Иван Алајбег од Универзитет во Загреб, Стоматолошки факултет Загреб, ќе одржи предавање со наслов:…

ОТВОРЕН ДЕН - Стоматолошки факултет - Скопје
By in
ОТВОРЕН ДЕН - Стоматолошки факултет - Скопје

На отворениот ден на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, на Стоматолошки факултет – Скопје, матурантите имаа можност да се запознаат со студиските програми и просторно-техничките можности на Факултетот,…

ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” Скопје
By in
ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” Скопје

Драги матуранти, наши идни студенти! ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, на 1 декември 2023 во периодот 10-12 часот и 12-14 часот, со физичко присуство на секој…

Доделена плакета на Стоматолошки факултет - Скопје за успешната соработка со ЈЗУ Специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина ,,13 Ноември “- Скопје
By in
Доделена плакета на Стоматолошки факултет - Скопје за успешната соработка со ЈЗУ Специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина ,,13 Ноември “- Скопје

По повод 13 ноември, јубилеј на ЈЗУ Специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина ,,13 Ноември “- Скопје, која прослави 65 години од основањето, беше доделена плакета на Стоматолошки факултет…

Проф. д-р Бона Бајрактарова ја доби нагарадата ,,13 Ноември"
By in
Проф. д-р Бона Бајрактарова ја доби нагарадата ,,13 Ноември"

Град Скопје и оваа година ја додели наградата „13 Ноември“ на физички и правни лица чија цел е промовирање на константните вредности во науката, уметноста, здравството, културата, образованието и спортот.…

Јавен повик до лицата под социјален ризик од територијата на град Скопје за добивање на бесплатни стоматолошки услуги
By in
Јавен повик до лицата под социјален ризик од територијата на град Скопје за добивање на бесплатни стоматолошки услуги

ПРОЕКТ: Унапредување на оралното здравје кај граѓани од социјално ранливи категории Носител: Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Стоматолошки факултет – Скопје Партнери: ЈЗУ Универзитетски стоматолошки клинички центар ,,Св.…

Меморандум за соработка со Општина Сопиште
By in
Меморандум за соработка со Општина Сопиште

Стоматолошкиот факултет – Скопје и Општина Сопиште потпишаа меморандум за соработка Деканот на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје, проф. д-р Ќиро…

Промедика ДООЕЛ Скопје додели ваучери за финансиска поддршка на најдобро дипломирани студенти во учебната 2021/2022 година- Центар за кариера
By in ,
Промедика ДООЕЛ Скопје додели ваучери за финансиска поддршка на најдобро дипломирани студенти во учебната 2021/2022 година- Центар за кариера

Центарот на кариера на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, согласно склучениот меморандум за соработка со Друштво за трговија, производство и услуги…

Реализирана работилница во рамки на алумни клубот на тема: ,,Edelweiss veneers direct" - минимално инвазивна стоматологија
By in
Реализирана работилница во рамки на алумни клубот на тема: ,,Edelweiss veneers direct" - минимално инвазивна стоматологија

Центарот за кариера на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје Стоматолошки факултет – Скопје, во чии рамки функционира алумни клубот, на 28.6.2023 година, спроведе работилница на тема: ,,Edelweiss veneers…

Работилница на тема: Основни принципи на употреба на кофердам- Центар за кариера
By in , ,
Работилница на тема: Основни принципи на употреба на кофердам- Центар за кариера

Центарот за кариера на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје Стоматолошки факултет – Скопје, во чии рамки функционира алумни клубот, на 6.7.2023 година, во 10 часот во деканатот на…

Гостување на проф. д-р Ќиро Ивановски во емисијата Шоу "Магазин" на тема: халитоза
By in
Гостување на проф. д-р Ќиро Ивановски во емисијата Шоу "Магазин" на тема: халитоза

Гостување на деканот на Стоматолошкиот факултет – Скопје, проф. д-р Ќиро Ивановски во емисијата Шоу “Магазин” на тема халитоза. Погледнете го видеото во кое се говори за состојбата која се…

