By in
Известување за предметот КЛИНИЧКА ЕНДОДОНЦИЈА и КЛИНИЧКА ЕНДОДОНЦИЈА 2

Завршниот испит по предметот КЛИНИЧКА ЕНДОДОНЦИJА ( нова програма ) во ЈУНСКАТА СЕСИЈА ќе се одржи на 14.06.2021 год. со физичко присуство со почеток во 9 часот. Завршниот испит по…

By in
Известување за испитот по предметот Дентална трауматологија

Испитот по предметот Дентална трауматологија кој се слуша во 10 семестар по студиската програма – Доктори по дентална медицина (стара програма) ќе се одржи на 12. 07. 2021 година .Часот…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КОЛОКВИУМСКА НЕДЕЛА

Термините за полагање во колоквиумската недела за студиските програми: ДДМ – прва, втора и трета година, СЗТ и ССС остануваат идентични со претходно објавениот распоред на термини за полагање на…

By in
Пријава за курсеви и работилници во организација на Факултетот

Со големо задоволство Стоматолошкиот факултет – Скопје најавува спроведување на курсеви/работилници од различни области на стоматологијата во организација на соодветните катедри на Факултетот.Во првиот циклус, Ви ги најавуваме курсевите од…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРАКТИЧНА НАСТАВА ПО ПРЕДМЕТОТ ДЕТСКА СТОМАТОЛОГИЈА И ДЕТСКА СТОМАТОЛОГИЈА 2( стара програма)

Вежбите ке се одржат на ден 18.05.2021 год. (вторник) во вежбалните на фиксна и мобилна протетика 1,2,3 и 4 група  од 8,00 до 10,30 часот  .9 група и студентите кои…

By in
Известување за предметот Технологија на мобилни протези (тотална протеза)

За студентите кои ќе го полагаат предметот Технологија на мобилни протези (тотална протеза) – стручни забни техничари наместо на 15. 06. 2021 ќе се полага на 08. 06. 2021 во…

By in
27-миот ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН СТОМАТОЛОШКИ СТУДЕНТСКИ КОНГРЕС

Почитувани, Во прилог е агендата за 27-миот ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН СТОМАТОЛОШКИ СТУДЕНТСКИ КОНГРЕС. Конгресот ќе се одржи на 14ти и 15ти Мај online на платформата Microsoft Teams. Апстрактите од 27 – миот…

By in
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДМЕТИТЕ АКТУЕЛНОСТИ ВО ОРОФАЦИЈАЛНАТА РЕГИЈА И БИОМАТЕРИЈАЛИ ВО СТОМАТОЛОГИЈА

Почитувани колеги, Ве известуваме дека писмениот и устениот дел од испитот по предметите: Актуелности во орофацијалната регија и Биоматеријали во стоматологија (втор циклус магистерски студии и втор циклус стручни студии…

By in
Биди ИН, биди ИНклузивен, биди ИНклудиран

Фондацијата за образовни и културни иницијативи „Чекор по чекор“ во соработка со Здружението за промоција и развој на инклузивно општество „Инклузива“ и Здружението за давање услуги на лицата со попреченост…

By in
СТАНЕТЕ ЧЛЕН НА АЛУМНИ КЛУБОТ НА СТОМАТОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ - СКОПЈЕ

Драги Aлумни и пријатели на Стоматолошки факултет во Скопје, пополнете ја пристапницата (во електронска форма или во форма на прашалник кој е достапен на следниот линк: https://goo.gl/forms/XQY90saEqML14EpA3) и станете член на…

By in
ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ONLINE ПОЛАГАЊЕ НА КОЛОКВИУМИ

Секој студент на денот на колоквиумот е потребно да се вклучи на закажаниот митинг на Teams поради прозивање на студентите. Митингот започнува пред почеток на тестот и трае до крајот…

By in ,
Соопштение за полагање на испитот по Орална хирургија

Почитувани колеги од старата програма 5 годишни студии, Ве информирам дека Колоквиумот Орална хирургија 1 ќе се одржи online на платформата Teams како усмен испит на 05.4.2021 (понеделник) во периодот…

By in
Прашалник за системот со студентски сервиси iKnow

Почитувани студенти, Достапна е анкета која има за цел да даде анализа за постоечката состојба и функционалност на iKnow системот, капацитетите на единиците (технички и човечки) за негово користење и…

By in ,
Известување - колоквиум Пародонтологија - ССС

Колоквиумот Пародонтологија за стручни стоматолошки сестри ќе де одржи на 02.04., онлајн преку платформата Тимс, со почеток во 8 30 часот. Сите студенти да имаат индекс за лична идентификација. Одговорен…

By in
Известување за прием на странки - студенти и специјализанти

Се известуваат сите студенти и специјализанти, заради влошената епидемиолошка состојба, исклучиво да користат електронски услуги на факултетот (Е-УСЛУГИ) или да се обратат на наведените е-мејлови. Имено, специјализантите можат да се…

By in ,
Известување за Пародонологија (ССС-ОХ)

