Известување за одбрана на научни и стручни трудови
By in
Известување за одбрана на научни и стручни трудови

Почитувани, Ве известуваме дека Наставно-научниот совет на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, на својата 57-ма седница, одржана на 12.04.2023 година, донесе…

Отворен ден Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, Стоматолошки факултет-Скопје
By in
Отворен ден Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, Стоматолошки факултет-Скопје

Драги матуранти, наши идни студенти! ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, на 27 април 2023 во 10-12 часот и 12-14 часот, со физичко присуство на секој од…

Меморандум за соработка- Асоцијацијата за дезинфекција и стерилизација на Република Северна Македонија
By in
Меморандум за соработка- Асоцијацијата за дезинфекција и стерилизација на Република Северна Македонија

Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје и Асоцијацијата за дезинфекција и стерилизација на Република Северна Македонија (DSAM) потпишаа меморандум за соработка за…

Предавање на визитинг професор- проф.д-р Дарије Планчак
By in
Предавање на визитинг професор- проф.д-р Дарије Планчак

Во својство на визитинг-наставник на Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, проф. д-р Дарије Планчак од Стоматолошкиот факултет при Универзитетот во Загреб,…

29-тиот Меѓународен стоматолошки студентски конгрес и 4-тата летна школа за студенти по дентална медицина и млади лекари
By in
29-тиот Меѓународен стоматолошки студентски конгрес и 4-тата летна школа за студенти по дентална медицина и млади лекари

Најава за 29-тиот Меѓународен стоматолошки студентски конгрес и 4-тата летна школа за студенти по дентална медицина и млади лекари, во организација на Факултетско Студентско Собрание на Стоматолошки Факултет – Фсс-Сф…

Превентивни прегледи за орален карцином
By in
Превентивни прегледи за орален карцином

Април е месец за подигнување на свеста за оралниот карцином. Дали направивте превентивен преглед? Почнувајќи од овој месец, Стоматолошки факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј”…

Отворен ден на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје
By in
Отворен ден на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје

Драги матуранти, наши идни студенти! ОТВОРЕН ДЕН на Универзитетот ,,Св.Кирил и Методиј” во Скопје, на 27 април 2023 во два термина, во 10:00 часот и во 12:00 часот, со физичко…

Промоција и претставување на здравствените насоки и наставните програми пред учениците на средното медицинско училиште "Д-р Панче Караѓозов"
By in
Промоција и претставување на здравствените насоки и наставните програми пред учениците на средното медицинско училиште "Д-р Панче Караѓозов"

По повод патрониот празник на СМУГС “Д-р Панче Караѓозов”/ SHMMQSH”D-r Pançe Karagjozov” и Светскиот ден на здравјето, 7ми април, во просториите на училиштето беа одржани активности со цел негова промоција…

Предавања на визитинг професор- проф.д-р Драгана Габриќ
By in
Предавања на визитинг професор- проф.д-р Драгана Габриќ

Проф. д-р Драгана Габриќ од Стоматолошкиот факултет при Универзитетот во Загреб, во својство на визитинг-професор на нашиот Факултет на 28.3.2023 година и на 29.3.2023 година одржа две предавања на тема…

Соработка со учениците од средно медицинско училиште на Град Скопје д-р Панче Караѓозов
By in
Соработка со учениците од средно медицинско училиште на Град Скопје д-р Панче Караѓозов

Денешниот отворен ден беше одлична можност за матурантите – идни студенти да се запознаат со студиските програми на Стоматолошкиот факултет во состав на Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје,…