Едукативен настан- ,,SiroLaser Blue Workshop (хируршки диоден ласер)’’ во организација на ПРОМЕДИКА стоматологија (PROMEDIKA dental) и Denstply Sirona
By in ,
Едукативен настан- ,,SiroLaser Blue Workshop (хируршки диоден ласер)’’ во организација на ПРОМЕДИКА стоматологија (PROMEDIKA dental) и Denstply Sirona

Проф. д-р Даниела Велеска Стевковска и демонстратор Мартина Анастасовска, учествуваa на курсот ,,SiroLaser Blue Workshop (хируршки диоден ласер)’’ во организација на ПРОМЕДИКА стоматологија (PROMEDIKA dental) и Denstply Sirona. Учеството на…

Потпишан Меморандум за соработка со Стоматолошкиот факултет при Медицинскиот универзитет во Тирана
By in ,
Потпишан Меморандум за соработка со Стоматолошкиот факултет при Медицинскиот универзитет во Тирана

Деканот на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, проф. д-р Ќиро Ивановски и деканката на Стоматолошкиот факултет при Медицинскиот универзитет во Тирана,…

Едукативен настан на тема: Дезинфекција и стерилизација во стоматологијата- Центар за кариера
By in
Едукативен настан на тема: Дезинфекција и стерилизација во стоматологијата- Центар за кариера

Со особена чест и задоволство сакаме да го најавиме едукативниот настан во организација на Центарот за кариера на Стоматолошкиот факултет – Скопје при УКИМ, поддржан од Асоцијацијата за дезинфекција и…

Центарот за кариера организира работилница на тема:Современи протоколи за успешна ендодонтска терапија
By in
Центарот за кариера организира работилница на тема:Современи протоколи за успешна ендодонтска терапија

Центарот за кариера на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје Стоматолошки факултет – Скопје, во чии рамки функционира алумни клубот, на 19.5.2023 година, во 10 часот во деканатот на…

29-ти интернационален стоматолошки студентски конгрес и 4-тата летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина
By in
29-ти интернационален стоматолошки студентски конгрес и 4-тата летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина

Во Универзитетскиот конгресен центар во Охрид, во период од 5.5.2023 до 7.5.2023 година се одржа 29-тиот интернационален стоматолошки студентски конгрес и 4-тата летна школа за студенти по стоматологија и млади…

Бесплатно учество на студентите од Стоматолошкиот факултет – Скопје на серија еднодневни курсеви во организација на Промедика
By in
Бесплатно учество на студентите од Стоматолошкиот факултет – Скопје на серија еднодневни курсеви во организација на Промедика

Согласно склучениот Меморандум за соработка помеѓу Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје Стоматолошки факултет – Скопје и ПРОМЕДИКА стоматологија (PROMEDIKA dental), овозможено е бесплатно учество на студентите од Стоматолошкиот…

Ден на пародонталното здравје-12.5.2023г
By in
Ден на пародонталното здравје-12.5.2023г

Во интерес за подигање на свеста за значењето на пародонталното здравје, Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје, по повод Денот на пародонталното…

Отворен ден Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, Стоматолошки факултет-Скопје
By in
Отворен ден Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, Стоматолошки факултет-Скопје

Драги матуранти, наши идни студенти! ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, на 27 април 2023 во 10-12 часот и 12-14 часот, со физичко присуство на секој од…

Меморандум за соработка- Асоцијацијата за дезинфекција и стерилизација на Република Северна Македонија
By in
Меморандум за соработка- Асоцијацијата за дезинфекција и стерилизација на Република Северна Македонија

Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје и Асоцијацијата за дезинфекција и стерилизација на Република Северна Македонија (DSAM) потпишаа меморандум за соработка за…

Предавање на визитинг професор- проф.д-р Дарије Планчак
By in
Предавање на визитинг професор- проф.д-р Дарије Планчак

Во својство на визитинг-наставник на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, проф. д-р Дарије Планчак од Стоматолошкиот факултет при Универзитетот во Загреб,…

29-тиот Меѓународен стоматолошки студентски конгрес и 4-тата летна школа за студенти по дентална медицина и млади лекари
By in
29-тиот Меѓународен стоматолошки студентски конгрес и 4-тата летна школа за студенти по дентална медицина и млади лекари

Најава за 29-тиот Меѓународен стоматолошки студентски конгрес и 4-тата летна школа за студенти по дентална медицина и млади лекари, во организација на Факултетско Студентско Собрание на Стоматолошки Факултет – Фсс-Сф…

Превентивни прегледи за орален карцином
By in
Превентивни прегледи за орален карцином

Април е месец за подигнување на свеста за оралниот карцином. Дали направивте превентивен преглед? Почнувајќи од овој месец, Стоматолошки факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј”…

Отворен ден на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје
By in
Отворен ден на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје

Драги матуранти, наши идни студенти! ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, на 27 април 2023 во два термина, во 10:00 часот и во 12:00 часот, со физичко…

Промоција и претставување на здравствените насоки и наставните програми пред учениците на средното медицинско училиште "Д-р Панче Караѓозов"
By in
Промоција и претставување на здравствените насоки и наставните програми пред учениците на средното медицинско училиште "Д-р Панче Караѓозов"

По повод патрониот празник на СМУГС “Д-р Панче Караѓозов”/ SHMMQSH”D-r Pançe Karagjozov” и Светскиот ден на здравјето, 7ми април, во просториите на училиштето беа одржани активности со цел негова промоција…

Предавања на визитинг професор- проф.д-р Драгана Габриќ
By in
Предавања на визитинг професор- проф.д-р Драгана Габриќ

Проф. д-р Драгана Габриќ од Стоматолошкиот факултет при Универзитетот во Загреб, во својство на визитинг-професор на нашиот Факултет на 28.3.2023 година и на 29.3.2023 година одржа две предавања на тема…

Соработка со учениците од средно медицинско училиште на Град Скопје д-р Панче Караѓозов
By in
Соработка со учениците од средно медицинско училиште на Град Скопје д-р Панче Караѓозов

Денешниот отворен ден беше одлична можност за матурантите – идни студенти да се запознаат со студиските програми на Стоматолошкиот факултет во состав на Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје,…

Одбележување на денот на пролетта
By in
Одбележување на денот на пролетта

По повод денот на пролетта, на Стоматолошки факултет – Скопје се одржа еколошка акција. Во акцијата учествуваа студентите на Факултетот, при што беа засадени цвеќиња и беа преземени активности за…

Меѓународен ден на оралното здравјe
By in
Меѓународен ден на оралното здравјe

По повод 20. март, Меѓународниот ден на оралното здравје, специјализантите од Катедрата за детска и превентивна стоматологија, заедно со студентите при Стоматолошки факултет – Скопје, одржаа едукативни работилници за учениците…

Бесплатно учество на двајца најдобри студенти на едукативниот настан на стоматолозите и забните техничари ,,Competence in ESTHETICS’’
By in
Бесплатно учество на двајца најдобри студенти на едукативниот настан на стоматолозите и забните техничари ,,Competence in ESTHETICS’’

Согласно склучениот Меморандум за соработка помеѓу Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје Стоматолошки факултет – Скопје и Промедика, овозможено е бесплатно учество на двајца најдобри студенти од Стоматолошкиот факултет…

Симпозиум во организација на МСД - Здружение на специјалисти по протетика
By in
Симпозиум во организација на МСД - Здружение на специјалисти по протетика

 Можност за учество на студентите на симпозиум во организација на МСД – Здружение на специјалисти по протетика Тема: “Протоколи и насоки за естетика и функција во стоматолошката протетика”Датум: 25.2.2023 година,…

Бесплатни стоматолошки услуги преку Сојузот на здруженијата на пензионерите на Македонија
By in
Бесплатни стоматолошки услуги преку Сојузот на здруженијата на пензионерите на Македонија

Согласно склучениот меморандум за соработка помеѓу Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје и Сојузот на здруженијата на пензионерите на Македонија, овозможени се…

Информации и упатства за изработка на апстракти за 29-тиот Меѓународен стоматолошки студентски конгрес и 4-тата летна школа
By in
Информации и упатства за изработка на апстракти за 29-тиот Меѓународен стоматолошки студентски конгрес и 4-тата летна школа

Во период од 5 до 7.5.2023 година, во Универзитетскиот конгресен центар во Охрид, ќе се одржи 29-тиот Меѓународен стоматолошки студентски конгрес и 4-тата летна школа за студенти по дентална медицина…

