(Македонски) Предмети кои се слушале во зимскиот семестар 2018/2019 – СЗТ

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

I семестар

(испити за студенти кои не ги положиле колоквиумите)

Анатомија и физиологија на џвакален систем 10.06.2019 г. превземи
Морфологија на заби 1 11.06.2019 г.
Заботехнички апарати и инструменти 12.06.2019 г.
Медицинска психологија со медицинска етика 19.06.2015 г. превземи
Англиски јазик /
Пародонтологија 17.06.2019 г. превземи
Реконструктивни дентални процедури 18.06.2019 г. превземи

 

III семестар

(испити за студенти кои не ги положиле колоквиумите)

Технологија на фиксни протези (мостови) 10.06.2019 г. превземи
Технологија на заботехнички материјали 2 11.06.2019 г. превземи
Ортодонција 1 12.06.2019 г. превземи
Орална хигиена /
Менаџмент во стоматологијата /
Стоматолошка рентгенологија /

 

V семестар

(испити за студенти кои не ги положиле колоквиумите)

Технологија на мобилни протези (Т.П.) / превземи
Скелетирана парцијална протеза  1 / превземи
Стоматолошка керамика 1 /
Протетичка естетика /
Вилично лицева реконструктивна протетика /
Геронтостоматологија /