(Македонски) Предмети кои се слушале во зимски семестар 2018/2019 ССС-ОХ

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

I семестар

(испити за студенти кои не ги положиле колоквиумите)

Медицинска психологија со медицинска етика 11.06.2019 г. превземи
Анатомија со дентална морфологија 12.06.2019 г.
Орална биохемија и физиологија 10.06.2019 г. превземи
Медицинска информатика /
Ергономија /
Професионализам и тимско работење /

 

III семестар

(испити за студенти кои не ги положиле колоквиумите)

Клиничка орална хигиена 10.06.2019 г.
Стоматолошка фармакологија 11.06.2019 г.
Превентивна стоматологија 12.06.2019 г.
Контрола на преносливи инфекции во стоматологијата /
Стоматолошки материјали /
Забоздрвство во заедницата /

 

V семестар

(испити за студенти кои не ги положиле колоквиумите)

Стоматолошка протетика 10.06.2019 г. превземи
Дентална патологија 11.06.2019 г.
Детска стоматологија 12.06.2019 г.
Ургентни состојби во стоматологијата /
Орални фокални ифекции /
Дентална имплантологија /