Се известуваат сите студенти од студиската програма за стручни стоматолошки сестри-орални хигиенолози кои ќе полагаат прв колоквиум по предметот Пародонтологија на 02. 04.2021 година да испратат список на маил anetaatanasovska@yahoo.com…

By in ,
Известување за Клиничка пародонтологија

Почитувани колеги,Сите кои ќе полагаат прв колоквиум по предметот Клиничка пародонтологија на 05.04.2021да достават список до среда 24.03.2021 на маил anetaatanasovska@yahoo.com.Услов за полагање на овој колоквиум е да имате положено…

Бесплатни вебинари - 20.3.2021 година
By in
Бесплатни вебинари - 20.3.2021 година

Согласно склучениот меморандум за соработка помеѓу Стоматолошкиот факултет во Скопје при Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје и компанијата ИНТЕРДЕНТАЛ ДООЕЛ, овозможено е учество на студентите и специјализантите на…

Стоматолошкиот факултет - Скопје со подршка на лицата со Даунов синдром
By in
Стоматолошкиот факултет - Скопје со подршка на лицата со Даунов синдром

Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на УКиМ се вклучи во одбележувањето на Светската недела за подигнување на свеста за Даунов сидром. За…

Почина проф. д-р Бранко Василевски
By in
Почина проф. д-р Бранко Василевски

Почина еден од втемелувачите на максилофацијалната хирургија на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје. Проф. д-р Бранко Василевски(1940-2021) Почивај во мир почитуван…

By in
Известување за настава по предметот Научно истражувачка етика за III циклус студии

Предавањето по предметот Научно истражувачка етика за III циклус студии, закажано на 15.03.2021 година, кое ќе го одржува Проф.д-р Весна Корунoвска, се презакажува истиот ден со почеток во 10:00 часот.…

By in ,
Распоред за настава на втор циклус на студии

Се известуваат студентите запишани на втор циклус стручни студии за стручни забни техничари дека теоретската настава ќе започне во среда, 10.3.2021 година, од 16 до 20.30 часот. Наставата ќе се…

By in
Известување за почеток со настава на втор циклус студии

Се известуваат студентите запишани на втор циклус стручни студии за стручни забни техничари дека теоретската настава ќе започне во среда, 10.3.2021 година, од 16 до 20.30 часот. Се известуваат студентите…

Три бесплатни вебинари на тема: ЗДРАВЈЕТО НА ПАРОДОНТАЛНИТЕ ТКИВА
By in
Три бесплатни вебинари на тема: ЗДРАВЈЕТО НА ПАРОДОНТАЛНИТЕ ТКИВА

Согласно склучениот меморандум за соработка помеѓу Стоматолошкиот факултет во Скопје при Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје и компанијата ИНТЕРДЕНТАЛ ДООЕЛ, овозможено е учество на студентите и специјализантите на…

By in
Известување за примени кандидати на втор циклус студии во учебната 2020/2021 година - во втор уписен рок

Ранг листа на примени кандидати Магистерски студииСтручни студии по дентална медицинаСтручни студии за забни техничари-протетикаСтруни студии за забни техничари-ортодонција Запишувањето на примените кандидати ќе се одвива од 03.-05.03.2021 година од…

Е-learning курс за Сајбер Хигиена
By in
Е-learning курс за Сајбер Хигиена

Почитувани студенти, Доколку сакате да се запознаете со главните сајбер ризици и безбедносни напади во дигиталниот свет, како и да научите „трикови“ за заштита на вашите лични податоци, електронски уреди,…

By in , , , , ,
Распоред за летен семестар во учебната 2020/21

Доктори по дентална медицина (6-годишни) Распоред за теоретска настава 1-ва-година-предавања2-ра-година-предавања3-та-година-предавања4-та-година-предавања5-та-година-предавања  Распоред за практична настава 1-ва-година-вежби2-ра-година-вежби3-та-година-вежби4-та година-вежби5-та година-вежби Стручни забни техничари Распоред за теоретска настава 1-ва-година2-ра-година3-та-година Распоред за практична настава 1-ва-година2-ра-година3-та-година…

By in ,
Конкурс за избор на заменик студентски правобранител

ФАКУЛТЕТСКО СТУДЕНТСКО СОБРАНИЕ НА СТОМАТОЛОШКИ ФАКУЛТЕТ – СКОПЈЕ Врз основа на член 39 од Статутот на Факултетското студентско собрание на Стоматолошкиот факултет – Скопје, Факултетското студентско собрание објавува КОНКУРС за…

By in
Пријавување на настани од континуирана едукација организирани од МСД и здруженија при МСД

Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје Стоматолошкиот факултет – Скопје и Македонското стоматолошко друштво овозможија бесплатно учество на студентите од Стоматолошкиот факултет на настаните од континуираната едукација организирани од…

By in
Три бесплатни „BOB“- онлајн работилници

👉 Согласно склучениот меморандум за соработка на Стоматолошкиот факултет во Скопје при Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј’’ во Скопје и компанијата ИНТЕРДЕНТАЛ ДООЕЛ, овозможено е учество на студентите и специјализантите…