Бесплатни стоматолошки услуги за сите пензионери, учениците и децата во градинките во социјален ризик од Општина Центар
By in
Бесплатни стоматолошки услуги за сите пензионери, учениците и децата во градинките во социјален ризик од Општина Центар

Општина Центар во соработка со Стоматолошкиот факултет – Скопје ги проширува проектите на бесплатни стоматолошки прегледи со кои покрај учениците, ќе може да ги користат и децата од градинките кои…

Потпишан Меморандум за соработка со Сојуз на здружение на пензионери на Македонија
By in
Потпишан Меморандум за соработка со Сојуз на здружение на пензионери на Македонија

Стоматолошкиот факултет – Скопје и Сојузот на здруженијата на пензионерите на Македонија, на 3.2.2023 година, во просториите на Сојзуот потпишаа Меморандум за соработка. Со Меморандумот за соработка е превидено унапредување…

Најава за симпозиум ''Современи концепти на стоматолошката терапија во детска возраст''
By in
Најава за симпозиум ''Современи концепти на стоматолошката терапија во детска возраст''

На 21.1.2023 (сабота), со почеток од 10 часот, во амфитеатарот бр. 1 на Стоматолошкиот факултет – Скопје, ќе се одржи симпозиумот со наслов: ”Современи концепти на стоматолошката терапија во детска…

Доделување на специјализантски книшки на специјализанти од областа на стоматологијата.
By in
Доделување на специјализантски книшки на специјализанти од областа на стоматологијата.

Во просториите на Стоматолошкиот факултет – Скопје, денес, беа доделени специјализантските книшки на специјализантите на кои им е одобрена специјализација од областа на стоматологијата. На новозапишаните колеги им посакуваме успешно…

Доделување на дипломи на дипломирани студенти од сите студиски програми
By in
Доделување на дипломи на дипломирани студенти од сите студиски програми

Денес, во амфитеатарот на Факултетот, во присуство на Ректорот на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје, проф. д-р Никола Јанкуловски, проректорката за финансии, инвестиции и развој, проф. д-р Биљана…

Известување за втор круг претседателски избори за Факултетското студентско собрание  на Стоматолошки факултет- Скопје
By in
Известување за втор круг претседателски избори за Факултетското студентско собрание на Стоматолошки факултет- Скопје

Се известуваат студентите дека поради идентичен број на гласови за избор на претседател на Факултетското студентско собрание на Стоматолошкиот факултет – Скопје дека на 12.12.2022 година, со почеток од 8:30…

Отворен ден на Стоматолошки факултет- Скопје
By in
Отворен ден на Стоматолошки факултет- Скопје

ОТВОРЕН ДЕН НА СТОМАТОЛОШКИОТ ФАКУЛТЕТ-СКОПЈЕ ВО СОСТАВ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ” ВО СКОПЈЕ На 2.12.2022 година, на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот „Св. Кирил и…

Интерактивната работилница за подобрување на менталното здравје кај студентите
By in
Интерактивната работилница за подобрување на менталното здравје кај студентите

Денес се одржа интерактивната работилница за подобрување на менталното здравје кај студентите, со наслов: ,,Справување со стресот за време на студиите”. Работилницата беше организирана од Факултетското студентско собрание на Стоматолошки…

Избор на претседател и членови на ФСС-СФ
By in
Избор на претседател и членови на ФСС-СФ

ИЗБОР НА ПРЕТСЕДАТЕЛ И ЧЛЕНОВИ НА ФСС-СФ: СОБИРИ НА СТУДЕНТИ Се известуваат студентите на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје, дека собирите…

"Кариерна патека клучна животна одлука''- Центар за кариера (работилница)
By in
"Кариерна патека клучна животна одлука''- Центар за кариера (работилница)

Драги студенти, Центарот за кариера на УКИМ во соработка со АСК ве покануваат на АРХИТЕКТОНСКИ факултет во среда, 30.11.2022 од 10.00- 12.00 на работилница која ќе ја водат кариерните советници…

Практична настава по предметот Максилофацијална хирургија
By in
Практична настава по предметот Максилофацијална хирургија

Дел од практичната настава по предметот Максилофацијална хирургија за студенти од студиската програма од интегрирани студии од прв и втор циклус за доктори по дентална медицина.Студентите беа запознаени со хируршкиот…

