(Македонски) Предмети кои се слушале во летниот семестар 2018/2019 – СЗТ

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

II семестар

1-ва колоквиумска недела

Технологија на заботехнички материјали 1 05.04.2019 г. превземи
Морфологија на заби 2 /
Технологија на фиксни протези (коронки) 09.04.2019 г. превземи
Ергономија 11.04.2019 г. превземи
Превентива на орални заболувања 12.04.2019 г. превземи
Орална физиологија /

 

II семестар

2-ра колоквиумска недела

Технологија на заботехнички материјали 1 31.05.2019 г. превземи
Морфологија на заби 2 03.06.2019 г.
Технологија на фиксни протези (коронки) 05.06.2019 г. превземи
Ергономија 06.06.2019 г. превземи
Превентива на орални заболувања 08.06.2019 г. превземи
Орална физиологија 07.06.2019 г. превземи

 

II семестар

(испити за студенти кои не ги положиле колоквиумите)

Технологија на заботехнички материјали 1 21.06.2019 г. превземи
Морфологија на заби 2 20.06.2019 г.
Технологија на фиксни протези (коронки) 24.06.2019 г.
Ергономија 25.06.2019 г. превземи
Превентива на орални заболувања 26.06.2019 г.
Орална физиологија 13.06.2019 г.

 

IV семестар

1-ва колоквиумска недела

Биомеханика на џвакален систем 09.04.2019 г. превземи
Ортодонција 2 11.04.2019 г. превземи
Технологија на мобилни протези (П.П.) 05.04.2019 г. превземи
Дентална имплантологија /
Ургентни состојби /
Медицинска информатика /

 

IV семестар

2-ра колоквиумска недела

Биомеханика на џвакален систем 05.06.2019 г. превземи
Ортодонција 2 07.06.2019 г. превземи
Технологија на мобилни протези (П.П.) 03.06.2019 г. превземи
Дентална имплантологија 06.06.2019 г.
Ургентни состојби /
Медицинска информатика 08.06.2019 г.

 

IV семестар

(испити за студенти кои не ги положиле колоквиумите)

Биомеханика на џвакален систем 17.06.2019 г. превземи
Ортодонција 2 19.06.2019 г.
Технологија на мобилни протези (П.П.) 18.06.2019 г. превземи
Дентална имплантологија /
Ургентни состојби /
Медицинска информатика /

 

VI семестар

1-ва колоквиумска недела

Професионална практика
Скелетирана парцијална протеза 2
Стоматолошка керамика 2

 

VI семестар

2-ра колоквиумска недела

Професионална практика
Скелетирана парцијална протеза 2
Стоматолошка керамика 2

 

VI семестар

(испити за студенти кои не ги положиле колоквиумите)

Професионална практика
Скелетирана парцијална протеза 2
Стоматолошка керамика 2