By in
Самоевалуација на зимски семестар 2020/21 година

Почитувани студенти, Ве известуваме дека е достапен формуларот за самоевалуација на зимскиот семестар од учебната 2020/21 година. Евалуацијата е задолжителна за сите студенти и потребно е да ја извршите најдоцна…

By in
Известување за заверка на зимски семестар - II циклус студии

Студентите запишани на втор циклус на студии заверката на зимски семестар и запишувањето на летен семестар во учебната 2020/2021 година ќе трае до 15.02.2021 година. Служба за студентски прашања

By in
Известување за уплата на рати за специјализација

Почитувани специјализанти, Ве замолуваме да се придржувате до роковите и динамиката на плаќање на ратите за специјализација утврдени во договорите и анексот на договорите. Имено, специјализантите запишани на Конкурсот од…

By in , , , ,
Известување за уписи во летен семестар 2020/21 год.

СЕ ИЗВЕСТУВААТ СТУДЕНТИТЕ ДЕКА УПИСИТЕ ВО ЛЕТЕН СЕМЕСТАР 2020/2021 ГОДИНА ЗА ПРВ ЦИКЛУС НА СТУДИИ ЌЕ СЕ ОДВИВААТ ПО СЛЕДНИОВ РЕДОСЛЕД: II СЕМЕСТАР НА 08.02.2021IV СЕМЕСТАР НА 10.02.2021VI СЕМЕСТАР НА…

Сертификати од симпозиум
By in
Сертификати од симпозиум

Почитувани, на следниот линк се достапни сертификатите од online симпозиумот со меѓународно учество на тема Инфективни заболувања во стоматологијата – орална манифестација и заштита, кој се одржа на 16.12021 година…

Покана за учество на симпозиумот ,,Инфективни заболувања во стоматологијата - орална манифестација и заштита’’
By in
Покана за учество на симпозиумот ,,Инфективни заболувања во стоматологијата - орална манифестација и заштита’’

Почитувани колеги, Со задоволство Ве покануваме да ни се придружите на on-line симпозиумот со меѓународно учество со наслов ,,Инфективни заболувања во стоматологијата – орална манифестација и заштита’’ во организација на…

By in ,
Прелиминарна листа на примени кандидати по конкурсот за 2020/2021 година на трет циклус - докторски студии

ДЕНТАЛНА ПАТОЛОГИЈА р.бр.кандидатменторI циклус/додиплом.II циклус/постдипло.документ за познавање светски јазикностри. на документите за завршено претходно високо образованиезабелешкаemail1ВЕРИЦА ТОНЕВА СТОЈМЕНОВАпроф.д-р ЛИДИЈА ПОПОВСКА9,61  Филолошки факултет Б2////запишана специјализација ендодонција 2УЛКА ХАЏИКАДРИЈАпроф.д-р ВАСИЛКА РЕНЏОВА8,08 Уверение Филолошки факултет Б2////завршена…

By in ,
Избори за претседател и членови на ФСС - СФ

Почитувани Студенти, За успешно спроведување на фер и демократски избори за Членови и Претседател на Факултетското студентско собрание, Ве информираме поради технички проблем времето на гласање е продолжено за половина…

By in
Известување за предметот Технологија на тотални протези

Се известуваат студентите од СЗТ за предметот технологија на тотални протези, дека поради актуелната состојба со вирусот и се поголемиот број на студенти кои поради решение за изолација не можат…

By in , , , , ,
Избори за претседател и членови на ФСС - СФ

Почитувани студенти, За успешно спроведување на фер и демократски избори за членови и претседател на Факултетското студентско собрание, Ве информираме за термините на собирите на студентите каде имате можност да…

By in
ВИДЕО: Правилна употреба на лична заштитна опрема во стоматолошката практика

Катедрата за детска и превентивна стоматологија, под раководство на проф. д-р Елизабета Ѓоргиевска, изготви видео за правилна употреба на лична заштитна опрема во стоматолошката практика. Видео презентацијата е пред се…

By in
Одлука за распишување избори на членови и претседател на Факултетското студентско сообрание на Стоматолошкиот факултет - Скопје

Одлука за распишување избори на членови и претседател на Факултетското студентско сообрание на Стоматолошкиот факултет – Скопје

By in
Конкурс за доделување на средства за реализација на научноистражувачки проекти на Стоматолошкиот факултет при Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје

Врз основа на член 7 став 4 од Правилникот за начинот и постапката за финасирање на научноистражувачки проекти на Стоматолошкиот факултет во Скопје при Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во…

By in
Известување за практична настава по предметот Орална биохемија

Се известуваат студентите од студиската програма за доктори по дентална медицина дека практичната настава по предметот Орална биохемија ќе се одвива on-line преку платформата Microsoft Теамс според следниот распоред: ГрупаВежба…

By in
Известување за одржување на практична настава

Се известуваат студентите од студиската програма за доктори по дентална медицина, дека практичната настава до првата колоквиумска недела нема да се изведува со физичко присуство поради влошената епидемиолошка состојба. За…