(Македонски) Стари распореди – Доктор по дентална медицина (5-годишни)

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

 

  • ГРУПИ ОРТОДОНЦИЈА

Орална хирургија 1 – 8 семестар

Список изборни 10 семестар

 

  • ГРУПИ ОРАЛНА ХИРУРГИЈА

Орална хирургија 1 – 8 семестар

Список изборни 10 сместар

 

  • ГРУПИ МОБИЛНА ПРОТЕТИКА

Орална хир. 1 – семестар (летен)

Список изборни 10 сместар

Клиничка парцијална – 8 семестар

 

  • ГРУПИ МАКСИЛОФАЦИЈАЛНА ХИРУРГИЈА

10 семестар

Изборни 10 семестар

 

  • ГРУПИ ДЕТСКА И ПРЕВЕНТИВНА СТОМАТОЛОГИЈА

Детска стоматологија 2 – 10 семестар

Изборни 10 семестар

Превентивна стоматологија – 6 семестар

 

  • ГРУПИ БОЛЕСТИ НА УСТА И ПАРОДОНТОТ

Изборни – 10 семестар

Орална медицина и патологија 2 – 8 семестар

Орална хигиена – 4 семестар

Пародонтологија 2 – 10 семестар

Претклиничка пародонтологија – 8 семестар

 

  • ГРУПИ ФИКСНА ПРОТЕТИКА

Дентална медицина – 10 семестар

Претклиничка фиксна протетика – 6 семестар

Кариологија 2 – 8 семестар

 

  • ГРУПИ БОЛЕСТИ НА ЗАБИ

Претклиничка ендодонција – 6 семестар

Ендодонција 2 – 10 семестар

 

  • ГРУПИ

2 семестар (летен)

4 семестар (летен)

Епидемиологија – 4 семестар

Кл. РТГ

Кожно

Неврологија – 4 семестар

Општа хирургија

Патофиза – 4 семестар

Список на задолжени предмети кои студeнтите за прв пат ги слушаат во 2 и 4 семестар

Список на презапишани предмети – 2 семестар

Список на презапишани предмети – 4 семестар

Судска медицина – 10 семестар

Фарма – 4 семестар

Список изборни 2 семестар

Список изборни 6 семестар

Список изборни 10 семестар