Одбележување на Светскиот ден на оралното здравје – Стоматолошки факултет – Скопје Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј'' во Скопје

Одбележување на Светскиот ден на оралното здравје, преку едукација на колегити од медицинскиот и фармацевтскиот факултет и случајните минувачи, за значењето на правилната орална хигиена и двонасочната поврзаност на оралното и општото здравје.

Голема благодарност до нашите спонзори Curaprox, Colgate и Lacalut за спонзорирањето на овој значаен настан.

Настанот беше во соработка со факултетските студентски собранија на Стоматолошки, Медицински и Фармацевтски факултет и ЕМСА Македонија.

Продолжуваме и понатаму со заеднички соработки!