Избори за членови и претседател на Факултетското студентско собрание на Стоматолошкиот факултет – Скопје
By in
Избори за членови и претседател на Факултетското студентско собрание на Стоматолошкиот факултет – Скопје

Ве известуваме дека согласно законските прописи, се распишани избори за 10 (десет) членови на Факултетското студентско собрание и 1 (еден) претседател на Факултетското студентско собрание на Стоматолошкиот факултет – Скопје.…

Практична настава по предметот Имплантологија
By in
Практична настава по предметот Имплантологија

Дел од практичната настава по предметот Имплантологија за студенти од студиската програма од интегрирани студии од прв и втор циклус за доктори по дентална медицина. Имплантологија е задолжителен предмет со…

Унапредување на оралната хигиена кај студентската популација на РСМ
By in
Унапредување на оралната хигиена кај студентската популација на РСМ

Кампања на Факултетско Студентско Собрание на Стоматолошки Факултет – Фсс-Сф во соработка со Универзитетско студентско собрание – УКИМ : Унапредување на оралната хигиена кај студентската популација на РСМ. Следната работилница…

Гостување на проф. д-р Анета Атанасовска Стојановска и Мартина Анастасовска во емисијата Шоу ,,Магазин''
By in
Гостување на проф. д-р Анета Атанасовска Стојановска и Мартина Анастасовска во емисијата Шоу ,,Магазин''

✨Проследете го гостувањето на проф. д-р Анета Атанасовска Стојановска, редовен професор на Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, Стоматолошки факултет – Скопје и демонстратор Мартина Анастасовска, претседател на Факултетско…

Информативен ден - втор циклус на студии
By in
Информативен ден - втор циклус на студии

Информативен ден за студиските програми од втор циклус на студии На 23.9.2022 година, петок, со почеток од 12:00 часот, во амфитеатар 1 на Стоматолошкиот факултет – Скопје при Универзитетот ,,Св.…

Предавање на визитинг-професор: ,,Компликации во денталната имплантологија"
By in
Предавање на визитинг-професор: ,,Компликации во денталната имплантологија"

На 14.9.2022 во Амфитеатарот на Стоматолошки факултет – Скопје, проф. д-р Божидар Јорданов, визитинг-професор од Стоматолошкиот факултет при Медицинскиот универзитет во Софија, одржа предавање на тема: ,,Компликации во денталната имплантологија”.

Едукативен настан - Улогата на стручната стоматолошка сестра - орален хигиенолог кај пациенти со протетички и ортодонтски надоместоци
By in
Едукативен настан - Улогата на стручната стоматолошка сестра - орален хигиенолог кај пациенти со протетички и ортодонтски надоместоци

Центарот за кариера на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје ги поканува кандидатите кои имаат дипломирано на студиската програма за стручни стоматолошки…

Промоција на учебникот ,,Детска стоматологија" на Стоматолошки факултет - Скопје
By in
Промоција на учебникот ,,Детска стоматологија" на Стоматолошки факултет - Скопје

Во просториите на Стоматолошкиот факултет – Скопје, се одржа промоција на првиот сеопфатен учебник по детска стоматологија кај нас – Детска стоматологија од авторите: Марија Стевановиќ, Мира Јанкуловска, Џон Николсон,…

Јавен повик до лицата под социјален ризик од територија на град Скопје за добивање на бесплатни стоматолошки услуги
By in
Јавен повик до лицата под социјален ризик од територија на град Скопје за добивање на бесплатни стоматолошки услуги

Заинтресираните лица може да се пријават со пополнување на пријава достапна на следниот линк: https://forms.office.com/r/sjZW6jUQdA или на телефонскиот број: 071/223-320. Телефонскиот број е достапен секој работен ден во период од…

Гостување на деканот во емисијата Шоу ,,Магазин''
By in
Гостување на деканот во емисијата Шоу ,,Магазин''

Гостување на деканот на Стоматолошкиот факултет – Скопје, проф. д-р Ќиро Ивановски, во емисијата Шоу “Магазин” на ТВ Сител. Погледнете го видеото во кое се говoри за работењето и студирањето…

Отворен ден на УКИМ - Стоматолошки факултет
By in
Отворен ден на УКИМ - Стоматолошки факултет

