(Македонски) Листа на декани

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Период Листа на декани Листа на продекани
1978-1980 проф. д-р Иван Тавчиовски – декан проф. д-р Благородна Лазаревска – продекан
1980-1982 проф. д-р Иван Тавчиовски – декан проф. д-р Благородна Лазаревска – продекан
проф. д-р Томе Туџаров – продекан
1982-1984 проф. д-р Благородна Лазаревска – декан проф. д-р Томе Туџаров – продекан
проф. д-р Мирослава Стевановиќ – продекан
1984-1986 проф. д-р Иван Тавчиовски – декан проф. д-р Ефтим Мирчев – продекан
доц. д-р Олга Серафимова – продекан
1986-1988 проф. д-р Иван Тавчиовски – декан проф. д-р Томе Туџаров – продекан
проф. д-р Ефтим Мирчев – продекан
1988-1990 проф. д-р Ефтим Мирчев – декан проф. д-р Тодор Бојаџиев – продекан
доц. д-р Слободан Лазаревски – продекан
1990-1992 проф. д-р Ефтим Мирчев – декан проф. д-р Тодор Бојаџиев – продекан
доц. д-р Слободан Лазаревски – продекан
1992-1994 проф. д-р Методи Симовски – декан проф. д-р Марија Накова – продекан
проф. д-р Слободан Лазаревски – продекан
1994-1996 проф. д-р Методи Симовски – декан проф. д-р Марија Накова – продекан
1996-1998 проф. д-р Методи Симовски – декан проф. д-р Марија Накова – продекан
проф. д-р Ерол Шабанов – продекан
1998-2001 проф. д-р Марија Накова – декан проф. д-р Ерол Шабанов – продекан
проф. д-р Мила Мирчева – продекан
2001-2005 проф. д-р Марија Накова – декан проф. д-р Јордан Јанев – продекан
проф. д-р Ерол Шабанов – продекан
проф. д-р Мирослава Стевановиќ – продекан
2005-2009 проф. д-р Марија Накова – декан проф. д-р Миле Царчев – продекан
проф. д-р Ана Миновска – продекан
проф. д-р Александар Грчев – продекан
2009-2012 проф. д-р Александар Грчев – декан проф. д-р Ќиро Ивановски – продекан
проф. д-р Мира Јанкуловска – продекан
доц. д-р Владо Ванковски – продекан (до 2010 година)
доц. д-р Даница Поповиќ Моневска – продекан (од 2010 година)
2012 -2013 проф. д-р Љубен Гугувчевски в.д. декан проф. д-р Даница Поповиќ Моневска – в.д. продекан
проф. д-р Мирјана Поповска – в.д. продекан
доц. д-р Илијана Муратовска– в.д. продекан
2013-2017 проф. д-р Љубен Гугувчевски – декан проф. д-р Даница Поповиќ Моневска – продекан
проф. д-р Мирјана Поповска – продекан
доц. д-р Илијана Муратовска– продекан
мај–октомври 2017 проф. д-р Мирјана Поповска – в.д. декан проф. д-р Даница Поповиќ Моневска – в.д. продекан
проф. д-р Никола Гиговски – в.д. продекан
доц. д-р Илијана Муратовска– в.д. продекан
ноември-декември 2017 проф. д-р Ќиро Ивановски – в.д. декан проф. д-р Мира Јанкуловска – в.д. продекан
проф. д-р Силвана Георгиева – в.д. продекан
проф. д-р Соња Апостолска – в.д. продекан
декември 2017 проф. д-р Ќиро Ивановски – декан проф. д-р Мира Јанкуловска –продекан
проф. д-р Силвана Георгиева –продекан
проф. д-р Соња Апостолска –продекан

Во мандатниот период од 1974-1976 г., декан на Медицинскиот факултет бил проф. д-р Иван Тавчиовски од Стоматолошкиот отсек на факултетот.

Во деканската управа на Медицинскиот факултет, во мандатниот период 1976-1978, продекан бил доц. д-р Ѓорѓи Симов, наставник од Стоматолошкиот отсек на факултетот.