(Македонски) Известување за оглас за пријавување на кандидати за одобрување на специјализации 2019 година

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

*Напомена: Огласот завршува заклучно со 11.04.2019 година до 16:00 часот

Во рок од 15 дена по завршување на огласот ќе биде објавена прелиминарна листа на примени кандидати која ќе биде објавена на огласната табла и на веб страната на Факултетот. Незадоволните кандидати имаат право на приговор за евентуални грешки во  пресметката на бодовите на кандидатот. Приговорот во рок од 24 часа од објавата на прелиминарната листа се поднесува во архивата на факултетот или електронски на следнава mail адреса sfs@stomfak.ukim.edu.mk до второстепена комисија за одлучување по приговори. По истекот на рокот за приговори доколку приговори не се поднесени или по одлучување по поднесени приговори ќе се објави конечна ранг листа на огласната табла и на веб страната на Факултетот.

Кандидатите кои се наоѓаат на конечната ранг листа во рок од 5 дена треба да уплатат прва рата за упис на специјализација, по што ќе им биде издадено решение за одобрување на специјализација и ќе склучат договор за уредување на меѓусебните права и обврски со Факултетот.