Драги матуранти, наши идни студенти!ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, на 19 август 2022 во 10-12 часот и 12-14 часот, со физичко присуство на секој од факултетите. Ќе бидат презентирани студиските…

Ден за кариерен развој
By in
Ден за кариерен развој

Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје организираше ,,Ден за кариерен развој’’ на 7.6.2022 година, во Универзитетскиот кампус, каде студентите имаа можност да остварат контакт со повеќе компании за своето…

28-ми интернационален стоматолошки студентски конгрес и Трета летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина
By in
28-ми интернационален стоматолошки студентски конгрес и Трета летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина

Во Универзитетскиот конгресен центар во Охрид, во период од 27.5.2022 до 30.5.2022 година се одржа 28-миот интернационален стоматолошки студентски конгрес и 3-тата летна школа за студенти по стоматологија и млади…

Доделени наградите на најдобро дипломираните студенти за учебната 2020/2021 година
By in
Доделени наградите на најдобро дипломираните студенти за учебната 2020/2021 година

На 19 мај 2022 година, пред платото на Ректоратот на УКИМ беа доделени наградите на најдобро дипломираните студенти за учебната 2020/2021 година, во рамките на свеченостите по повод одбележувањето на…

Проект:  ,,Дејствувај за подобро орално здравје”
By in ,
Проект: ,,Дејствувај за подобро орално здравје”

Стоматолошки факултет – Скопје, во рамките на соработката со Општина Центар, изминатиов период организираше работилници за подигнување на свеста за правилно одржување на оралната хигиена и правилна исхрана. Во периодот…

Eдукација за залевање на фисури и јамички во организација на Центарот за кариера
By in ,
Eдукација за залевање на фисури и јамички во организација на Центарот за кариера

Во рамки на серијалот работилници организирани од Центарот за кариера на Стоматолошкиот факултет – Скопје, наменета за стручни стоматолошки сестри – орални хигиенолози, се одржа едукација за залевање на фисури…

iTOP работилница – инвидуален пристап во одржување на оралната хигиена
By in ,
iTOP работилница – инвидуален пристап во одржување на оралната хигиена

Во соработка со компанијата ИНТЕРДЕНТАЛ Дооел, се одржа iTOP работилница – инвидуален пристап во одржување на оралната хигиена наменета за дипломирани стручни стоматолошки сестри – орални хигиенолози, како дел од…

Едукација за примена на базичните критериуми за ултразвучна инструментација и отстранување на цврсти и меки наслојки на забите
By in ,
Едукација за примена на базичните критериуми за ултразвучна инструментација и отстранување на цврсти и меки наслојки на забите

Во рамки на серијалот работилници организирани од Центарот за кариера на Стоматолошкиот факултет – Скопје, наменета за стручни стоматолошки сестри – орални хигиенолози, се одржа едукација за примена на базичните…

Посета на учениците од училиштето Curt Nicolin Gymnasiet од Шведска
By in
Посета на учениците од училиштето Curt Nicolin Gymnasiet од Шведска

Денес, Стоматолошкиот факултет – Скопје го посетија учениците од Curt Nicolin Gymnasiet од Finspang, Sweden. Учениците имаа можност да го осознаат процесот на студирање на Факултетот, студиските програми кои се…

iТop обука за превентивните тимови во ЈЗУ Здравствен дом Скопје
By in
iТop обука за превентивните тимови во ЈЗУ Здравствен дом Скопје

Здружението на специјалисти по болести на устата и пародонтот при МСД заедно со Стоматолошкиот факулултет – Скопје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје и Универзитетскиот стоматолошки кличнички центар…

Гостување во Утринската емисија на ТВ Телма
By in
Гостување во Утринската емисија на ТВ Телма

Деканот на Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, Стоматолошки факултет – Скопје, проф. д-р Ќиро Ивановски, и претседателот на Факултетското студентско собрание на Стоматолошки факултет, Мартина Анастасовска, гостуваа во…

Гостување во емисијата Шоу "Магазин"
By in
Гостување во емисијата Шоу "Магазин"

Гостување на деканот на Стоматолошки факултет – Скопје, проф. д-р Ќиро Ивановски и проф. д-р Анета Атанасовска Стојановска, раководител на Клиниката за болести на устата и пародонтот при ЈЗУ Универзитетски…

