(Македонски) Слободни места за II уписен рок

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Пријавувањето на кандидатите за упис на прв циклус на студиите на Стоматолошкиот факултет – Скопје при Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј” Скопје, во втор уписен рок, во електронскиот систем за уписи е во тек.

Останати се слободни места во државната квота за студиската програмa за стручни забни техничари (1 слободно место) и за студиската програма за стручни стоматолошки сестри – орални хигиенолози (5 слободни места). Во квотата за кофинансирање, останати се слободни места за сите студиски програми и тоа: 2 слободни места за студиската програма за доктори по дентална медицина, 1 слободно место за студиските програми за стручни забни техничари и 10 слободни места за  студиската програма за стручни стоматолошки сестри – орални хигиенолози.

Повеќе информации за уписите во втор уписен рок во учебната 2018/2019 може да се најдат на следниот линк.