ЕДУКАТИВНА РАБОТИЛНИЦА ВО ГРАДИНКИТЕ: Пинокио, Палешка и Пепелашка во рамки на градинката ЈУДГ Р. Ј. Корчагин – Стоматолошки факултет – Скопје Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј'' во Скопје

Претставници од Катедрата за детска и превентивна стоматологија при Стоматолошкиот факултет – Скопје во состав на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” во Скопје, во соработка со Општина Центар, реализираа работилница во објектите Пинокио, Палешка и Пепелашка во рамки на градинката ЈУДГ Р. Ј. Корчагин за подигнување на свеста за правилно одржување на орална хигиена и правилна исхрана.

👉 Дечињата добија подароци (боенка, четкичка и паста) од нашиот партнер Интердентал ДООЕЛ Скопје.