Работен состанок со ,,ЗА НАС - Здружение на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри"
By in
Работен состанок со ,,ЗА НАС - Здружение на медицински сестри, техничари, акушерки и стоматолошки сестри"

Денес, 9.5.2022, во просториите на Стоматолошкиот факултет се одржа работен состанок на деканот на факултетот, проф. д-р Ќиро Ивановски и Претседателот на ЗА НАС – Здружение на мед.сестри, техничари, акушерки…

Денови на пародонталното здравје
By in
Денови на пародонталното здравје

Во интерес за подигање на свеста за значењето на пародонталното здравје, Здружението на специјалисти по болести на устата и пародонтот при Македонсткото стоматолошко друштво (МСД) во соработка со Стоматолошкиот факултет…

Втор термин од работилницата на тема:  ,,Основни принципи на прва помош при ургентни состојби"
By in
Втор термин од работилницата на тема: ,,Основни принципи на прва помош при ургентни состојби"

На 19.4.2022 година се одржа вториот термин од работилницата на тема ,,Основни принципи на прва помош при ургентни состојби” , во организација на Црвен крст на град Скопје и Стоматолошки…

Работилница на тема "Основни принципи на прва помош при ургентни состојби"
By in
Работилница на тема "Основни принципи на прва помош при ургентни состојби"

На 14.4.2022 година се одржа работилница на тема “Основни принципи на прва помош при ургентни состојби” , во организација на Црвен крст на град Скопје и Стоматолошкиот факултет Скопје при…

28-ми Интернационален стоматолошки студентски конгрес и 3-та Летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина
By in
28-ми Интернационален стоматолошки студентски конгрес и 3-та Летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина

Почитувани колеги, Ве известуваме дека 28-миот Интернационален стоматолошки студентски конгрес и 3-тата Летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина, ќе се одржат во период од…

Покана за учество на работилница: Основни принципи на прва помош при ургентни состојби
By in
Покана за учество на работилница: Основни принципи на прва помош при ургентни состојби

Драги колеги, Во склоп на склучениот меморандум меѓу Црвен крст на град Скопје и Стоматолошки факултет Скопје при УКИМ, ќе се одржи работилница насловена: Основни принципи на прва помош при…

Посета на ЈЗУ Специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина
By in
Посета на ЈЗУ Специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина

Денес, во пресрет на одбележување на Светскиот ден на Здравјето, Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, Стоматолошки факултет – Скопје, во соработка со ЈЗУ Специјализирана болница за геријатриска и…

Покана за учество на работилници наменети за стручни стоматолошки сестри - орални хигиенолози
By in ,
Покана за учество на работилници наменети за стручни стоматолошки сестри - орални хигиенолози

Центарот за кариера на Стоматолошкиот факултет – Скопје ги поканува кандидатите кои имаат дипломирано на студиската програма за стручни стоматолошки сестри – орални хигиенолози на Стоматолошкиот факултет – Скопје во…

Гостување на деканот на Стоматолошкиот факултет во Утринска на Телма
By in
Гостување на деканот на Стоматолошкиот факултет во Утринска на Телма

Гостување на деканот на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, проф. д-р Ќиро Ивановски, во Утринска на Телма, по повод активностите на…

Јавен повик за искажување на интерес за прием на пациенти со социјален ризик
By in ,
Јавен повик за искажување на интерес за прием на пациенти со социјален ризик

Поттикнати од позитивниот ефект на соработката помеѓу Црвениот крст на град Скопје и Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’во Скопје во изведување на бесплатни…

Предавање на проф. д-р Бојко Бонев од Факултетот за дентална медицина при Медицинскиот универзитет во Софија на тема: Communication approaches for successful treatment in dental practice
By in
Предавање на проф. д-р Бојко Бонев од Факултетот за дентална медицина при Медицинскиот универзитет во Софија на тема: Communication approaches for successful treatment in dental practice

Во рамки на Erasmus + програмата, проф. д-р Бојко Бонев од Факултетот за дентална медицина при Медицинскиот универзитет во Софија, на 24.3.2022 година (четврток), со почеток во 11 часот ќе…