Известување за годишна конференција за III циклус студии
By in
Известување за годишна конференција за III циклус студии

Почитувани, Ве известуваме дека на 9.5.2022 година и 10.5.2022 година, во училница 2 на Стоматолошкиот факултет – Скопје, ќе се одржи годишна конференција за студентите од втори, четврти и шести…

Јавен повик за соработка со заботехнички лаборатории
By in ,
Јавен повик за соработка со заботехнички лаборатории

Почитувани колеги, Врз основа на заложбата за унапредување на здравствениот и образовниот систем, Центарот за кариера на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во…

Втор термин од работилницата на тема:  ,,Основни принципи на прва помош при ургентни состојби"
By in
Втор термин од работилницата на тема: ,,Основни принципи на прва помош при ургентни состојби"

На 19.4.2022 година се одржа вториот термин од работилницата на тема ,,Основни принципи на прва помош при ургентни состојби” , во организација на Црвен крст на град Скопје и Стоматолошки…

By in
Одговорни професори координатори на катедрата

Одговорни наставниции координатори на катедрата за I година Одговорни наставниции координатори на катедрата за II година Одговорни наставниции координатори на катедрата за III година

By in
Одговорни професори и координаторина на катедрата

Одговорни професори и координаторина на катедрата за I година Одговорни професори и координаторина на катедрата за II година Одговорни професори и координаторина на катедрата за III година

By in
Одговорни професори и координаторина на катедрата

Одговорни професори и координаторина на катедрата за I година Одговорни професори и координаторина на катедрата за II година Одговорни професори и координаторина на катедрата за III година Одговорни професори и…

Работилница на тема "Основни принципи на прва помош при ургентни состојби"
By in
Работилница на тема "Основни принципи на прва помош при ургентни состојби"

На 14.4.2022 година се одржа работилница на тема “Основни принципи на прва помош при ургентни состојби” , во организација на Црвен крст на град Скопје и Стоматолошкиот факултет Скопје при…

Известување за изборните предмети Превентива на орални заболувања и Ергономија за стручни забни техничари  (СТАРА ПРОГРАМА)
By in
Известување за изборните предмети Превентива на орални заболувања и Ергономија за стручни забни техничари (СТАРА ПРОГРАМА)

Наставата за изборните предмети Превентива на орални заболувања и Ергономија за стручни забни техничари ( стара програма ) ќе се одржи после првата колоквиумска недела во договор со одговорните наставници…

28-ми Интернационален стоматолошки студентски конгрес и 3-та Летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина
By in
28-ми Интернационален стоматолошки студентски конгрес и 3-та Летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина

Почитувани колеги, Ве известуваме дека 28-миот Интернационален стоматолошки студентски конгрес и 3-тата Летна школа за студенти по стоматологија и млади доктори по дентална медицина, ќе се одржат во период од…

Покана за учество на работилница: Основни принципи на прва помош при ургентни состојби
By in
Покана за учество на работилница: Основни принципи на прва помош при ургентни состојби

Драги колеги, Во склоп на склучениот меморандум меѓу Црвен крст на град Скопје и Стоматолошки факултет Скопје при УКИМ, ќе се одржи работилница насловена: Основни принципи на прва помош при…

Посета на ЈЗУ Специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина
By in
Посета на ЈЗУ Специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина

Денес, во пресрет на одбележување на Светскиот ден на Здравјето, Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, Стоматолошки факултет – Скопје, во соработка со ЈЗУ Специјализирана болница за геријатриска и…

By in
Промена на терминот во прва колоквиумска недела четврта година ДДМ по предметот Oрална медицина и патологија

Се соопштува на студентите кои ќе полагаат ТРЕТ КОЛОКВИУМ од предметот ОРАЛНА МЕДИЦИНА И ПАТОЛОГИЈА на 6.4.2022 (среда) дека истиот ќе се одржи во 9 : 00 часот во Амфитеатар…