(Македонски) Стари распореди – Доктор по дентална медицина (6-годишни)

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

 

  • ГРУПИ БОЛЕСТИ НА УСТА И ПАРОДОНТОТ

Орална хигиена – 4 семестар ДДМ

 

  • ГРУПИ МОБИЛНА ПРОТЕТИКА

Анатомија на вилици и заби – 2 семестар

Претклиничка парцијална – 4 семестар

 

  • ГРУПИ

2 семестар (летен) ДДМ

4 семестар (летен) ДДМ

Епидемиологија – 4 семестар ДДМ

Кл. РТГ ДДМ

Кожно ДДМ

Неврологија – 4 семестар ДДМ

Општа хирургија ДДМ

Патофиза – 4 семестар ДДМ

Фармакологија – 4 семестар

Список на задолжени предмети кои студeнтите за прв пат ги слушаат во 2 и 4 семестар

Список на презапишани предмети – 2 семестар ДДМ

Список на презапишани предмети – 4 семестар ДДМ