Календар

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Врз основа на член 24, став 3 од Правилникот за условите, критериумите и правилата за запишување и студирање на прв и втор циклус универзитетски студии, ННС на Универзитетот ,,Св.Кирил и  Методиј “- Стоматолошки факултет во Скопје, на 9-та редовна седница го донесе следниот календар за настава за учебната 2018/19 година.

Почеток на учебната 2018/19 година 1 октомври 2018 (понеделник)
Времетраење на наставата во зимскиот семестар од 1 октомври 2018 (понеделник) до 11 јануари 2019 (петок)
1-ва колоквиумска недела во зимскиот семестар 16 ноември 2018 до 26 ноември 2018
2-колоквиумска недела во зимскиот семестар 11 јануари 2019 до 23 јануари 2019
Завршни испити и испити за студентите кои не ги положиле колоквиумите (прва испитна сесија) од 23 јануари 2019 до 15 февруари 2019
Заверка на зимскиот семестар од 11 јануари 2019 до 23 јануари 2019
Пријавување на испити во првата испитна сесиија 11 јануари 2019  до 23 јануари 2019
Запишување на летен семестар од 5 февруари 2019 до 15 февруари 2019
Времетраење на наставата во летниот семестар од 18 февруари 2019 (понеделник) од 31 мај 2019 (петок)
1-ва колоквиумска недела во летниот семестар од 5 април 2019 до 15 април 2019
2-колоквиумска недела во летниот  семестар од 31 мај 2019 до 12 јуни 2019
Завршни испити и испити за студентите кои не ги положиле колоквиумите (втора испитна сесија) од 13 јуни 2019 до 12 јули  2019
Заверка на летниот семестар од 31 мај 2019 до 12 јуни 2019
Пријавување на испити во втората испитна сесиија од 31 мај 2019 до 12 јуни 2019
Трета испитна сесија 26 август 2019 до 27 септември 2019
Пријавување на испити во третата испитна сесиија од 15 август 2019 до 25 август 2019
Запишување на зимски семестар во учебната 2019/2020 од 15 септември до 30 септември 2019

Неработни денови за учебната 2018/2019 (можат да се видат во документот Универзитетски календар на сајтот на Универзитот ,,Св.Кирил и Методиј “)