By in
Конкурс за избор на демонстратор

Врз основа на 163 од Законот за високо образование (,,Службен весник на Република Македонија’’ бр. 82/2018 и ,,Службен весник на Република Северна Македонија’’ бр. 178/2021) член 20 од Правилникот за…

By in
Известување за запишување на кандидати по Конкурс за втор циклус студии во вториот уписен рок

Електронското пријавување на кандидатите за запишување на втор циклус студии во вториот уписен рок по сите студиски програми ќе се спроведе од 7.2.2022 до 18.2.2022 година. Потребните документи за конкурирање…

Комеморативна седница на Наставно-научен совет
By in
Комеморативна седница на Наставно-научен совет

Ве известувамe дека на 31.1.2022 година со почеток од 12 часот во амфитеатар 2 – максилофацијална хирургија ќе се одржи комеморативна седница на Наставно-научниот совет на Стоматолошкиот факултет – Скопје…

By in
Тажна вест - почина проф. д-р Алберто Бенедети

Со големо жалење ги известуваме нашите студенти, колеги, соработници, пријатели на Стоматолошкиот факултет во Скопје, дека денес, на 28.01.2022 година, тивко и ненадејно не напушти и замина на своето последно…

By in
Известување за запишување на третиот семестар за студенти запишани на втор циклус на студии

Поднесувањето на потребните документи за запишување на третиот семестар за студенти запишани на втор циклус на студии: индекс пријавен лист Уплата за школарина на последна рата ќе трае до 3.3…

By in
Известување за запишување на летен семестар

Се известуваат сите студенти дека запишување на летниот семестар започнува од 7.2.2022 година. Запишувањето на летниот семестар ќе се споредува по следниот распоред: II семестар 07.02.2022IV семестар 10.02.2022VI семестар 11.02.2022VIII…

By in
Известување за полагање во испитната сесија на студенти со потврден SARS-CoV-2 или се во изолација

Наставниот одбор на Стоматолошкиот факултет – Скопје, на седницата одржана на 17.1.2022 година, зазема став по однос на полагањата во испитната сесија на студенти со потврден SARS-CoV-2 или се во…

By in
Известување за продолжување на рок за заверка на зимски семетар

Се известуваат студентите дека заради влошената епидемиолошка состојба со КОВИД-19, рокот за заверка на зимскиот семестар на учебната 2021/22 година, се продолжува до петок, 21.1.2022 година. Сите студенти задолжително треба…

By in
Потсетување за уплата на рата за специјализација

Почитувани специјализанти, Ве замолуваме да се придржувате до роковите и динамиката на плаќање на ратите за специјализација утврдени во договорите и анексот на договорите. Имено, специјализантите запишани на Конкурсот од…

Соопштение за одбрана на докторска дисертација на Д-р Жаклина Менчева
By in
Соопштение за одбрана на докторска дисертација на Д-р Жаклина Менчева

Линк за следење на одбраната: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3a-97B7sOHjfMbjEjnWE4BgCOlMWmmK3tJ8PYf4StqeOE1%40thread.tacv2/1641218177937?context=%7b%22Tid%22%3a%2210a99319-3ecc-411d-b68f-2859db9919c2%22%2c%22Oid%22%3a%2233dfbfb1-379f-4757-b8b3-63383bcb9cee%22%7d

Најава за симпозиум ''РАЗВОЈОТ НА СТОМАТОЛОШКАТА МИСЛА НИЗ ГОДИНИТЕ''
By in
Најава за симпозиум ''РАЗВОЈОТ НА СТОМАТОЛОШКАТА МИСЛА НИЗ ГОДИНИТЕ''

👉На 22.01.2022 (сабота), со почеток од 10 часот, преку платформата Microsoft Teams ќе се организира on-line симпозиумот со наслов: ”РАЗВОЈОТ НА СТОМАТОЛОШКАТА МИСЛА НИЗ ГОДИНИТЕ” 👉Заинтересираните учесници е потребно да…

By in
Слободен пристап до информации од јавен карактер

Регулатива Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер („Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 101/19)Упатство за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер…